Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 ...można było tak, w trosce nie tylko o piękno chwili, rzeczywiście zacząć nowy czas. Zerwać więzy mar, i porzucić co w starym było złe. Zakręcić w linii prostej szalony walc w taniec o spełnionej miłości. Obudzić w sobie moce, odkrywać wciąż drzemiące, ze spokojem patrząc w dal na to co z życia czyni wiosnę. Zaśpiewać o poranku melodię cichą - "spotkajmy się nad morzem", na ławce z piasku słysząc, o jakiej ciszy śniło wzburzone. A biały żagiel porwałby nas nad falami łagodnie. Moglibyśmy śpiewać tak aż po kres szanty o naszej miłości, zasiewając też jej czar na tym co z każdą nocą i dniem w nas się rodzi i nie przemija z wiatrem.
Judyt Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 'ach gdyby mozna było rzeczywiście zacząć nowy czas' - przecież można Fly, zdaje się, że ten czas najbardziej dzieje się w sercu człowieka, już nie chodzi nawet o zegarki; mnie nie przekonuje ten utwór, chociaż idzie z czasem, a nawet wykazuje dozę delikatności, tudzież romantyczności,tak poczytałam, J. serdecznie
HAYQ Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest ciekawie, w tym fragmencie jednak ciut bym zmienił:Zaśpiewać o poranku melodię cichą - "spotkajmy się nad morzem", na ławce z piasku, słysząc, o jakiej ciszy śniło wzburzone. Pozdrawiam.
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy zupełnie chodzi o przekonanie? - mogło być za pięknie, ale wobec złego warto nie tylko pomysleć - też odejść i najlepiej zdecydować :). Zaintrygowałaś mnie swoją wypowiedzią Judyt. Serdecznie.
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest ciekawie, w tym fragmencie jednak ciut bym zmienił:Zaśpiewać o poranku melodię cichą - "spotkajmy się nad morzem", na ławce z piasku, słysząc, o jakiej ciszy śniło wzburzone. Pozdrawiam. Tak bardzo się starałam ... :), już nie taki nowy wiersz, popoprawiać z zaimków zwłaszcza :). Trafna uwaga Hayq. Dzięki i pozdrawiam.
Sylwester_Lasota Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 taki wiersz na nowy rok :) myślę, że można przy nim jeszcze podłubać coś w tym kierunku, co go wskazał HAYQ. kłaniam się i pozdrawiam do poczytania :)
Judyt Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy zupełnie chodzi o przekonanie? - mogło być za pięknie, ale wobec złego warto nie tylko pomysleć - też odejść i najlepiej zdecydować :). Zaintrygowałaś mnie swoją wypowiedzią Judyt. Serdecznie. wobec dobrego chyba, a ten wiersz oscyluje między(?) no nie wiem..puenta mówi, że nie przemija, a to nieprawda, takie moje subiektywne odczucia, J. wzajemnie
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Ach dziękuję :)) za rady Sylwestrze, już się Hayqa okazały słuszne. Na jeszcze więcej dłubania, może w ponownej edycji się skuszę :), chociaż nie wiem czy odpoznam starego wiersza :). Zaofiarowałam się z nim tutaj oczywiście na klimat tuż przed Nowym Rokiem. Pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czy zupełnie chodzi o przekonanie? - mogło być za pięknie, ale wobec złego warto nie tylko pomysleć - też odejść i najlepiej zdecydować :). Zaintrygowałaś mnie swoją wypowiedzią Judyt. Serdecznie. wobec dobrego chyba, a ten wiersz oscyluje między(?) no nie wiem..puenta mówi, że nie przemija, a to nieprawda, takie moje subiektywne odczucia, J. wzajemnie Judyt, wobec dobra raczej się nie odchodzi i nie porzuca go, twierdzisz o oscylacji, skoro masz sama takie odczucia ? nie mierzę, a czuję :) czyli nie oscyluję A chyba jest tak, co ma przeminąć to przemija - a co nie to nie :))) Pozdrawiam Cię Judytko :)))
Judyt Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wobec dobrego chyba, a ten wiersz oscyluje między(?) no nie wiem..puenta mówi, że nie przemija, a to nieprawda, takie moje subiektywne odczucia, J. wzajemnie Judyt, wobec dobra raczej się nie odchodzi i nie porzuca go, twierdzisz o oscylacji, skoro masz sama takie odczucia ? nie mierzę, a czuję :) czyli nie oscyluję A chyba jest tak, co ma przeminąć to przemija - a co nie to nie :))) Pozdrawiam Cię Judytko :))) niezrozumiała/-ś/ Pani, oscylację wyczuwam w wierszu dobro/zło i napisane"w nas się rodzi i nie przemija" w moim odczycie chodzi o miłość ludzką(?)- sama jako taka może przemijać, ta utwierdzona w Najwyższym ma większe szanse trwałości, tyle tylko( tak- odczucia, bo człowiek potrafi czuć), J. "i nie odchodzić wobec złego"
