Pan_Biały Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za dobre słowo Nes:) pozdrawiam r
Wiechu J. K. Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Panie Biały, odnoszę takie dziwne wrażenie, że wiersz ten nawiązuje do autentycznego zdarzenia historycznego, do naszego polskiego Titanica: M/S Piłsudski... www.newsweek.pl/artykuly/sekcje/nauka/nasz-polski-titanic,49181,1 pozdrawiam Wiechu haha!!! dobrze się panu zdaje, stwór miał swoja genezę po przeczytaniu tego właśnie artykułu i choć czar pryśnie to muszę się do tego przyznać jak się rodziło pisanie stwora, gdyż pierwszy raz ktoś tak rozgryzł to co napisałem - chylę czoła i mam nadzieje, że artykuł i stwór nie są bliźniacze:)) pozdrawiam serdecznie i najlepszego życzę r Tak mi się skojarzyło, a tu masz, strzał w 10. hahaha Zapewniam, pana, że wiersz i artykuł nie są bliźniacze:)) Pierwsza zwrotka naprowadziła mnie na trop, natomiast dwie następne zmuszają komórki mózgowe do 'głębszego' myślenia :) pozdrawiam serdecznie Wiechu
Baba_Izba Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wróciłam, jak by inaczej!Babę ciekawość zżera. Rozświetliło się za sprawą Wiesława J. Korzeniowskiego, i Twojego potwierdzenia. Wszystko jasne- jak w reklamie żarówek. Nadal mi się podoba, pozdrawiam - baba
Pan_Biały Opublikowano 18 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło czytać Cię ponownie u mnie:)) ooo, naprawdę taka jasność zapanowała:(( tekst o łódce był tylko naparem, czaj się parzył podczas pisania i nie odnosi się bezlitośnie tylko w tym kontekście, myślę że to widać, a właściwie czytać:) ale jeśli nadal się podoba tom spokojny jest:)) pozdrawiam i dzięki za ponowne wdepnięcie r
Sylwester_Lasota Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 byłem czytałem pozdrawiam
Pan_Biały Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odfajkowanie:) pozdrawiam r
Sylwester_Lasota Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 i wzmiankowany artykuł też :) fajnie, że można sobie poszerzyć (c)hory zont ;) jednak nie mogę się wyzbyć skojarzeń politycznych, które mi utwór wywołał. no cóż, to już pewnie wyłącznie moja wina :))) do poczytania.
Pan_Biały Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli chodzi o skojarzenia polityczne to ich panu nie zabraniam mieć, ale co to to nie, z polityką to ja nic wspólnego mieć nie chcę, ciepłym moczem ją mogę potraktować co najwyżej:) - bez obrazy naturliś przecież znamy się na żartach, co nie:))) odfajkował i wrócił tym bardziej dzięki:) pozdrawiam Sylwestrze r
Rekomendowane odpowiedzi