Baba_Izba Opublikowano 28 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Właśnie przed chwilą u Tereski - Krysi napisałam w końcowej części komentarza: Aby do wiosny! Wiem, że Twoje "do wiosny" - nie koniecznie do mnie, ale ciekawa sprawa, czytałam "od dołu", nie czytałam jeszcze Twojego. W Twoim wierszu peel próbuje działać, mimo swoich ograniczeń z których sobie przecież zdaje sprawę. Uważa, (moim zdaniem słusznie), że tylko głupcy czekają z założonymi rękami i czekają, że "jakoś to będzie". Pozornie dotyczy to pisania wierszy, w rzeczywistości - nie tylko, dotyczy również wszystkich innych spraw z którymi boryka się człowiek współczesny. Tak odbieram Twój wiersz, poruszający tyle ważnych spraw, podoba mi się! Serdeczności - baba
bestia be Opublikowano 28 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2010 Witaj Babo miło Cię gościć, tak obszerny komentarz i trafnie stwierdzający przesłanie, to tylko moge Ci pogratulować zresztą wiem iż dobra jesteś w te klocki. ,,Aby do wiosny" to utarty frazes, dlatego tylko głupiec może to stwierdzić czekając na...... No właśnie i klamka zapadła Jak Ty mówisz , że się podoba to wiesz, że mnie to satysfakcjonuje, gdyż cenię Twoje zdanie, jak zawsze. Dziekuję za odwiedziny i komentarz oraz poświecenie czasu. Jedno Ci powiem od Ciebie nauczyłem sie pokory za co jestem wdzięczny szacuneczek be
Baba_Izba Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również wiele nauczyłam się od Ciebie, uczymy się od siebie nawzajem! Dziękuję pokornie, ściskam - baba
Judyt Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 wzbijam się jak jaskółka myślami niszczę obłoki -trochę może..mm.. z tym niszczeniem, może trzeba przyjąć je do myśli, serca? a tak to dobry jest, J. serdecznie
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja również wiele nauczyłam się od Ciebie, uczymy się od siebie nawzajem! Dziękuję pokornie, ściskam - baba Ode mnie heh miłe słowa dziekuję szacuneczek be
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Judytko miło Cię widzieć może masz rację ,, myślami rozbijam,przecinam, burzę" chyba raczej tak , dzięki za sugestie. Dzięki za koment i odwiedziny szacuneczek be
Duks Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Ciekawy wiersz. Emocjonalny. Pozdrawiam serdecznie.
bestia be Opublikowano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Duks dzieki za wizytę i sympatyczny komentarz serdecznie be
Grażyna_Kudła Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 nie wiem czemu Bestio, ale po przeczytaniu Twojego wiersza przypomniały mi sie słowa ks. Robaka z Pana Tadeusza, jak mówił że trzeba oczyścić dom ze śmieci... i chyba nie trzeba czekać na wiosenne porządki:) ale wenie wiosna nie zaszkodzi :) ślę ciepełko Grażyna
bestia be Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Grazynko jednak dobrze odebrałaś ten przekaz, gdyż w samą 10 no trzeba ale nie widzę sposobu jednak pisać może każdy i chwała wszystkim za poezję ale nienawidzę samouwielbienia i zapatrzenie we własne ego a inni to głupcy i ciemnoto , gdyż poezja jest wolna od wszystkich norm odnośnie weny, tylko tutaj najpierw trzeba rozważyć do jakiej liryki zalicza się utwór. czy to psalm , czy oda, sonet itd. Nie można wrzucać wszystkiego do jednego worka nie znając gat liryki tylko 1 poezja współczesna szacuneczek i buźka gdyż zbędne pisanie dziekuję za wizytę i w zimowy wieczór ślę sasanki o zapachu i widoku wiosny zawsze mi humor poprawisz , a to jednak bardzo cieszy be
Rekomendowane odpowiedzi