M._Krzywak Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 umrę jako pierwszy w tym kraju gdzie wszyscy postanowili żyć wiecznie zbuntowany przeciwko ustępowaniu miejsc i miłości nudnej jak kasowanie biletów umrę nie zostawiając niczego skoro wszyscy zostawiają po sobie wszystko jeden kieliszek wódki wystarczy na zadośćuczynienie umrę mniej nachalnie - spokojniej nie przepraszając i nie wybaczając bez łaski z góry i przekleństwa z dołu wezmę tylko kilka drobnych ze sobą bo nigdy nic nie wiadomo co dalej
Pan_Biały Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Michał jesteś w formie bardzo dobry wiersz z puentą jak się patrzy pozdrawiam r
Judyt Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 fajnie Michał, jak dla mnie to 'umieranie' można zrozumieć Pella- czy jakoś tak, zdaje się, że nie zawsze jesteśmy w stanie łaski i wtedy też umieramy w codzienności, mnie się ten wyraz cierpienia podoba, jest taki prawdziwy, J. serdecznie
M._Krzywak Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Pan Biały - uff, wysłałem, proszę o potwierdzenie :) I do zobaczenia! Judyt - dziękuje, chociaż takie myśli przychodzą z chwilą, gdy człowiek chce znaleźć normalną pracę w tym kraju dziwnym tym... ;0
Tomasz_Biela Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 po dobrym kawałku poezji uszanowanie t /
krzysztof marek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 uszanowanie autorowi, jak najbardziej :) umieranie dla kogoś... czegoś... spokojnie, jak należy, z drobnymi w razie czego. "drobne" to klucz do przeżycia. pozdrawiam :)
zak stanisława Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 bo nigdy [ nic] nie wiadomo co dalej bez nic a jeśli z nic, to bez- co dalej... dobre, Michale cmook
Agata_Lebek Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zakończenie zmieniłam dla własnych potrzeb na bez "bo i nic" ;) Reszta gra mi bez zarzutu. Fajny wierchoł Michale. Pozdr.
Ruffle_puffle Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Kupił już na początku. Szczególnie "miłością nudną jak kasowanie biletów". Potem, na końcu pozytywnie rozbawił. Jazzik.
Monika_Gromala Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Odniosę się do komentarza jednego z poprzedników. Poeta nie może być w formie. (chyba, że rozchodzi się o f.fizyczną). Poeta ogólnie nie może być w Formie. Degradacja poezji. Co do wiersza, przypomina mi "Tunel" i "Testament" Kaczmarskiego. Synkretyzm tych utworów dałby ,Michale, twój wiersz.
M._Krzywak Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 To ja pięknie dziękuje za wpisy. I mam wyrzuty sumienia, bo w tym momencie nie dość, że praca mnie zabija, to jeszcze jestem w trakcie przygotowywania kilku innych rzeczy, nie za bardzo mam jak wpadać na rewizyty. Już nawet zastanawiałem się nad tym, czy nie poprzestać tylko na realu, ale naprawdę, czy ktoś chce, czy nie - takie uwagi są cenne, bo weryfikują jakoś tekst. dlatego jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuje - może uda mi się jakoś odwdzięczyć. PS - Kaczmarski to Kaczmarski, Krzywak to Krzywak, mój wiersz daje dwa wiersze Kaczmarskiego w tym równaniu.
Baba_Izba Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Rewanż zbyteczny, postawiłeś dobry wiersz, my czytamy, spijamy piankę, pisz następny i wklejaj! Serdeczności - baba
Pan_Biały Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobrze pani odczytała, chodzi o nawias w pani komencie czyt. f. fizyczną znaczy się, komentujmy wiersze a nie komenty jeśli łaska:) autor wybaczy dygresję:)) i wróćmy do wiersz
Sylwester_Lasota Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Michał, serio??? Co za odkrycie! Nooo dobra, żartowałem ;) a serio, to normalnie Cię nie poznaję w porównaniu z Tym sprzed kilku lat. w moim odczuciu na plus, bo lubię refleksy ;) i prostą formę, która ma szansę dotrzeć do szerszego grona. nie ma to nic wspólnego ze spłycaniem. mówiąc szczerze, to nawet myślę, że Głębia jest prosta :). kłaniam się i pozdrawiam.
Rachel_Grass Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 pierwszy wers mega. lubię zestawianie maluczkiego z dużym, rozmiarowo do porównania, dalej się plączemy w inne kwestie. fajny ;)
Marcin B Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Świetny wiersz. To takie moje pierwsze wrażenie. Czy coś bym zmienił? Może moim zwyczajem skreślania usunąłbym "wystarczy" z 2 strofy. Reszty nie wolno się czepiać ;)
Somewhat Damaged Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 "umrę nie zostawiając niczego skoro wszyscy zostawiają po sobie wszystko" Się podoba. Świetny wiersz. Pozdrawiam :)
M._Krzywak Opublikowano 12 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Dziękuje - pędzę coś poczytać, w ten sposób odpowiem :)
Judyt Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Michał: przynajmniej nie jesteś sam, bo jest nas wielu, nie jest to problem jednostkowy, tak czy siak, tam wyżej wyszło bardziej rozpaczliwie niż tu w tym dziwnym(: J. pozdrawiam serdecznie, dziwna(;
Rekomendowane odpowiedzi