Intarsja Lumiere Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 surfował na fali włosy liczył mu wiatr widzieli z oddali uzębiony niefart deski łachmanów dryf ku ciszy odmętów słona łza koniec gry flesz śmierci momentu w przybrzeżników głowach łuk zatacza ulga pustosłowia mowa zawisła na muldach
Bronisław Jaśmin Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 ciekawy utwór...ze szczyptą nowatorstwa. Niezła gra słowa i neologizmy. Pozdrawiam Wydaje mi się, że wiem o co chodzi w tym wierszu i wybacz Intarsja jeśli pomylę: Utwór nakreślił sytuację gdy człowiek na desce uczestniczy w zawodach. Przybrzeżnicy to np. sędziowie a "flesz śmierci momentu" to wstrzymanie momentu gdy ten igrał ze śmiercią." łuk zatacza ulga" - zawodnik przeżył porwany przez falę.
Dyziek_ka Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Deser intelektu. Wszystko takie nowe.(myślę że znałem tylko jedną frazę ” ciszy odmętów„ ) Mam wrażenie że myślisz w innym kontynencie, jeśli miałby swój fascynujący język. Mam satysfakcję że mogę pierwszy komentować. i nie zdążyłem
sylwiam71 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Bardzo fajnie , świetnie oddany klimat.Czytając na głos Twój wiersz Intarsjo, wydaje mi się, że lepiej brzmi "w głowach przybrzeżników", ale to tylko takie moje subiektywne, jestem jak najbardziej na tak:)
Ela_Ale Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Masz talent. I bogate+własne słownictwo. Gratuluję. E.
Intarsja Lumiere Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Thanks, rozpieszczacie mnie :) Tak Sylwio, masz rację, ale spróbuj niebanalny rym znaleźć do przybrzeżników :) Ech Dyziu, dobrym słowem wspomagasz jak biedaka pajdą chleba :) Thanks Wam wszystkim, za zwykłą sympatię, bo ostatnio na innym forum, grupa ludzi, tylko gryzła, kopała i pluła.
Gość Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Zawsze coś nowego, ciekawego. Zdajesz się być poetką świadomą swoich możliwości, które są tak bardzo widoczne. Staram się wyłapać każdy Twój wiersz miła. A nie jest łatwo ostatnio, gdy co niektórzy dosłownie zalewają ten dział bez umiaru swoją twórczością. Co prawda jesteśmy w "bez limitu" ale ... Bardzo się podoba! Serdeczności Jola
Natasza Chiwian Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 bardzo ciekawa zabawa słowami, które oddają melancholijną prawdę. Z przyjemnością przeżywam Twoją twórczość Intarsja. Pozdrawiam i dziękuję za Twój u mnie ostatni komentarz :)
Intarsja Lumiere Opublikowano 8 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hej Jola, ze mnie taka poetka jak z Mandaryny piosenkarka, hihiihih thanks za słowa zachęty :))
Rekomendowane odpowiedzi