adam_bubak Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 1. wiersz o konwencji no bo proszę spojrzeć o czym my piszemy miłość śmierć miłość śmierć z miłości no i umieranie (osobna historia) w płynnej surówce upału chociażby i wiatry i deszcze tak tak Wiatry Ulewy i Bóg jeszcze jak wielkie wyblakłe słońce nad miastem i miasto - koniecznie - bóg wie jak wielkie zmyślenie i że jeździmy wciąż autobusem i na dodatek jeździmy metrem i że szeleszczą nam obce twarze w metrze (od metra w nas takich doznań) i wścibskie prześwietlają nas okna przy wysiadaniu (od metra!) że wreszcie wysiadają z nas zmysły (szczególnie zmysł dobrego smaku) milkną i wysiadają a wtedy troskliwie pukają w nas przemawiają nami zepsuta krew i martwy oddech (albo na odwrót):poeta jest po to żeby zdradzał 2. wiersz mniej więcej w konwencji no bo proszę spojrzeć co oni robią (nudzi się rozchylona wręcz wywrócona na drugą stronę bo miłość śmierć oraz deszcz na głodne nieustannie miasto koniecznie no więc ona prosi)nie wracajmy już do tego wszystkiego i proszę nie wybierajmy się zostańmy to nie kościół tylko moje stęsknione ciało a w nim najczystsze to że nie ma w nim już nic czystego (i gdy miasto wciąż szczęka żelastwem jakby gotowe do wymarszu gotowe żeby zniknąć on będąc w niej opowiada)tak chyba kochałem tę dziwkę gdy odsłoniwszy dla mnie piersi stawała przy oknie bym mógł powiedzieć twoje boskie cycki przesłaniają mi świat bo później już nie poeta po to jest by zdradzała teraz zdradzę ci zakończenie
Magda_Tara Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 nie mogę głosować, bo nie mam co najmniej 5 wierszy w dziale Z aczkolwiek staż i lata pracy godziwe no! i tu jest właściwe miejsce dla Ciebie, Adam :)) i tak wiesz na kogo bym zagłosowała ;D
bestia be Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 bez komentarza zbytecznego SUPER szacuneczek be ==Magda zawsze dobrze mówi, jak już mówi:):):)
MARIUSZ RAKOSKI Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Nudy i banialuki... jeden z najsłabszych, jaki tutaj widziałem, ale postawmy sobie kargodne pytanie: co poeta miał na myśli? * że piszemy o miłości (po co?) * że piszemy o śmierci (po co?) * że jeździmy metrem (chociaż trudno to coś metrem nazwać) * że jeździmy tramwajami (jakby inaczej?) * niezrozumiały, bełktoliwy niby-dialog między zagubionymi duszami (też tak można) Tekst zapisany kursywą zupełnie nieuzasadniony, nawet w prozie zostałby zganiony. Tekst jako "poetyki" budzi wątpliwości, jako proza zasługuje na uznanie (chociaż drażni kursywa). Tylko ze względu na relatywizm poznawczy: Pozdrawiam
adam_bubak Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. na Tuska? :D miejsce jak każde inne ;)
adam_bubak Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Magda zawsze ;) dzięki :)
adam_bubak Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no właśnie - po co? to właśnie poeta miał na myśli chociaż myślenie szkodzi poetom :D
Magda_Tara Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ;D
Agata_Lebek Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postawię tego pluszaka za Ciebie, ale Adam ma zaległości w komentowaniu ;) więc i ja mu nie skomentuję ;P ;))
Magda_Tara Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale postaw mu dwa (za mnie i za siebie) :))))))))) bo warto ;) dzięki, Agaś :))))))))
adam_bubak Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postawię tego pluszaka za Ciebie, ale Adam ma zaległości w komentowaniu ;) więc i ja mu nie skomentuję ;P ;)) nie to nie :P Adam jakoś nie potrafi skorelować zdolności do komentowania z dostępem do internetu ;) ale i tak dziękuje ;)
adam_bubak Opublikowano 13 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale postaw mu dwa (za mnie i za siebie) :))))))))) bo warto ;) dzięki, Agaś :)))))))) takiej orgii miśków ten tekst by nie wytrzymał, i tak ledwie stoi
Magda_Tara Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. sprawdzałam! radzi sobie! miśki stymulują stoi, jak trza! fajnie tak popatrzeć...poczytać, znaczy :) ;D
M._Krzywak Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 Całkiem trafne, w sumie mógłbym się pod tym podpisać. Tyle, że trzeba pamiętać, że nie tylko to jest kwestia "o czym", ale także "jak". Są poeci, co piszą o miłości i piszą dobrze, a są tacy, co wciskają banialuki. Jak to Chrząstowski rozróżniał - jest "poezja o miłości" i "poezja miłości". Pozdrawiam
H.Lecter Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Przez moment poczułem się jak kabotyński idiota ( czyli poeta ) i za to dzięki... : ) Dobre to jest.
Bea.2u Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 nawias z nudzi moim zdaniem do poprawy, gubi plastyczność i lekkość narracji (przypisu) podoba mi się zarówno konwencja jak i wykonanie. nawet słyszę już rozpisany na dwa głosy. Pozdrawiam /b
stokrotki w rosole Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 mi się podoba, jakbym mogła dałabym 3+. Serdecznie pozdrawiam, łucja.
Leszek_Nord Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 podoba mi się klimat, coś w nim jest, co zatrzymuje, i sprawność, z jaką się toczy opowieść. Druga część bardziej, niż pierwsza. Leszek.
Rachel_Grass Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 du weisst, was ich daran denke ;)
Franka Zet Opublikowano 16 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2010 Adasiu, znów lekceważąco zapisujesz przestrzeń. A ja to tak lubię:)
Rekomendowane odpowiedzi