MaKrSk Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 wybacz że nie jestem ojcem nie takim jakbyś chciał wybacz że oczu Ci nie zamykałem, z sobą nie walczę wybacz że cierpliwości nie miałem nie byłem tam wybacz że gardziłem Twoim wzlotami cieszyłem się upadkiem wybacz że ręki nie podałem nie wyciągałem wybacz że nie potrafię wybaczać zmarnowanych dni wybacz że się nie troszczę sam nie jestem ideałem...
Agata_Lebek Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Tak to widzę: wybacz że nie jestem ojcem takim jakbyś chciał że oczu Ci nie zamykałem i z Tobą nie walczę nie miałem cierpliwości nie byłem tam i gardziłem Twoim wzlotami cieszyłem się upadkiem nie podałem ręki nie potrafię wybaczać nie jestem ideałem Ciebie przepraszam mój marnotrawny synu ja marnotrawny...
MaKrSk Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 a dlaczego tak? ja pisałem inaczej to ja jestem synem nie wiem czy ojciec przeprosić by chciał a poza tym za co miałby? dziękuję za przeczytanie...
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Zbyt dosłownie jednak. Emocje ogromne nie zawsze pomagają w pisaniu...
MaKrSk Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 ale to nie jest dosłownie... dziękuję za przeczytanie
Agata_Lebek Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak odczytałam z Twojej wersji. Pozbyłam się niepotrzebnych powtórzeń i zaakcentowałam mocniej , to co wydawało się najistotniesze. Osoba ojca i syna może być zamieniona miejscami. Podobieństwo między nimi jest uderzające ;) Pozdrawiam.
MaKrSk Opublikowano 2 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak odczytałam z Twojej wersji. Pozbyłam się niepotrzebnych powtórzeń i zaakcentowałam mocniej , to co wydawało się najistotniesze. Osoba ojca i syna może być zamieniona miejscami. Podobieństwo między nimi jest uderzające ;) Pozdrawiam. Dziękuje Pani Agato ale te "powtórzenia" jak Pani pisze dla mnie są potrzebne, ja bym tak nie akcentował, dlatego pozostawiam bezzmniennie, ale swój wiersz proszę wykorzystać, on jest całkiem inny w wymowie od mojego. Pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. poza tym że przekaz jest osobisty i peel chce z siebie wyrzucić niedoskonałości to wiersz nie jest dobry, to raczej wyliczanka że to czy tamto było nie tak jak trzeba nie kupuję pozdrawiam i pisać dalej r
bestia be Opublikowano 2 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2010 dla mnie ciekawa myśl podoba sie serdecznie be
MaKrSk Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 pan biały - wcale nie osobisty - wcale nie wyliczanka to wiersz! bestia be - dziękuję bardzo
teresa943 Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 dla mnie ten wiersz wybrzmiewa jak ...wewnętrzna spowiedź / peel "rozmawia" z własnym sumieniem i przyznaje się do win / powtarzanie "wybacz" może uwypuklić stopień pragnienia uzyskania przebaczenia / ponadto sposób wyznania jest obrazem ogromnej pokory / tak odbieram ten wiersz serdecznie pozdrawiam :) Krysia
MaKrSk Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 dziękuję wspaniały odbiór - o to mi chodziło
andrejch Opublikowano 3 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2010 Agato !! jak zwykle twoja zmieniona wersja zmienia całkowicie przekaz Pan biały!! Nie każde zdanie które się napisze odnosi się do autora to poezja... I nie jest to wyliczanka tylko prawda życiowa ;] Skoro pisze innym szablonem niż Niektórzy nie oznacza ze nie chce czegoś przekazać... mnie się podoba ;]
MaKrSk Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Andrzeju! "wszystko jest poezja"
Rekomendowane odpowiedzi