M._Krzywak Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 i kłamcom i oszustom zostanie wybaczone albowiem nie wiedzą co czynią i prezesom i sklepikarzom wybaczone zostanie albowiem wiedzą co czynią ale czynić nie chcą tylko kilku z nas zostanie skazanych dobra nowina na wieczność i gwałcicielom wybaczone zostanie ponieważ natura potężna jest i policjantom zostanie wybaczone i konduktorom i urzędnikom państwowym i tylko kilku z nas zostanie skazanych ku pokrzepieniu serc i ku ostrzeżeniu z wiecznym potępieniem i uśmiechem w lustrze zbieram kawałki szkieł z rozbitej twarzy
zak stanisława Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 świetna puenta, doskonale podsumowuje treść, jestem pod wrażeniem słoneczka :)
teresa943 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 szczerze podziwiam ... dobry wiersz serdecznie pozdrawiam :) Krystyna
a._mrozinski Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Dobry wiersz. Czasem słuchając niektórych hierarchów Kościoła mam podobne wrażenie. "Tak wyszło, zgrzeszył, ale kto z nas nie jest grzesznikiem, wybaczmy mu". A gdzie żal za grzechy? a gdzie postanowienie poprawy? Arek
Ruffle_puffle Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Ooo... Nie chcę lizać tyłka (bo to nieładnie tak przed świętami), ale jestem pod wrażeniem.
M._Krzywak Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 No to będzie co wydać :) Dzięki wielkie, ogromne!!!
Judyt Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 przypomina mi to zakończenie filmu o Mozarcie, gdy niejaki A.Salierii wybaczał wszystkim( pod koniec swojego życia- za talent, którego nie mógł do końca prawdopodobnie wykorzystać z powodu powodzenia pierwszowymienionego kompozytora) idąc przez oddział dla psychicznie chorych czy też udręczonych, J. serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi