Tydzień_Ciszy Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 ja kontra sufit odsłona druga pomiędzy przestrzeń ze skrzywionymi pytajnikami zderzającymi się z powietrzem a pode mną podłoga rozerwałem się leżę rozsypany już nie pragnę znów dotknąć nieba choć wystarczyłoby wyciągnąć nieśmiało ręce lecz tutaj czuje się pewniej, bo mogę spadać bezboleśnie w każdym kierunku
Fly Elika Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 wiersz skłaniający do i o refleksji ciekawy i zaskakujący w puencie pozd.
Gaspard Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 wiersz ciekawie zerżnięty z różewicza
Pan_Biały Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem czy zerżnięty ale jak dla mnie bardzo dobry - gratuluję pozdrawiam r
Tydzień_Ciszy Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z różewiczem ma troche wspólnego, ale z tym zerżnięty to ma niewiele wspólnego
Joanna_Janina Opublikowano 15 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2009 Hmm... podmiot liryczny ma jakiś problem i pragnie uciec od niego jak najdalej. Ale dlaczego nie próbuje sobie z nim radzić tylko zadaje pytania? Chyba boi się odpowiedzialności i pewnie troszkę reakcji innych... Wiersz skłania do refleksji nad życiem... Nawet się podoba... bardzo Pozdrawiam :) Janina
Gaspard Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 trochę wspólnego? ten sam tytuł, dokładnie ta sama myśl- "człowiek nie znajdując żadnego oparcia spada we wszystkie strony" mało tu twoich własnych wniosków.
Tydzień_Ciszy Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wydaje mi się, że na siłę naciągasz interpretacje mojego wiersza przez pryzmat Różewicza.
Rekomendowane odpowiedzi