Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Efekt cieplarniany znalazł na całym świecie zdumiewająco zainteresowanie, wyrażające się grożeniem ,że świat utonie w wodzie, gdy tymczasem tonie w śmieciach i ściekach.Starożytni Grecy opowiadają o słynnym Heraklesie, czyszczącym stajnie króla Augiasza. Tylko, że ten heros popełnił kardynalny błąd: cały brud i gnój wpuścił do rzeki. Na szczęście współcześni mieszkańcy planety, wiedzą ? już, że tak się nie robi.( frag. z Polish news - Marcisz Bielski) I robią. cieszmy się zwykłymi rzeczami póki je mamy pachnie kawą w całym mieszkaniu lubię zapach rozgrzanego słońcem łanu pszenicy wynika to z dziwnej przyjemności patrzenia na złoto światu wciąż mało zapchane spichrze naszego chcenia tylko czasami ogarnia niepokój usprawiedliwianyjakośtambędziectwem niech się martwią co po nas "teraz" bąbelkujemy w wannie w płomieniach pachnącej świecy lampka po szampanie namiastka miłości rozkojarzyłam się w kominku drewno iskrzy między nami spęcie na drutach własnej produkcji z jednej miski kot z papugą pod stołem królik jak kulka śniegu jak kłębek biegający na czas wykonania skarpety moje bogactwo w niej haluksy bankowości pod oknem trzeszczy skubany krzew sarny bładzą po ogrodzie dziwi mnie - do lasu tak daleko do zrozumienia ptaki wszczynają kłótnie zupełnie jak w domu pranie się robi a pajęczyny podskakują nietykalne jak święte obrazki za nimi ciemność po poprawce 2:))) parzona kawa pachnie pszenicznym łanem w samo południe namiastka złota dobra świata zapychają spichrze chcenia niepokój usprawiedliwiany jakośtambędziectwem niech inni się martwią po nas "teraz" ikra smakuje najlepiej z bąbelkami w wannie waniliowe świece w lampkach po szampanie namiastka miłościrozkojarzyłam się w kominku drewno iskrzy między nami spęcie na drutach własnej produkcji skarpeta moje bogactwo w niej haluksy bankowości pod oknem trzeszczy skubany krzew sarny bładzą po ogrodzie dziwi mnie - do lasu tak daleko do zrozumienia ptaki wszczynają kłótnie zupełnie jak w rodzinie pranie się robi w czterech ścianach a pajęczyny podskakują nietykalne jak święte obrazki za nimi ciemność
Jadwiga_Graczyk Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Piękne opisy nastrojowe a u mnie pod oknami biegają bażanty. ''pachnie kawą w całym mieszkaniu lubię zapach rozgrzanego słońcem łana pszenicy mam wtedy namiastkę dziwnej przyjemności patrzenia na złoto tego świata któremu wciąż mało zgromadzonych dóbr zapychane spichrze naszego chcenia tylko czasami ogarnia niepokój szybko usprawiedliwiony jakośtambędziectwem niech inni się martwią po nas zostanie zagracona jałowość spuścizny póki jest "teraz" najsmaczniejsze kanapki z ikry jesiotra bąbelkujemy w wannie wyposażeni w płomienie pachnącej świecy w lampkach po szampanie namiastka miłości '' najprawdziwsze wersy dla mego serca niczym kojący balsam podoba się nawet bardzo.
Magda_Tara Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 a u mnie za oknem śmietnik i budynek administracji a dalej rozjechane błoto przez samochody dlatego piszę o ludziach :D przepiękny wiersz zabieram w całości i zazdroszczę do zabójstwa w afekcie :* buziak, Jagoda! ("Jagoda", Jagódko, bo zawiszczę Ci tego wszystkiego :((
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Magduniu nie zawistuj,bo po tych zwierzakach wiosną mam pełne ręce roboty a wiesz co jest najgorzesze ta pierońska koniczynka zajęcza, pełno jej i w warzywniku i w ogrodzie kwiatowym, a to wszystko ten pieprz zajęczy i sarni :P hihi kiedyś królik narobił w kuchni a dziecikai zbirały, mysląc że rozsypałam pieprz, :)) miąaam tak samo, gdy byłam dzieckiem, :0 buziak i ściskanie Mgduniu moja:)) miłego dnia
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Jadziu, jagódko, mówię ci zdrobniale :) dzięki za kometarz miłego dnia
bestia be Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Waleczna u Ciebie jak zawsze nastrojowo i ładny klimat tak sobie myślę o 1 ale ,, pranie sie robi" jakoś mi tutaj nie gra, ale pewnie to tylko szczegół Miłego dnia i więcej takich wierszy szacuneczek i cio ja bym bez ciebie zrobił ,, poezja lunatyczna" hahahhahaha już wiekszego debilizmu nie widziałem ale ten podtekst do komentarza w Z ba i jak już takowa istnieje to raczej jako, że ów Pan zakochany w sobie i to jest smutne bo pewnie prawdziwej miłości nie zaznał i nie zazna skoro nie szanuje romantycznego księżyca, to jednak ,,lunatyczna poezja", a to już nie szczegół tylko brak wiedzy gramatyki buźka:):):) szacuneczek be
