Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 a mnie się ciągle zdaje że Ty nie umiesz do mnie dotrzeć szukasz zwykłych dróg zwykłych słów pragnę haseł znanych tylko nam zaklęć przedstaw się powiedz słowo szyfr będzie ambasadorem wyłuskuję spod powiek obrazy znane wspólne ćwiartki połówki mów szyfrem szafranu karmionym karminem zimnem bieli nie – dzieli sytej głodem – chłodem pseudonimem numerologii zodiaku trzeźwego czarnym winem do mnie mów
krzysztof marek Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 pięknie...! bije z wiersza ogromna potrzeba bliskości, doświadczenia czegoś niesamowitego. i odczuwam z wersów pewność że tak się stanie. pozdrawiam cieplutko Aniu :)))
wanesa_ciska Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Czemu utrudnić chcesz coś co i tak zawiłe same w sobie bywa....czasami potrzebne są jasne komunikaty by dojść do ładu i sens odzyskać ......pozdrowionka
teresa943 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Mów do mnie hmmm...wydaje mi się, że zamaskowałaś wlele znaczeń tego wiersza / można sądzić, że peelka w spsób szczególny chce dać do zrozumienia partnerowi, że jako kobieta potrzebuje więcej czułości, wręcz romantyzmu w zbliżeniach / tymczasem on traktuje ją jak ...powszedniość, której się prawie nie zauważa, ponieważ wkradła się rutyna / inne spojrzenie na treść sugeruje drugie dno - metafizyczne / peelka pragnie zrozumieć, poczuć, uwierzyć, ale nie umie dotrzeć do Tego, kto do niej mówi, więc prosi o jakieś szczególne słowa (światło) / wiem, ta interpretacja jest przewrotna, ponieważ odróciłam role - peelka rozmawia sama ze sobą (wewnętrzny monolog jak modlitwa) w kontekście "ciemności wiary" - jest to "jakby" prośba o światełko w tunelu... Aniu, nagmatwałam tak, że juz chyba bardziej nie sposób, ale... hehe, mam fantazję :) wybaczysz? wiersz bardzo, bardzo misie :))))))) serdeczne cmook! Krysia
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Krysiu, jesteś bardzo inteligentną czytelniczką! Twoja (druga) interpretacja jest trafionym w dziesiątkę sposobem czytania wierszyka - prośby;) Wdzięczna Ci serdecznie Para:)
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 czegoś niesamowitego...masz rację Krzysiu!...i umiesz wlać nadzieję:) Serdeczności, dzięki za "pięknie", bardzo! Cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Wanesko: a Ci ja bo wiem? :)))) Komplikacje - to moja specjalność! Jak nie pokomplikuję, nie mam pewności, że to moje życie:) Dzięki serdeczne, Para:)
Zbyszek_Dwa Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Mam poglądy podobne jak Wanesa ale czasem smaczek jest w szyfrach Ciepła rozmowa bez pretensji do peela podoba się :) Pozdrawiam Anno :)
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Zbyszku Drugi: najważniejsze dla mnie, że się odzywasz pod wierszem:) Za to - serdecznie dziękuję! Masz rację, zgadzając się z Waneską! Nie twierdzę, że peelka mojego wiersza ma rację! Ona pragnie porozumienia w innym języku, w innym systemie znaków, kodzie, rozpoznawalnym tylko przez zakochanych! To w rozmowach "ziemskiej" mowy istot realnych. W porozumiewaniu się meta...potrzeba innych "słów", języka nadrealnego...Ups...rozgadałam się! Serdeczności, cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Andrzeju! Dzięki za "piękny". Pozdrawiam cieplutko! Gaduła przy Tobie: Para:)
Magda_Tara Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 wołaj, może usłyszy... :)) pięknie Aniu, cieszę się, że piszesz :)
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Aniu podoba mi się wiersz, ciekawa gra słow w zestawieniu z prośbą peelki mam propozycję, a gdyby tak cztery pierwsze kursywą? ślę ciepełko:) Grażyna
gamini1 Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. On ma mówić tak jak Ona chce i On ma to wiedzieć kiedy Ona sama nie wie jak chce, i nie wie czy będzie wiedziała kiedy On Powie. Znam to. Panie tak mają. Wierszyk się podoba. Prawdziwy. Miłego...
bestia be Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Witaj Znikająca piekny wiersz , gdyz zakręcony jak zawsze w sposób pozytywny serdecznie be
Anna_Para Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Grażynko, dzięki za sugestie! Cztery - to chyba zbyt wiele, ale dwie skursywiłam :) Cieplutko, Para
Anna_Para Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Gamini, widzę, że znasz się na tych damsko - męskich rozmowach! "Bo w tym właśnie jest ambaras..." A tak serio: w wierszu chodzi o pragnienie porozumienia absolutnego, w kontaktach, tak jasnych, żeby nie dzieliły niedopowiedzenia...Pozdrawiam cieplutko, Para:)
Anna_Para Opublikowano 7 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Bestio: Dzięki za "zakręcony" :) Uśmiechnęłam się po tym komentarzu. Cieplutko, Para:)
olek bolo Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 wiersz - szyfr tylko dla wtajemniczonych pozdr
Anna_Para Opublikowano 9 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2010 Jasne Bolku, że szyfr. Każdy wiersz jest swego rodzaju szyfrem. Czemu ten miałby nie być? Cieplutko dziękuję, Para:)
Rekomendowane odpowiedzi