teresa943 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 intensywność i rozmiar oczekiwania to papierek lakmusowy młodzieńczego ducha czynność stokroć lepsza od nieczynności gdy nie ma starania ulotny zapach koszonych traw obłękitniony niebem dotyk bez ciepła znajomej twarzy traci radość nadziei w nieczekaniu na nic już tylko krok od desperacji ucieknę w mega/czekanie choćby do łez dla ciebie
Tango171 Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 teresa943:nieszczęśliwy ten, co zostaje? Niż ten, co przekracza próg nieba? Pozdr. b; J.S
Anna_Para Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 No i wzruszasz niebo, a mnie się też zrobiło wzruszliwie! Znowu o mnie i do mnie mówisz, Krysiu ! Pięknie i pozdrawiam, Para;)
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 ucieknę w mega/czekanie choćby do łez dla ciebie - to dobrze Teresko ja również czekam na twój następny mega/debiut: super!!! wiersz. serd.pozdr.
łysy taytanczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Oj nie wiem Krysiu, czekanie i do łez, to nie są słowa które mnie przekonują. Gdyby tam było działanie i radość oczekiwania na ich skutki, to bardziej. Zdrówka!
Zbyszek_Dwa Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Piękny, wzruszający wiersz o czekaniu ale "łysy taytańczyk" ma rację Krysiu w czekaniu musi być nadzieja choćby malutka pierwsze wersy ją dają Serdecznie pozdrawiam i życzę fajnej soboty :)))
teresa943 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to niezupełnie o tym, więc zaskakują Twoje pytania, powiem krótko: "czekanie" (na kogoś, na coś) może być aż do bólu (łez) i w nim jest nadzieja, natomiast nadzieja gaśnie w "nieczekaniu" na nic...to najgorszy stan ducha = beznadziiei dziękuję Tango z cyferkami :) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu, jak nie wzruszyć nieba, gdy ono tak wiele może a nawet wszystko? Może sprawić, że czekanie "aż do łez" stanie się radością bez granic :) Ty wiesz, prawda? Dziękuję i pozdrawiam cieplutko :):) Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jesteś przemiła i wytrwała w czekaniu, stawiasz mnie "pod ścianą" ...spróbuję :) dziękuję Jadziuniu :):) Cieplutko - Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No tak, typowo męskie rozumowanie: "chłopaki nie płaczą" :), więc się nie dziwię, ale zauważ, że zarówno peelka jak i autorka są kobietami, a kobiety zbyt długo czekając, ronią łzy, jednak wciąż to czekanie ma sens, jest mega czyli z nadzieją ...na radość, gdy "wzruszy się niebo" i da to, co upragnione - w tym jest siła czekania. Dziękuję. :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kolejny mężczyzna solidarny z "Łysym" :) już wyżej wyjaśniłam: nadzieja w wierszu jest w mega/czekaniu, a więc chyba ogromna, tylko jak to u kobiety ...przez łzy, które potrafią wzruszyć nawet przychylność nieba. Niektóre kobiety mają te drogocenne perły, jakimi są szczere łzy. Dziękuję Zbyszku za wzruszenie. :):):) Serdecznie i ciepło - Krysia
bestia be Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 podoba się całość , ładnie napisany wiersz chociaż smutny, więc usmiechu życzę i tylko nie depresja szacuneczek be
wanesa_ciska Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Taki ten los kobiety to czekanie ,,,ćwiczenie pokory i wytrwałości ,,czy sie opłaca ....???? To już temat na wiersz następny chyba ....pozdrawiam
łysy taytanczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o bynajmniej, nie zgodzę się z przedmówczynią. Niech ćwiczy pokorę i czeka, a garb sam wyrośnie. Zdrówka!
wanesa_ciska Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o bynajmniej, nie zgodzę się z przedmówczynią. Niech ćwiczy pokorę i czeka, a garb sam wyrośnie. Zdrówka! HeHe ,,z tym różnie bywa ,,ale nie mówię ,że racji w tym nie ma ,,,nadzieja matką głupich bywa ,,,,,pozdrawiam
łysy taytanczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o bynajmniej, nie zgodzę się z przedmówczynią. Niech ćwiczy pokorę i czeka, a garb sam wyrośnie. Zdrówka! HeHe ,,z tym różnie bywa ,,ale nie mówię ,że racji w tym nie ma ,,,nadzieja matką głupich bywa ,,,,,pozdrawiam Uważam że twój komentarz jest obraźliwy dla kobiet. Bo one mają w dzisiejszych czasach dużo praw i swobód. Podobnie jak i mężczyźni. Zdrówka!
wanesa_ciska Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Nie moim zamiarem jest kogokolwiek tu obrażać ,,,ale bywa że swoboda jest ograniczana a z tym prawem też bywa różnie ,,,zdrówka
łysy taytanczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest ograniczana, każdy sam sobie zapodaje ograniczenia, np. dotyczące moralności czy uczciwości. ale jako mężczyzna nie będę nigdy w żaden sposób ograniczał czy dyskryminował kobiet. Pogódź się z tym waneso. Zdrówka!
wanesa_ciska Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 To na jakie ograniczanie sie zgodzimy ,,mówią że pierwszy raz to błąd następny ohotniczka ,,, nie ma na to mojej zgody ,,,a twoje oświadczenie jak najbardziej słuszne ...zdrówka ....
łysy taytanczyk Opublikowano 27 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2010 zasady są oczywiste, jak i ograniczenia, nie trzeba ich formułować specjalnie. A ochotniczki i ochotników mam gdzieś. Zdrówka!
Rekomendowane odpowiedzi