teresa943 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 spadłeś niespodzianie ze smogowej chmury kwaśnym deszczem wewnętrznie rozdarty palcami bliskich ujęłam bezradność delikatnym rytmem otwierając ujście zapiekłym żalom z serca do serca kapała transfuzja do dzisiaj po swojemu reperujesz życie z wyjściem awaryjnym gdyby zawiedli których kochaszmiłość ma wymiar szlachetnych czynów nie deklaracji bez pokrycia słowa jedynie krzywdzą jednak skoro cień wystarcza bądź szczęśliwy
Wiechu J. K. Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 jednak skoro cień wystarcza bądź szczęśliwy Krysiu, jakie to prawdziwe słowa, bo jest coś w naturze ludzkiej, gdzie niejednokrotnie "cień" wystarcza do szczęścia, czyżby ucieczka od rzeczywistości pozdrówki
Pan_Biały Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 miłość nie jedną ma twarz, tylko którą pokarze wychodząc z cienia do przemyślenia pozdrawiam r
Baba_Izba Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mówi cień do cienia, od niechcenia: no, ruszaj się w końcu, bo zasłaniasz mnie - słońcu. Tak mi się przypomniało, cosik, kiedyś.. Krysiu, jak zwykle, pewnie się powtarzam; ładnie i z uczuciem piszesz o tym peelu. Serdecznie pozdrawiam - baba
Anna_Para Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Znam już ten wiersz. Powtórzę pewnie opinię: czysto, kulturalnie, pięknie! U Ciebie Krysiu tak mamy! Całuski, Para:)
Kikus Dzikus Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 czytam, czytam myślę: doobre potem widzę: jednak skoro cień wystarcza bądź szczęśliwy i wymyka mi się słowo na k, a dokładniej " o! K.!" dooooobre;]
Bernadetta1 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdziwie o milosci...jej dobrych i złch aspektach:)usciski Krysiu
krzysztof marek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 podziw dla peel-ki, że nie bała się ująć bezradność. odczytuję wiele taktu i poszanowania z jej strony dla bezradnego, ogromną czułość i zaufanie. istotnie: nieraz cień wystarczy żeby być szczęśliwym, pięknie i prawdziwie to napisałaś Krysiu :) bardzo wzruszający ten wiersz. pozdrawiam serdecznie :)))
teresa943 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy ucieczka? to wie tylko peel...choć wydaje mi się raczej brak zdecydowania, może odwagi? a może błoga peność, że w razie "czego", ona w tym cieniu...czeka ? trudno powiedzieć... dziękuję Wiechu :))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. owocnych przemyśleń...o "cieniu", który pokornie czeka dziękuję serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no, ruszaj się w końcu, bo zasłaniasz mnie - słońcu. Dobrze prawisz Izo, gdybyż "on" zrozumiał... Dziękuję za ciepły komentarz. Serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Aniu, że znów jesteś, choć już znasz. Dziękuję. :)))))) Cieplutko pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Kikus Dzikus :)))) Czytasz i myślisz "doobre"...i okrzyk na końcu ...taki spontaniczny! Dziękuuujęęę!!! :))))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. prawdziwie o milosci...jej dobrych i złch aspektach:)usciski Krysiu wszak miłość jest "esencją" życia, które niesie dobre i złe aspekty ...nie podobna o niej nie pisać :)))) dziękuję Beatko i ślę buziaki! Krysia
teresa943 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krzysiu, zastanawiam się nieraz, jak Ty to robisz, że trafiasz w sedno? Już wiem... masz serce i czujesz patrząc w serce!!! To, co napisałam, jest rzeczywiście prawdziwe, dlatego ...może wzruszać takich wyjątkowo wrażliwych, jak Ty, Czytelników. Dziękuję. :))))))))))))) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
krzysztof marek Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję... :)
zak stanisława Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 miał ten Pl szczęście że spadł trafiając na dobre serce drugiej osoby piękny wiersz Krysiu, bardzo gratuluję :))) cmook
Oxyvia Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Krysiu, bardzo ładny wiersz - pytanie do najbliższej osoby o "status" uczucia, jeśli tak rzec można. Jak najbardziej możliwe jest spędzenie życia w cieniu kogoś, kogo się kocha, jeśli jest on silną i opiekuńczą osobowością. Wtedy jest to nawet wygodne, a na pewno bezpieczne. :-) Pozdrawiam serdecznie. :-)
Joka Opublikowano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2010 Bardzo prawdziwe. Bardzo poruszające. Gratuluję.
teresa943 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. myślę, że rzeczywiście ...miał szczęście :) dziękuję Stasiu za podobanie i grabulki :)))) serdecznie pozdrawiam - Krysia
Rekomendowane odpowiedzi