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judyt, wobec dobra raczej się nie odchodzi i nie porzuca go, twierdzisz o oscylacji, skoro masz sama takie odczucia ? nie mierzę, a czuję :) czyli nie oscyluję A chyba jest tak, co ma przeminąć to przemija - a co nie to nie :))) Pozdrawiam Cię Judytko :))) niezrozumiała/-ś/ Pani, oscylację wyczuwam w wierszu dobro/zło i napisane"w nas się rodzi i nie przemija" w moim odczycie chodzi o miłość ludzką(?)- sama jako taka może przemijać, ta utwierdzona w Najwyższym ma większe szanse trwałości, tyle tylko( tak- odczucia, bo człowiek potrafi czuć), J. "i nie odchodzić wobec złego" Judytko, jak wyczuwasz w wierszu to tak wyczuwasz. Odejście od złego, z uwagi na to,że człowiek pragnie czuć jest bardzo zrozumiałe i słuszne Judyt. Ja powtarzam, nie oscyluję, zło jest tylko przypomnieniem, -na początku wiersza, jako coś do czego się nie chce wrócić. Nazywasz oscylacją to nazywaj, ja piszę o wyborze :)). serdecznie
Ruffle_puffle Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zdecydowanie widziałbym to tak, jak na przykład widzi HAYQ. W tej formie i z taką treścią (niekiedy ckliwie, banalnie, nieco patetycznie) robi się z wiersza rozgotowany makaron. A do przekazu nic nie mam. Po prostu realizacja pomysłu szwankuje. Pozdrawiam.
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Rafale :)))no więc wrzuciłam tu trochę kilka farfalle, cannelloni i jedno lasagne - czy jak się to pomiesza i trochę rozgotuje to przełknąć się już nie da ? :((( p.s. Ach i zapomniałam dodać, że to bez posypki :)))
Judyt Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. niezrozumiała/-ś/ Pani, oscylację wyczuwam w wierszu dobro/zło i napisane"w nas się rodzi i nie przemija" w moim odczycie chodzi o miłość ludzką(?)- sama jako taka może przemijać, ta utwierdzona w Najwyższym ma większe szanse trwałości, tyle tylko( tak- odczucia, bo człowiek potrafi czuć), J. "i nie odchodzić wobec złego" Judytko, jak wyczuwasz w wierszu to tak wyczuwasz. Odejście od złego, z uwagi na to,że człowiek pragnie czuć jest bardzo zrozumiałe i słuszne Judyt. Ja powtarzam, nie oscyluję, zło jest tylko przypomnieniem, -na początku wiersza, jako coś do czego się nie chce wrócić. Nazywasz oscylacją to nazywaj, ja piszę o wyborze :)). serdecznie no teraz to rozumiem po wyjaśnieniu, starałam się(: J. wzajemnie
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko, jak wyczuwasz w wierszu to tak wyczuwasz. Odejście od złego, z uwagi na to,że człowiek pragnie czuć jest bardzo zrozumiałe i słuszne Judyt. Ja powtarzam, nie oscyluję, zło jest tylko przypomnieniem, -na początku wiersza, jako coś do czego się nie chce wrócić. Nazywasz oscylacją to nazywaj, ja piszę o wyborze :)). serdecznie no teraz to rozumiem po wyjaśnieniu, starałam się(: J. wzajemnie to dobrze, cieszę się Judyt :))) wzajemnie i serdecznie
Pan_Biały Opublikowano 29 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 peelka się rozlicza z przeszłością i marzy o tym co najistotniejsze forma nie po mojemu, ale przesłanie jak najbardziej pozdrawiam r
Fly Elika Opublikowano 29 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2009 tak jakby Panie Biały, wyjęłam go na przeróbkowanie i powtórzenie widząc też w jego formie okazjonalną nastrojowość na koniec ze starym i rozpoczęciem nowego :) serdecznie
Baba_Izba Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Poprawiać, poprawiać koniecznie, prześwietna ta "ławka z piasku" - Twoja i HAYQ. Pewnie (w moim odczuciu) ciachałabym "i zerwać więzy niecnych mar. Serdeczności - baba
Fly Elika Opublikowano 30 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Pociacham Babo :))), dzięki za czytanie i uwagi z prześwietnością Pozdrowienia
Magda_Tara Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2010 a gdyby marzenia się spełniały o czym tu marzyć? Spełnienia i wielu marzeń w nowej Dziesiątce! :))
Rekomendowane odpowiedzi