Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 wiedzieć czy gdzie i kiedy skrywając gdyby gdzieś coś z wdziękiem darować co zadrą tkwi w odpowiednim momencie stawić czoło z twarzą (suchą) wyjść wyczuć pismo nosem gdy nie wszystko przepadło żyć bo wyczucie to cholernie długi proces ============================================== Wklejam drugą wersję wiersza, ciekawa Waszych opinii: (który tytuł?) ==============================================to długi procescała sztuka wiedzieć czy gdzie i kiedy skrywając gdyby gdzieś coś z wdziękiem darować co zadrą tkwi wyczuć pismo nosem gdy nie wszystko przepadło - żyć
Dorota_Jabłońska Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyczuć pismo nosem bo wyczucie to cholernie długi proces gdy nie wszystko przepadło - żyć Kłaniają się nasze przywary. Napisane tak, że ach............
krzysztof marek Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 z "W" znajomy i świeży taki :) to wyczucie mi weszło w pamięć. dobry, mądry wiersz Babo. pozdrawiam serdecznie :)
Kikus Dzikus Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 ciekawie brzmi ( a jakby tak jeszcze przestawić, tak jak napisała Dorota?) treść się wręcz 'wżyna' naprawdę dobry wiersz pzdr:)
kuba skawa Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 w odpowiednim momencie bez chlustania stawić czoło z (suchą) twarzą wyjść gdy nie wszystko przepadło - żyć To są fragmenty, które uprzykrzają mi dojście do ładnej i mądrej puenty.
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyczuć pismo nosem bo wyczucie to cholernie długi proces gdy nie wszystko przepadło - żyć Kłaniają się nasze przywary. Napisane tak, że ach............ Dziękuję za czytanie i opinię o wierszu, przemyślę propozycję, choć wtedy puenta całkowicie zmieni sens, no i ten rym tak blisko, raczej w takim układzie nie do przyjęcia. Serdecznie pozdrawiam - baba
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz dziękuje za ponowne odwiedziny, ja również, z sympatią - baba
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może nie dosłownie, ale pomyślę jeszcze, dziękuję za czytanie i uwagę. Serdeczności - baba
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiesz co Kuba, chwyciłam w czym rzecz, o czym piszesz. Wiersz krótki, jednak trochę przegadany, teraz zaczynam coś dostrzegać, na pewno pomyślę o tym, co napisałeś! Duże dzięki, pozdrawiam - baba
Eunicee Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Nie będę oceniać,bo na tyle się nie znam,ale jedno mogę powiedzieć; bardzo ciekawe są Twoje wiersze,jest w nich coś do skłania by czytać dalej. P-ciepło
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo miło mi to słyszeć! Zapraszam i proszę również o uwagi o ile się nasuną. Serdecznie pozdrawiam - baba
Bea.2u Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 "bo wyczucie to cholernie długi proces" - to dobre. Pozdrawiam :) /b
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Serdeczne dzięki, pozdrawiam - baba
teresa943 Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Podążam za wierszem z W. Nie będę się powtarzać, po prostu dobry i już, ale dopiero teraz zwróciłam uwagę na to, co pisze kuba. Rzeczywiście bez dopowiedzeń byłoby jeszcze lepiej, bo ciekawiej, choć prawdę mówiąc, Twoje przegadania osobiście b. lubię :) Serdecznie i ciepło - Krysia
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No i pewnie w końcu coś dobrego z tych ziaren wykiełkuje! Dzięki po raz! - baba
HAYQ Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Nie umiem doradzić, bo właściwie w tej wersji wszystko mi się podoba. No, może trochę wersyfikację bym zmienił (ale to najmniej ważne) i 'chlustanie" - nie za bardzo mi się podoba, ale całość dobra. Pozdrawiam.wiedzieć co gdzie i kiedy skrywając gdyby gdzieś coś z wdziękiem darować co zadrą tkwi w odpowiednim momencie stawić czoło z (suchą) twarzą wyjść wyczuć pismo nosem gdy nie wszystko przepadło żyć bo wyczucie to cholernie długi proces
Magda_Tara Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 i tu i tam i tam i tu tulę go jak swojego :))))))))) wiesz, oj, wiesz :* :))
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wdzięcznam baardzo, cenię radę, na pewno skorzystam, stokrotne! Heej - baba
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I tu i tam i tam i tu, Magdusiu: Ta-ra-ra, bum cyk cyk! Wiem, oj, chyba wiem już teraz! Cmoki!
Nata_Kruk Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 . cała sztuka wiedzieć co gdzie i kiedy skrywając gdyby gdzieś coś z wdziękiem darować co zadrą tkwi w odpowiednim momencie stawić czoło wyczuć pismo nosem gdy nie wszystko przepadło żyć bo wyczucie to cholernie długi proces Babo, tytuł dla mnie trafiony... jestem za pierwszą wersją, ale bez fragmentu z twarzą... ale wiersz Twój... Podoba mi się. Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi