Judyt Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 że się pióra tylko ima jak kadzidła prochem trzyma któż opowiedzieć raczy może któryś z jego graczy co pomiędzy czarnym białym polem wybrać musi jak cios uczy że kwiatostan w środku niemy bez dwóch słów Boga chcemy kreślnych kwiatów w okiennicach mrozem ciut jak na iglicach
Pan_Biały Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 walka dobra ze złem kto wygra? kto? i co na to autor świata patrzy i się zastanawia czy przysnął i śni o zachodzie słońca takie cóś się zrodziło pod wpływem Twojego pozdrawiam odchodząc w zadumie r
kasiaballou Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 smutny; zabiera w świat przemyśleń - zajrzałam do tego Judytowego świata, słowem malowanego. pozdrawiam :) kaśka.
Baba_Izba Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Przyzwyczaiłam się już do Twojego stylu pisania, to coś jak malowanie na szkle. Okiennice odbieram jak okna, szyby. Zimowy, przedświąteczny obraz. Pozdrawiam serdecznie - baba
Judyt Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Biały radośnie Pana witam(: i cieszę się z wizyty, pięknie napisał Pan, podoba mi się ta refleksja, wciąż się toczy, oby, żeby nas nie zaskoczyć (?) serdecznie dziękuję i zapraszam do woli już myślałam, że nikt się nad tym i owym nie zdoła pochylić(...) J.(: dziękuję za piękną miniaturkę
Judyt Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Kasieńko za odwiedziny przede wszystkim i uśmiech, za słowem malowanego spostrzeżeniem- ukłony Ci składam, ten świat wcale nie jest tylko mój zdaje się, a smutek jest ambiwalentny,nawet wręcz potrzebny czasem, zatem J. serdecznie
Judyt Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak Izbo przytulna ma(...) przyzwyczajenie Twoje jest mi pochlebstwem, ale bardzo miłym jakże,( że też jest tu styl- to słowo jak ktoś mi pisze" masz swój styl" brzmi mi trochę dziwnie, każdy człowiek jakiś pewnie tam ma, bo jest innny ot co; co innego forma zawsze można ciapnąć, uczknąć dodać, wers przemienić i wychodzi albo czytelniej, albo zagmatwaniej tak sobie myślę głośno tym razem), malowane kwiaty mrozem nawet! dziękuję serdecznie J.(:
teresa943 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Judytko, Twoje wiersze zawsze są dla mnie obrazami a każdy przemawia indywidualnie, podobnie jak na szybie mroźne kwiaty...można widzieć po swojemu; tu wyczuwam niemy krzyk duszy "Przyjdź Panie, a nie zwlekaj"; Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Fly Elika Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Celująco :) Judyt ))) to rozbudowanie zdania , z jednego tchu napisania pozdrawiam serdecznie
Judyt Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a tak chciałam napawać nadzieją dla(...) dziękuję Teres za piękny obrazek- podpis Twój jestem jak zawsze zaszczycona, Twą obecnością, można widzieć po swojemu, a raczej trzeba(: jakże serdecznie J. i wesołych!
Judyt Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z jednego tchu...Fly Fllyyyy(: celujące czytanie Twe J. dziękuję serdecznie i płoniaście, czekanie jest już spotkaniem tak mi się teraz przypomniało, apropo że zatrzymałaś się nad tym i owym
Baba_Izba Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak Izbo przytulna ma(...) przyzwyczajenie Twoje jest mi pochlebstwem, ale bardzo miłym jakże,( że też jest tu styl- to słowo jak ktoś mi pisze" masz swój styl" brzmi mi trochę dziwnie, każdy człowiek jakiś pewnie tam ma, bo jest innny ot co; co innego forma zawsze można ciapnąć, uczknąć dodać, wers przemienić i wychodzi albo czytelniej, albo zagmatwaniej tak sobie myślę głośno tym razem), malowane kwiaty mrozem nawet! dziękuję serdecznie J.(: Grzeczność wymaga a i przyjemność to, z Tobą pogawędzić, więc odpowiem. Nie wszyscy mają wypracowany styl (formę wypowiedzi). Myślę tu o tym, że niektórych autorów rozpoznaje się po wierszu, bez potrzeby patrzenia na podpis. Twoje wiersze takie są, nie chcę ich oceniać, bo nie zawsze i wszystko rozumiem, bardziej odbieram je na płaszczyźnie atmosfery, niedopowiedzeń. Sposób budowania zdań, jest także często zaskakujący. Mimo tego, a może właśnie dlatego, lubię je czytać i zastanawiać się, popadać w zamyślenie. Nieustanne serdeczności - z izby baba
Judyt Opublikowano 27 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no tak Izbo przytulna ma(...) przyzwyczajenie Twoje jest mi pochlebstwem, ale bardzo miłym jakże,( że też jest tu styl- to słowo jak ktoś mi pisze" masz swój styl" brzmi mi trochę dziwnie, każdy człowiek jakiś pewnie tam ma, bo jest innny ot co; co innego forma zawsze można ciapnąć, uczknąć dodać, wers przemienić i wychodzi albo czytelniej, albo zagmatwaniej tak sobie myślę głośno tym razem), malowane kwiaty mrozem nawet! dziękuję serdecznie J.(: Grzeczność wymaga a i przyjemność to, z Tobą pogawędzić, więc odpowiem. Nie wszyscy mają wypracowany styl (formę wypowiedzi). Myślę tu o tym, że niektórych autorów rozpoznaje się po wierszu, bez potrzeby patrzenia na podpis. Twoje wiersze takie są, nie chcę ich oceniać, bo nie zawsze i wszystko rozumiem, bardziej odbieram je na płaszczyźnie atmosfery, niedopowiedzeń. Sposób budowania zdań, jest także często zaskakujący. Mimo tego, a może właśnie dlatego, lubię je czytać i zastanawiać się, popadać w zamyślenie. Nieustanne serdeczności - z izby baba Mnie także niezmiernie miło, zwłaszcza, że z doskoku umieszczam na forum, jak najdzie natchnienie.( w nawiasie dopiszę, że przychodziły i przychodzą bardzo często momenty o zaniechaniu, bo obraz się prosi znowuż) Dziękuję za Twoją opinię Babo i obecność, słowo dobre, jakże to radujące, jak święta. Mam nadzieję, że są po coś, że z góry spływa to światło jak słońce przez szybę wpadające lub zaglądające ukradkiem. Ja powiem i Babo Przeurocza, iż także nie zawsze je rozumiem, tak to już z tym człowiekiem jest. Dziękuję szczególnie za zamyślenie, czytanie\lubienie to wielki skarb to zdaje się największa nagroda dla nieautora(; J. nieustannie serdecznie i zawsze zapraszająca z izby J.(: dobrego dnia mm...może też tak to jest, że poprzez wiersz- czy jakoś tak nawiązuje się rozmowy, dyskusje itd., owocne bywają lub nie. Ja je cenię
Rekomendowane odpowiedzi