Bernadetta1 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 za rogiem przed progiem za omszałym kantem na przypiecku zimne dwóch groszy nie warte co zimę wrażliwsze co lato gorętsze na wylot przejrzane podstępnie nieszczęsne co grudzień za kołnierz wylane z kretesem gdy Nowy nadchodzi z dziecinnym uśmiechem wytańczone rankiem gdy obcas złamany by szczęście na sznurku sprowadzić zaspane te w żalu i smutku okryte żałobą złowrogo szumiące to wiarą to trwogą byle jak owinięte chusteczką w kieszeni nadzieje ich nawet make-apem nie zmienisz
LadyC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie lekkie, do poczytania i natychmiastowego zapomnienia.
Agata_Lebek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Atooo widziałam już na W :) Rano mi się podobało, a wieczorem dla odmiany też mi się podoba ;) Słodko - gorzki. Idę bardziej w stronę przypiecka ;) Pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie lekkie, do poczytania i natychmiastowego zapomnienia. hmmm cy jawiem czy takie lekkie?to juz zalezy od odbiorcy;)pozdrówki:)
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Atooo widziałam już na W :) Rano mi się podobało, a wieczorem dla odmiany też mi się podoba ;) Słodko - gorzki. Idę bardziej w stronę przypiecka ;) Pozdr. dzieki Agatko:) w Warstacie mi sie cosik pomieszal wiersz;)ja cos rozkojarzona bywam;):)usciski:)
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Mariuszu:)dzieki i pozdrawiam:)
janusz_pyzinski Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 no,no,całkiem całkiem podoba się cieplutko z przypiecka pozdrawiam
Franka Zet Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernie, ja bym ten wiersz zapisała z interpunkcją, wtedy nadzieje byłyby wyeksponowane [color=green]Za rogiem, przed progiem, za omszałym kantem; na przypiecku zimne, dwóch groszy nie warte. Co zimę wrażliwsze, co lato gorętsze. na wylot przejrzane, podstępnie nieszczęsne. Co grudzień za kołnierz wylane z kretesem, gdy Nowy nadchodzi z dziecinnym uśmiechem. Wytańczone rankiem, gdy obcas złamany, by na sznurku szczęście sprowadzić zaspane. Te w żalu i smutku okryte żałobą, złowrogo szumiące - to wiarą, to trwogą; byle jak owinięte chusteczką w kieszeni nadzieje. Ich nawet make-apem nie zmienisz.[/color] I co myślisz o takim zazielenieniu z przecinkami - kolor dobry dla nadziei. Pozdrawiam :)
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jestem marudna, ale "make-ap" w ostatnim wersie strasznie zburzył mi płynność wiersza (który sam w sobie klimatyczny i melodyjny bardzo :))
Wilcza Jagoda Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie lekkie, do poczytania i natychmiastowego zapomnienia. i takie wiersze są potzrebne, właśnie po to Lady, żeby się przy nich zrelaksować, świetnie 'Bernidetko', świetnie słonecznosci W>J
Bea.2u Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 łagodnie się czyta lekko wchodząc w nastrój zobojętnienia. spłowiały ten wiersz, faktycznie ;) Pozdrawiam Noworocznie :) /bea a, i wolałabym jednak z interpunkcją.
Grażyna_Kudła Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 mi się już na warsztacie my kobiety musimy popracować żeby jednak coś ten makeup nam dał...:) pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie ...milo ze sie podoba Januszu:)pozdrowki z przypiecka;)Beata
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernie, ja bym ten wiersz zapisała z interpunkcją, wtedy nadzieje byłyby wyeksponowane [color=green]Za rogiem, przed progiem, za omszałym kantem; na przypiecku zimne, dwóch groszy nie warte. Co zimę wrażliwsze, co lato gorętsze. na wylot przejrzane, podstępnie nieszczęsne. Co grudzień za kołnierz wylane z kretesem, gdy Nowy nadchodzi z dziecinnym uśmiechem. Wytańczone rankiem, gdy obcas złamany, by na sznurku szczęście sprowadzić zaspane. Te w żalu i smutku okryte żałobą, złowrogo szumiące - to wiarą, to trwogą; byle jak owinięte chusteczką w kieszeni nadzieje. Ich nawet make-apem nie zmienisz.[/color] I co myślisz o takim zazielenieniu z przecinkami - kolor dobry dla nadziei. Pozdrawiam :) no chyba masz rację Fran:) ja wprawdzie zawsze piszę bez interpunkcji;)ale Twoja wersja lepsza:)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wiesz Kasiu cos za cos-melodyjnosc za puentę;):)pozdrawiam ciepło
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie lekkie, do poczytania i natychmiastowego zapomnienia. i takie wiersze są potzrebne, właśnie po to Lady, żeby się przy nich zrelaksować, świetnie 'Bernidetko', świetnie słonecznosci W>J ooo witaj Jagodko:) milo Cie czytac...dzieki i usciski:)
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bea :)ostatnio u mnie nie marudzisz;)cholerka chyba sie poprawilam cosik;)ale fajnie-dzieki za plusika:)pozdrowki
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no Grazynko z tym make-apem roznie bywa nie?:)ale nadzieje moga byc podmalowane nawet za bardzo:):)pozdrawiam:)Beata
Bernadetta1 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takie lekkie, do poczytania i natychmiastowego zapomnienia. hmmm czy ja wiem czy takie lekkie?to juz zalezy od odbiorcy;)pozdrówki:)
Rekomendowane odpowiedzi