teresa943 Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 wirujesz na wietrze bielą płatków za oknem rytm nieba niby niedawno tymczasem już kolejna zima aromatem jodły blask świecidełek w zadumie znów tyle ciebie na pustym talerzu serca okruszek cicho kolęduje jak dawniej
Judyt Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 tak jest, pamiętam z warszatu, J. dobrego i serdecznie
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 a mi smutno pozdrawiam
krzysztof marek Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 pięknie delikatnie... "ponadczasowo" "znów tyle ciebie na pustym talerzu" rarytas :))) wiem, to takie "twarde" określenie ale nie znajduję w tej chwili innego. Twój wiersz jest bardzo oszczędny w słowach ale jednocześnie bogaty znaczeniowo... bardzo podoba mi się Krysiu :) i chyba dobrze, że przegapiłem go w warsztacie... :) pozdrawiam bardzo serdecznie i ciepło :)))
Pan_Biały Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 wspominasz przeszłość wyczekujesz chwili tęsknisz niechaj Ci będzie dane to czego pragniesz ciche oklaski, bo smutno w dobrym wierszu pozdrawiam r
a._mrozinski Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ładne. Nawet tak krótka, zdawkowa forma nie przeszkadza. Jednak ładne i niewiele więcej, dla mnie raczej jako wytchnienie między innymi wierszami. Arek
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Judytko, że pamiętasz i znów jesteś :) pozdrawiam ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sylwestrze, chyba się domyślam dlaczego... czujesz to, co peelka serdecznie pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmm...przegapiłeś... nie szkodzi, bo teraz jesteś :) i to z takim cieplutkim komentarzem :) dziękuję Krzysiu serdecznie i ciepło - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdeczne dzięki za dobre życzenia i "ciche oklaski", świetnie wyczuwasz klimat :):) ciepło pozdrawiam - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Arku, "ładne i niewiele więcej", bo żeby poczuć, trzeba osobiście "dotknąć" ... ale cieszę się, że znalazłeś wytchnienie...to też dużo :)) dziękuję serdecznie pozdrawiam - Krysia
Baba_Izba Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Wirujesz, wirujesz ponadczasowo Autorko - wierszami z nami i w nas. Pozdrawiam ciepluteńko - baba
Almare Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 wirujesz na wietrze bielą płatków za oknem w cyklach nieba niby niedawno tymczasem już kolejna zima znów tyle ciebie na pustym talerzu cicho kolęduje jak dawniej zmieniłem, dążąc do formy sonetu. ta zwrotka zupełnie nie potrzebna, jest wypełniaczem, nie wnosi nic do wiersza. aromatem jodły blask świecidełek w zadumie bo przecież w ostatniej kolędujesz, a zatem scenografia jest oczywista, skoro zachowujesz tradycję. pozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszego w NR :)))))))
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dobrze, że jesteś wierna Czytelniczko! Odpozdrawiam serdecznie :))) Szczęścia w Nowym Roku - Krysia
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Almare! Dziękuję za sugestie i wzajemnie życzę wszystkiego, co najlepsze w 2010 :)))))) Krysia
Oxyvia Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 W Święta najbardziej odczuwamy brak Tych, Których nam brakuje. Dlatego uważam, że Święta w pewnym okresie życia bezpowrotnie przestają być radosne. Mimo wszystko wesołego Sylwestra i szczęścia w Nowym Roku, Krysiu!
teresa943 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Masz rację. Bardzo wymowne jest to dodatkowe nakrycie...może nie tyle wywołuje smutek, co ożywia pamięciowe obrazy, przywołuje chwile... Dziękuję. Wzajemnie Oxy, szczęśliwego 2010!!! Krysia
Sylwester_Lasota Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już mi lepiej ;))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Bernadetta1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Krysiu wszystkiego najlepszego na ten Nowy...stapajacy cichutko:)i pisz dalej tak lirycznie, ciepł,o...bede wpadac:)pozdrowki Beata
Joka Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Bardzo mi się podoba. Dawno tu nie zaglądałam, a tu taka miła chwila... Pozdrawiam świątecznie.
Rekomendowane odpowiedzi