Vica Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Iwet z pierwszego planu wyglądasz za płótno a prawdziwy świat już namalowano dwa tygodnie, wyjechał zwiędła z chabrów sukienka wilgotne loki i piegi gdy mróz drażnił struny pochowali sztalugi i płótna ktoś okrył białą płachtą lecz czas słońca odcieniem rozgonił chmury chłopak spod okna znów puścił ci oko w błękicie nurzają się polne kwiaty
kuba skawa Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Masz dobrą rękę do tworzenia klimatu, jednak przy puencie nieco zadrżała :) - odduszyć ;) Ładne.
Rafał Gadomski Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Szkoda że nie wiem, o jakim to obrazie, mógłbym porównać z "oryginałem".
Almare Opublikowano 14 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 zdecyduj się, z rymami, czy bez? sugerowałbym przebudowę do wiersza białego. dobra pierwsza zwrotka, ładna sukienka w drugiej, trzecia - bary, szklanki, śpiewy - na nie.
Vica Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2010 Moulin de la Galette Renoir'a, ale ten obraz był tylko inspiracją..:) dziękuję Kubo, kombinuję z trzecią strofą zobaczymy może jeszcze coś z tego wyjdzie:)
Rafał Gadomski Opublikowano 15 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. got ya! Impresjonizm - bardzo fajne i pobudzające. Ja bym nic nie zmieniał. W ogóle. W niczym. ;)
Vica Opublikowano 15 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2010 dziękuję Rafale;)) ale gdy wczoraj nie mogłam usnąć coś innego przyszło mi na myśl
Magda_Tara Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 uwielbiam łączenie poezji z malarstwem piekny wiersz bardzo, bardzo :))
Vica Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 dziękuję Magdo, bardzo, bardzo się cieszę:))
Baba_Izba Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 Czytałam przed zmianą, zainteresował mnie Twój wiersz, myślę, że teraz jest jeszcze lepiej! Trzecia, moim zdaniem godnie zastąpiła szkło. Serdecznie pozdrawiam - baba
Vica Opublikowano 16 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 dziękuję Babo:) ja też wolę tę wersję:) również pozdrawiam, vica
bestia be Opublikowano 16 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2010 bardzo dobry wiersz serdecznie be
Vica Opublikowano 17 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2010 dziękuję Be:) i pozdrawiam, vica
cezary_dacyszyn Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2010 przykuwa uwagę poetycznymi koralikami :) niemniej to,co już ktoś napisał - mały brak konsekwencji Ale ogólnie dobrze :-)
Rekomendowane odpowiedzi