H.Lecter Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 budzę się coraz bardziej nie do końca coraz bardziej od początku i być może nie byłoby warto gdyby nie brak powodów i być może nie widziałem tego nigdy ludzie schodzili z gór szli w moim kierunku milkło za nimi tło cichły kontury wmieszałem się w tłum w moich rękach zapaliła się trąbka ludzie ciągle schodzili z gór
Dawid D. Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 czy już wcześniej nie czytałem tego gdzieś? a może to, tylko fatatekściana, tytuł znany na 100%
H.Lecter Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dawidzie, skąd mam wiedzieć, co i gdzie czytałeś ? : )
HAYQ Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 mam to samo, tylko z zasypianiem :) - „coraz bardziej nie do końca” nie do końca mnie przekonuje, może dlatego, że mi z tą nieszczęsną „szklanką do połowy…”, ech, za bardzo się kojarzy. Taki tam subiektywizm. Jednak „trąbka zapala się” ciekawie w drugiej części, przechodząc obok, jak ci goście, co „do mojego sadu (tak tłumnie), a ja już tu nie mieszkam” ;) Zatrzymało, to chyba dobrze. Pozdrawiam.
Agata_Lebek Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Ten wers genialny: milkło za nimi tło cichły kontury Nie daje mi spokoju ten wiersz. Jeszcze wrócę :)
zak stanisława Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schodzenie z gór ma wydźwięk straty (sen) palenie się trąbki dopełnia swoisty armagedon może następnym razem zamiast mieszać się z tłumem- odleć we śnie:) oczywiście Lekterze, i jak cię nie lubić czytać :)
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schodzenie z gór ma wydźwięk straty (sen) palenie się trąbki dopełnia swoisty armagedon może następnym razem zamiast mieszać się z tłumem- odleć we śnie:) oczywiście Lekterze, i jak cię nie lubić czytać :) Lepiej odlatywać na jawie. Z gór schodzą bogacze, reszta ma pod górkę. Wiersz o.k. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schodzenie z gór ma wydźwięk straty (sen) palenie się trąbki dopełnia swoisty armagedon może następnym razem zamiast mieszać się z tłumem- odleć we śnie:) oczywiście Lekterze, i jak cię nie lubić czytać :) Lepiej odlatywać na jawie. Z gór schodzą bogacze, reszta ma pod górkę. Wiersz o.k. Pozdrawiam. jeżleli "ludzie ciągle schodzili z gór" to gratuluje tylu bogaczy :) ja się turlam :P cmook Stefiii
H.Lecter Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, trąbka ważna rzecz - przez nią spełnia się tytuł... :) Dzięki, Hajku. : )
H.Lecter Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie daj się uwieść trąbce, Gagatku... : ) Dzięki. Czekam. : )
H.Lecter Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schodzenie z gór ma wydźwięk straty (sen) palenie się trąbki dopełnia swoisty armagedon może następnym razem zamiast mieszać się z tłumem- odleć we śnie:) oczywiście Lekterze, i jak cię nie lubić czytać :) Hmm...do pełnego odczytania tego wierszyka, przydałaby się znajomość " technik operacyjnych " szczurołapa... : ) Dzięki, Stasiu. : )
H.Lecter Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schodzenie z gór ma wydźwięk straty (sen) palenie się trąbki dopełnia swoisty armagedon może następnym razem zamiast mieszać się z tłumem- odleć we śnie:) oczywiście Lekterze, i jak cię nie lubić czytać :) Lepiej odlatywać na jawie. Z gór schodzą bogacze, reszta ma pod górkę. Wiersz o.k. Pozdrawiam. Nie dość, że pod górkę, to jeszcze same syzyfy... ; ) Dzięki, Stefanie. : )
H.Lecter Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dawidzie, skąd mam wiedzieć, co i gdzie czytałeś ? : ) " Powrót wabiszczura " Makowieckiego ?
zak stanisława Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. schodzenie z gór ma wydźwięk straty (sen) palenie się trąbki dopełnia swoisty armagedon może następnym razem zamiast mieszać się z tłumem- odleć we śnie:) oczywiście Lekterze, i jak cię nie lubić czytać :) Hmm...do pełnego odczytania tego wierszyka, przydałaby się znajomość " technik operacyjnych " szczurołapa... : ) Dzięki, Stasiu. : ) szczury wywabia się fujarką, idą wtedy za grającym... trąbka chyba ludzi...byli na szczycie i na głos trąbki schodzili wabieni złotem utkwiłeś mi..... dobrego łykENDU
H.Lecter Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hmm...do pełnego odczytania tego wierszyka, przydałaby się znajomość " technik operacyjnych " szczurołapa... : ) Dzięki, Stasiu. : ) szczury wywabia się fujarką, idą wtedy za grającym... trąbka chyba ludzi...byli na szczycie i na głos trąbki schodzili wabieni złotem utkwiłeś mi..... dobrego łykENDU Jak utkwiłem, to trzeba odchrząknąć... : )
Don_Kebabbo Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 3 pierwsze oraz "milkło za nimi tło cichły kontury" bardzo na plus. Całość mi się podoba, alei być może nie byłoby warto gdyby nie brak powodów - tu coś mi wiersz mąci, ale jeszcze do niego wrócę. Pozdrawiam. PS. Tak mi się przypomniało, że miałem zamiar skończyć oglądać Krysar - czechosłowacką animację o szczurołapie.
andrejch Opublikowano 23 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2010 trabka nei daje mi spokoju ;]
Jolanta_S. Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zapisałabym to tak: i być może nie widziałem tego nigdy www.youtube.com/watch?v=FA60llIB2n8
adolf Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 po co mam cokolwiek pisac skoro ty i tak z gory wiesz co mam, a własciwie musze napisać, to sie ogranicze do słowka plus i emotikona, który pieknie zubaża język, ale jest wygodnieszy w użyciu + ;) p[ozdr
Rekomendowane odpowiedzi