Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Migrena o zaskoczyłeś mnie- myślałam, że nie odpowiesz, zaskoczyłeś mnie pozytywnie, że odpowiedziałeś, napisałeś takie słowa " szukanie korzeni dzisiejszych wojen plemiennych wyłącznie w sporze Piłsudski - Dmowski to często wygodny skrót myslowy". Nie, nigdy nie piszę, żeby było mi wygodnie- po prostu historia jest moją pasją(nie zawodem), nie tylko ta znana wszystkim- mnie j interesują też te mniej znane fakty i ludzie, którzy mieli ogromny na nią wpływ, to, tu gdzie jesteśmy, jacy jesteśmy.   Zastanowił mnie Twój wyimek, a właśc. wyliczenie: naukowy, publicystyczny i światopoglądowy, historia jest moją pasją- nie zajmuję się nią naukowo, lubię pisać - światopoglądowy( to mnie zaciekawiło bardzo) Pisząc o jakich faktach staram się ich trzymać, nie pytam dlaczego tak zrobiono, dlaczego, tak się wydarzyło, bo po prostu z perspektywy dzisiejszej znając skutki- to byłby banał prawda? Wspaniałym jest w historii to, nie da się jej ubarwiać zmienić faktów, biegów i prawdy, bo ona zawsze jest- na swoim miejscu. Czasem analizując jakiś fakt- eureka wiem! To dlatego tak teraz jest. Bo wszystko już było, jest i będzie. Historia jest dobrą nauczycielką- my kiepskimi uczniami bywamy A ponawiam wyzwanie- napisz swój temat o historii najnowszej- podejmiesz?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

No wiesz? A taki maluśki awatarek. :-)  Ożesz Ty jeden! Portalowi można pomóc, wpłacając jakiś grosik na konto, gdzieś można znaleźć potrzebne dane.  
    • @Poet Ka  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @.KOBIETA.   "Gdy cząstką siebie mnie dotykasz" - piękne! To wiersz, który działa jak dotyk - czujesz go zanim go zrozumiesz.
    • @Berenika97 Pamiętam rozmowę po opublikowaniu mojego pierwszego wiersza i Twoją życzliwość.   Panie zajmują w moim sercu tyle samo miejsca, co Panowie, chodzi po prostu o miłych, dobrych, utalentowanych ludzi.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...