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja kiedyś byłam lunatyczką, więc rozumiem tę poezję, całkiem niezła ale wtedy kiedy nie idziesz po krawędzi:0 nie martw się, ty nie idziesz, i rób swoje sa ludzie którzy lubują się w takiej poezji, ale 'Poezji' powiedział , więc ciesz się, że nie nazwał gniotem, :p
bestia be Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Waleczna miałem dobry humorek , a teraz mam jednak wiekszy po przeczytaniu Twojej poezji , a z owym Panem nie zgodzę się , a czemu, bo zgryzota zabija Przez minut pięć pośmiał się piec----- za niedomówienia w formie dziecinnych rebusów, to jednak nie kunszt liryki szacuneczek i trzymaj sie cieplutko:):):) be
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podobno na wszystko jest sposób dzięki wiewióro!rezolutna:)
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 coś innego, każdy "inny" wiersz jest ciekawy, a każdy ciekawy jest dobry. takie rozumowanie panuje niepodzielnie i tak należy raczej rozumować. czasem przeszarżowujesz, niektóre zdania nawet w prozie uszłyby za zbyt zagmatwane, przedobrzasz z estetyką (zwłaszcza w pierwszej, dużej strofie) wyrzuć jakieś końcówki, bo wiesz jak to bywa. Samochód miał zawieźć tonę symboli, ale ktoś władował dwie i samochód stoi w miejscu. zdrówko, Jimmy edycja: hyhy albo nawet: w miejscu stoi
teresa943 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 "łanu pszenicy" M.łan D.łanu Słownik jęz. polskiego wyd. PWN fajny ten wiersz "o zwyczajnych rzeczach" napisany niezwyczajnie :) może odrobinę można by "umniejszyć" w słowach, szczególnie I zwrotkę, ale sama nad tym pomyśl serdecznie pozdrawiam Wilcza Jagodo :) Krysia
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. właśnie daję na warsztat niech sie kuje, aż nabierze formy :p dzięki teres:)
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. warsztat pomoże go oszlifować,:0 na zdrowie!wilcza jagoda:) sie kłania
krzysztof marek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 bardzo sympatyczny i ciekawy obraz mi się wyłonił w trakcie czytania. taka rozmowa o wszystkim. potok słów ułożonych w poszczególne sekwencje, nie do końca może (jak na moje ucho i oko) ze sobą związanych ale uzupełniających się wzajemnie. przyznaję: nie przepadam za "dłuższymi" (wiem - to pojęcie względne) utworami ale ten mi się podoba zdecydowanie. pozdrawiam serdecznie Jagodo :)))
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysztofie Marku, wszystko jest jak należy Pla siedzi za stołem robi na drutach skarpety, wesoło trzaska ogień w kominie kot zgięty w pałąk, królik jak kot goni za kłebkiem wełny ,papuga chodzi i skubie panią w pięty to jej całe bogactwo i haluksy w skarpecie zamiast pieniędzy :) ot i cala filozofia wiersza a marzenia? ma łan pszenicy latem pięknej jak złoto :) nie potrzebny jej kawior i szampan w wannie, ma własne bąbelki wilczej jagody zwanej pijanicą :P hej!
krzysztof marek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysztofie Marku, wszystko jest jak należy Pla siedzi za stołem robi na drutach skarpety, wesoło trzaska ogień w kominie kot zgięty w pałąk, królik jak kot goni za kłebkiem wełny ,papuga chodzi i skubie panią w pięty to jej całe bogactwo i haluksy w skarpecie zamiast pieniędzy :) ot i cala filozofia wiersza a marzenia? ma łan pszenicy latem pięknej jak złoto :) nie potrzebny jej kawior i szampan w wannie, ma własne bąbelki wilczej jagody zwanej pijanicą :P hej! jasne :) tak sobie właśnie wyobrażam zaczytany :) pięknie :) dzięki :)
Pan_Biały Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 lejesz wodę Jagoda ale nie na marne krawiec nie jestem i ciął nie będę - tak się napisało niech wiersz się sam broni - czytają więc wiersz chce być czytany i o to chodzi ma wywoływać emocje najlepszego r
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hehe, Paniebiały to są ino dywagacje a nie lanie, lekkie odstępstwa od rzeczywistości , hihi ale dzięki za miły komentarz, tak sobie myślę, że lepiej ciąć cudze, niż coś uciąć swojego, :) pozdrawiam ciepło
Baba_Izba Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie chciałabym się wymądrzać, chciałabym jedynie Cię prosić o spojrzenie na Twój tekst (pierwsza zwrotka) mocno okrojony. Nie chcę nic sugerować, oceń sama "parzona kawa pachnie pszenicznym łanem w samo południe namiastka złota dobra świata zapychają spichrze chcenia niepokój usprawiedliwiany jakośtambędziectwem niech inni się martwią po nas "teraz" ikra smakuje najlepiej z bąbelkami w wannie waniliowe świece w lampkach po szampanie namiastka miłości" Serdeczności - baba
Rekomendowane odpowiedzi