Baba_Izba Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Ten żartobliwy wierszyk napisałam dla Magdy Tary. Został ułożony wokół refrenu, który sobie bezprawnie przywłaszczyłam (z drobnymi zmianami), z części Jej komentarza pod moim wierszem pt. „czas”. Mam nadzieję, że mi to wybaczy. Migdałku - dla Ciebie: bachutaraszki! człowiek przeżył parę lat i niejedno widział w świecie każdy bliźni jest jak brat nawet jeśli tkwi w kobieciewszystko niby się już wie a tu bach - obuchem w łeb gdy do żonki mówię że chciałbym kumpla mieć w facetce mówi kiedy tak ci źle śpisz od dzisiaj na kozetcewszystko niby się już wie a tu bach - obuchem w łeb wracam giętki piwo gdzie i w lodówce mrożę łapy ryczy - koleś odwal się suszy zaparz se herbatywszystko niby się już wie a tu bach - obuchem w łeb kupię zgrzewkę zołzie tej jak wystarczy to i kwiatek nie chcę w domu chłopa mieć wolę z babą na kanapiebachać buchać jak od lat bucha bach obuchem ach
Judyt Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 na pewno się spodoba, J. poczytała tysz, serdecznie i cieplutko
Anna_Para Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Ale wesoło! Tak po "śledziku"? Fajny żartobliwy! I rymowany, i piosenkowy??? Podoba się, Babo! Cieplutko, Para:)
Magda_Tara Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 ojeeeeej ojeeeeeeeej ojeeeeeeeeeej jak zapachniało Babą z Rodzynkami Osiecką.......... KOCHANA Moja, Najmilsza Izo dziękuję najpiękniej, jak potrafię, nie umiem tak pięknie, jak bym chciała, ale ściskam Cię do rozpuku! a wierszyk - PRZECUDNY! z charakterem! z jajamy! z proszkiem do pieczenia! dziękuję :*
bestia be Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 Żartobliwie i ciekawie jednak miło się czyta wiersz dedykowany, gdyż płonie w nim serce szacuneczek be
stokrotki w rosole Opublikowano 17 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 wartko i zgrabnie napisane, humor powalający, nic więcej nie trzeba. Świetnie Babo! Pozdrawiam
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję, serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za czytanie i miłe słowa, pozdrawiam serdecznie - baba
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszę się, że się cieszysz, nie czaruj, że nie umiesz, przecież refren jest napisany przez Ciebie! To nasz wspólny kabarecik, Tara Mag! Ściskam - baba
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pika serce i płonie jak, tak: "bach - obuchem w łeb"! Wszystko dobre, co się dobrze kończy. Dzięki za czytanie, pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki Stokrotki, miło, że czytałaś, od czasu do czasu, chce mi się coś lżejszego skrobnąć, tym bardziej, że okoliczności podarowały mi świetny refren. Serdeczności - baba
Grażyna_Kudła Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 oj, Babo, ale wiersz zaje... (cyt, muszę się postrzymać:)) ...od tytułu aż po puentę rozbachutaraszkowany i... jeszcze to, co Stokrotki :) pozdrawiam ciepło Grażyna
teresa943 Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Czytam i śmieję się sama do siebie. Jak znam Tarę nie brak jej humoru, ale nie wiedziałam, że tu u Ciebie Izo, można się tak świetnie bawić. Życie życiem na poważnie och, jakże potrzebuje odskoczni na lotni :) i to jest TO! :):) Ściskam serdecznie - Krysia
bazyl_prost Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 może twój mąż chciał kupić Tobie miotłę?
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja się nie posttrzymuję, bo tylko w pojedyńcze dni, dla tradycji poszczę, a śmiech jest dobry zawsze i na wszystko! Widzę, że tytuł też rozbachutaraszkowany! Bachutaraszki, chyba już wejdą na stałe do mojego repertuaru (na różne tematy), choć okazyjnie, żeby się nie przejadły. W tytule, też Tara uwieczniona - refren - jej! Miło mi, że rozweselił, serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podobno, w każdym człowieku tkwi odrobina szaleństwa. U mnie okresowo się uwalnia w nieco większych dawkach i to jego rezultat. Na lotni, całkiem przyjemnie się leci, zwłaszcza czując grunt pod nogami. Ty Krysiu, chyba najlepiej wiesz i doceniasz, leczniczą, magiczną siłę śmiechu! Dziękuję, śmiejmy się, - baba
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz jakiś nowy model na zbyciu? Skąd wiesz, że lubię na niej się przemieszczać? Kolekcjonuję je od roku 1811, w tymże roku na teranach, które obejmuje obecna Polska, dokonano ostatniego spalenia czarownicy. Po prawomocnym wyroku, przed spaleniem na stosie, łaskawie ją uduszono. Ciekawostka: Ostatecznie czary przestały być w Wielkiej Brytanii przestępstwem dopiero w roku 1951! To tylko tyle, żeby Cię nie zanudzić. Ja preferuję miotły turbo, z gałązek brzozowych, przetykanych witkami wierzbowymi, zbieranymi w noc Świętojańską. Ostatnio, źle się u nas dzieje, znowu ponoć wiara w czarownice odżywa, ale się już nie boję, jak żyłam - to się bałam! Zagadaj do baby, to Cię zagada! Serdecznie pozdrawiam - baba (jaga z łysej góry)
Magda_Tara Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :))))))))))))))) na wieki wieków AMEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :* :* :* :*
Baba_Izba Opublikowano 18 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2010 Ty też już pewnie niczego się nie boisz, miotłę masz i korzystasz z niej chętnie - Czaro(wnico)dziejko? Teraz i zawsze! - ba
Rekomendowane odpowiedzi