Bernadetta1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie przepadam za rymowanymi tekstami, chyba, że są dobrze zrymowane ;) Nie otrzeć się o patos w takim wypadku to sztuka. Najładniesza pointa. Jeśli peelka jest w pobliżu tych 30 wiosen, powiem jej na pocieszenie, że wiek nie ma znaczenia. Pozdrawiam. Agatko peelka gdzies jest miedzy tymi wiosnami;)kobiety milcza na temat wieku...no ale ...ok ciii:)dzieki za odwiedziny:)
Bernadetta1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wręcz zajeb***! Pozdrawiam :) A tak sobie myslałam Mariusz czy zajrzysz do mnie;)dzieki:)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. juz sie zaczeło;):):)ale spokojnie nie dam sie:)pozdrowki Magda:)
Bernadetta1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech nawet w Starym możesz podłubać;) w sylabach, wersach i metaforach z wiersza tak wedle swych upodobań wycisnać duszę tak w pocie czoła;) Andrzeju napisz coś trzynastozgłoskowcem;)pozdrawiam Beata
Bernadetta1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no Stasiu jeszcze Ty mi zostałaś:):)ja tez wole moje rymowane , bo białe sa do kosza głebokiego;);)wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku- zyczenia pełniejsze jeszcze Ci złoze:):)usciski:)
JacekSojan Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 to mądry wiersz, pięknie zakomponowany i napisany - do zaśpiewania! - - w jakim poetyckim kabarecie.... może jeszcze usłyszę go w pięknym aktorskim wykonaniu... Tego Życzę w Nowym Roku! - Najlepszego! :) J.S
Bernadetta1 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Jacku...trzymam za słowo, ze pojawisz sie u mnie...z kimkolwiek bym nie pracowała:):)pozdrawiam i wszystkiego naj:)
Bea.2u Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. och imienniczko moja;)jak nie marudzisz dzis?...ja czasem lubie jak pomarudzisz-widocznie nie jest źle;)usciski:) Powiedziałabym nawet - całkiem nieźle ;) hejka :)
Bernadetta1 Opublikowano 31 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. och imienniczko moja;)jak nie marudzisz dzis?...ja czasem lubie jak pomarudzisz-widocznie nie jest źle;)usciski:) Powiedziałabym nawet - całkiem nieźle ;) hejka :) ;)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 wiersz dobry czternastka 7/7 koło trzydzieści wiosen świat otworzył swe wrota lecz nie odkrył tajemnic co Cię jeszcze ma spotkać jakie deszczu pokosie jakie nieba znaczenie i czy w kręgu przeznaczeń możesz sama coś zmienić bo nieważny szyld złoty ani krążek na palcu ani ryż ani diament tylko czasem łut fartu dostrzeżony przypadkiem ten gorący błysk w oczach oraz pewność mnie kocha ktoś kogo i ja kocham pozdrawiam Jacek
Judyt Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. milo Judyt:) i zapraszam czesciej:)pozdrowki dziękuję i wzajemnie(: tylko, że to różnie z tym przybywaniem na stronę bywa,ale lubię poczytać, J.
Bernadetta1 Opublikowano 2 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z tą miłością to Jacku bywa różnie doprawdy błysk podsycać wypada choćby nie chciał na siłę czasem zmieni się oko w świetle gorzkiej pogardy szukasz szczęścia,miłości..tylko tyle ...aż tyle;) dzieki Jacku za piekny wiersz:)pozdrawiam:)
janusz_pyzinski Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 "koło trzydziestu wiosen myśli robią przystanek czas się w biegu potyka na dwie nogi na zmianę" zaiste tak było,sam przez to przeszedłem,a im więcej czytam,o każde czytanie mądrzejszy jestem serdecznie noworocznie pozdrawiam
janusz_pyzinski Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 "koło trzydziestu wiosen myśli robią przystanek czas się w biegu potyka na dwie nogi na zmianę" zaiste tak było,sam przez to przeszedłem,a im więcej czytam,o każde czytanie mądrzejszy jestem serdecznie noworocznie pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Januszu...czas sie faktycznie potyka...i bedzie tak chyba oraz częściej;)pozdrawiam i dziekiza pozytywkę:)Beata
Bernadetta1 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. widze ze oburzył Pana minus który dałam;)...taka byla ocena z mojego punktu widzenia.Ma Pan prawo postawic rowniez minusa, skoro Pan uwaza ,ze wiersz jest zły. A komentowac Panskiego wpisu od strony kurtuazyjnej nie będę...
Mateusz Kielan Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Bernadetko - ocknij sie. Twoje wiersze nie są poezją na miarę wieszczów.Ale spoko.ucz się.
Bernadetta1 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to sie nazywa zemsta za postawienie komus minusa:):)az sie wierzyc nie chce po pierwsze ;)per ty to ja jestem tutaj tylko z tymi ktorych znam po drugie jak Panu ulzyło to sie ciesze niezmiernie;)ja pisze dla siebie , nie dla plusów czy minusów a po trzecie-tutaj panuje taka zasada jak mi sie wiersz nie podoba daje minusa-nie zastraszyl mnie Pan;) po czwarte- to Pan ma swoje wiersze za Bog wie co-skoro oburzyl Pana moj minus-troche pokory na przyszlosc zegnam ozieble;)
BARBARA_JANAS Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A na dowód powiem, że zadaniem tego czasu jest odkrywanie nowych możliwości i zakończenie starych spraw, bo stoją na przeszkodzie dalszego rozwoju. Pęka obraz superkobiety, opiekunki ogniska domowego i pracownicy. To czas poszukiwań sposobu, by żyć wszystkimi aspektami swojej psychiki. Pozwoliłam sobie na uzasadnienie, może nieco psychologiczne ale jak najbardziej trafne i współgrające z tekstem. Rymów się boję, ale potrafię wyobrazić sobie jego wydźwięk. Pozdrawiam.
janusz_pyzinski Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2010 "nie dam Ci minusa bo jestem wyrozumiały" - napisał Mateusz Kielan za chwilę zmienia zdanie stając się po prostu niewiarygodnym i gołosłownym komentatorem a mściwość nie jest dobrym doradcą i zawsze odwraca się przeciw jej autorowi
Rekomendowane odpowiedzi