piotr dezerter Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Myslami bylem doprawdy tam Cialo zostawilem daleko w dole Tysiac mil od nieba "z miesem i workiem kosci nie sposob szybowac a tym bardziej isc tam gdzie ja bylem."
Lady_Supay Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Prawdopodobnie to głębokie przesłanie, ale tylko Twoje i na pewno to nie jest wiersz. Jeżeli masz jakiś życiowy problem, to pisz aforyzmy, wiersze do szuflady itp, ale nie zamieszczaj ich w poezji dla zaawansowanych, bo tylko pogłębisz swój problem. Jeżeli idzie o ocenę utworu, to sorry, ale d..a bl..a. Pozdrawiam.
bestia be Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 pierwsze trzy wersy na tak ale dalej cudzysłowie, a to wiersza nie czyni, tylko myśl serdecznie be
HAYQ Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to podobnie jak ja, bynajmniej :) Spróbuj w warsztacie, pozdrawiam.
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Głowa do góry, zerknij jak inni piszą pięknie podziwiaj kunszt bliźnich a potem sam postaraj się z myśli stworztć piękną poezję a na warsztacie wprawni poeci zapewne pomogą tak jak mnie. Jak złapiesz weny to dalej już będzie coraz lepiej i lepiej. serd.pozdr.
Wanda Szczypiorska Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czym wiersz bez myśli? Tylko że ten cudzysłów oznacza , że to chyba cytat. A wtedy należało by podać autora. A jeśli nie, to w porządku, tylko cudzysłów niepotrzebny. Całość niezła, trzyma się kupy.
Bernadetta1 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 niestety troszke nie tutaj...ale zycze weny w przyszlosci:)pozdrawiam
bestia be Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czym wiersz bez myśli? Tylko że ten cudzysłów oznacza , że to chyba cytat. A wtedy należało by podać autora. A jeśli nie, to w porządku, tylko cudzysłów niepotrzebny. Całość niezła, trzyma się kupy. Wiersz nie zawierający myśli, motta jest tylko bezwartościowym tworem, jak i obrazy ozdobione metaforami, to tylko kicze nic poza tym Jednak ja znam swoje stanowisko w poezji i nie tylko w tym gat literackim komentarz dot. Wandy Szczypiorskiej Jednak 3 wersy wiersza nie czynią, a w detalu,, doprawdy" jest zbędne, ale w niuanse nie wnikam jednak zastanawiając sie nad tymi wersami mają sens,. ale trzeba napisać więcej, ot moja dokładna już recenzja, gdyż ,,ciało zostawiłem w dole daleko od nieba" to ciekawa metafora, jak i rzeczywistość i tutaj widzę sens jednak szkoda, że nie ma końca, co do cytatu się zgadzam bez zastrzeżeń serdecznie be
Wanda Szczypiorska Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czym wiersz bez myśli? Tylko że ten cudzysłów oznacza , że to chyba cytat. A wtedy należało by podać autora. A jeśli nie, to w porządku, tylko cudzysłów niepotrzebny. Całość niezła, trzyma się kupy. Wiersz nie zawierający myśli, motta jest tylko bezwartościowym tworem, jak i obrazy ozdobione metaforami, to tylko kicze nic poza tym Jednak ja znam swoje stanowisko w poezji i nie tylko w tym gat literackim komentarz dot. Wandy Szczypiorskiej Jednak 3 wersy wiersza nie czynią, a w detalu,, doprawdy" jest zbędne, ale w niuanse nie wnikam jednak zastanawiając sie nad tymi wersami mają sens,. ale trzeba napisać więcej, ot moja dokładna już recenzja, gdyż ,,ciało zostawiłem w dole daleko od nieba" to ciekawa metafora, jak i rzeczywistość i tutaj widzę sens jednak szkoda, że nie ma końca, co do cytatu się zgadzam bez zastrzeżeń serdecznie be Wydajemi się, że to co jest w zupełności wystarczy i coraz bardziej mi się podoba.
Bea.2u Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 doprawdy, to ciało strasznie marne, rozlazłe, niezorganizowane. brak dyscypliny słowa. /b
bestia be Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz nie zawierający myśli, motta jest tylko bezwartościowym tworem, jak i obrazy ozdobione metaforami, to tylko kicze nic poza tym Jednak ja znam swoje stanowisko w poezji i nie tylko w tym gat literackim komentarz dot. Wandy Szczypiorskiej Jednak 3 wersy wiersza nie czynią, a w detalu,, doprawdy" jest zbędne, ale w niuanse nie wnikam jednak zastanawiając sie nad tymi wersami mają sens,. ale trzeba napisać więcej, ot moja dokładna już recenzja, gdyż ,,ciało zostawiłem w dole daleko od nieba" to ciekawa metafora, jak i rzeczywistość i tutaj widzę sens jednak szkoda, że nie ma końca, co do cytatu się zgadzam bez zastrzeżeń serdecznie be Wydajemi się, że to co jest w zupełności wystarczy i coraz bardziej mi się podoba. To niech się Pani dalej wydaje nie mam zastrzeżeń do pojmowania poezji, a skoro już o niej mowa ,to ,,jedna jaskółka wiosny nie czyni", tak jak myśl bez początku i końca. Jak widzę błąd nawet w cytacie i nie interesuje mnie skąd jest cytat i z jakiego wieku pochodzi ,,a tym bardziej isc tam gdzie ja---- zbędne ,,ja", gdyż wyraz ,,byłem" mówi za siebie bylem." bardzo mi przykro szacuneczek be
jacekdudek Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi