Magda_Tara Opublikowano 14 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, że jesteś inspiracją, nie tylko tego wiersza :))))))) buziak, Biały :))
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za czytanie i dobre słowo pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 14 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, że jesteś inspiracją, nie tylko tego wiersza :))))))) buziak, Biały :)) polecam się na przyszłość;)
Dorota_Jabłońska Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 byłam raz jeszcze - odczucie to samo: dwa pierwsze wersy drugiej nie pasują wg. mnie do całości / mało odkrywcze, nie drapią.... nie wiem jak to trafniej określić/. pierwsza rozkołysała, wprawiła w ruch...ocieramy się o siebie jak ziarna pustyni pod stopami karawany Chrystusów szukamy domu w którym będziemy mogli spłodzić przyszłość a wiatr niech zżera mech z płaszczów i nagle stop!pewnego dnia otworzymy się z pudełka i nic nas nie zaskoczy odczuwam to jako nagły zwrot - zbyt nagły popłynęłabym po tej linii napięcia aż do /kontrowersyjnej przecież/ puenty ;) pozdrawiam;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 niestety ale dołączę do chóru przedmówców - super bez tego zakończenia może inny finisz ale jeśli peel tak gustuje to trudno pozdrawiam Jacek
Kikus Dzikus Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 a ja mam tak: - jak większość z końcówki niezadowolona - ale czytam : PAN BIAŁY i już wszytko pasuje - więc myśli Doroty przychodzą - i powracam raz po raz jak Baba - więc jest to wiersz zgoła fenomenalny
Pan_Biały Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. urwany - owszem, w życiu też jest sielsko, bajka wręcz, aż nagle trach i wszystko do góry dnem, tu może nie aż tak, ale ogólnie zamysł był w tą stronę dzięki za powrót to znak że wkręcił i o to chodzi:)) pozdrawiam i najlepszego r
Pan_Biały Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Jacku za komentarz finisz jest jaki jest - dla mnie szczery pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję:) choć słowo ostatnie chyba przesadzone;) pozdrawiam r
Tomasz_Biela Opublikowano 15 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 jak dla mnie nadęte i wymuszone zestawienia mi nie pasują miejscami nie będę wnikał które to miejsca / nie ma lekkości / za miałki ten wiersz / pozdrawiam t /
Pan_Biały Opublikowano 15 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie zgadzam się że nadęte i wymuszone, ale przyjąłem do wiadomości pozdrawiam r
a._mrozinski Opublikowano 19 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2010 No, zakończenie jest naiwne i tanie, jak... Staram się nie oceniać wierszy po fragmentach (ten dobry, ten słaby) i patrzeć całościowo. Całościowo jest średnie.
Pan_Biały Opublikowano 20 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ukłon za czytanie
Rekomendowane odpowiedzi