jasna Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 dom sąsiada — w kuble na śmieci tylko liście
ganges Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj jasna! Skąd u Autorki wiedza, że u sąsiada "tylko liście" są "w kuble na śmieci"? No, ew. w swoim to by uszło gangesowemu oku. Ale, ale... fotografka_jasna musiałaby "zdejmować kadr" w kuble. A tam.... Wybacz, Magdo, moje "na gorąco" pisane słowa. Pozdrawiam.
Jemall Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dobre w L 3 mniej emocjonalne - same liście ? pzdrwm :) :-) :-D j
fiszkal Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 żeby tak nie "grzebać" sąsiadowi w śmieciach: trawnik przed domem ostatnie liście lądują w kuble na śmieci Pozdrawiam AL. :))
jasna Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj jasna! Skąd u Autorki wiedza, że u sąsiada "tylko liście" są "w kuble na śmieci"? Witaj ganges :-) Odpowiedź jest prosta: zajrzałam do kubła. :-) Poza tym jedno z moich okien wychodzi na podwórko sąsiada, które widzę z I piętra. Latem, kubeł osłaniają drzewa. Teraz dokładnie widzę, co sąsiad wyrzuca do śmieci ;-). Może gdybym była mniej dosłowna napisałabym w koszu na śmieci i byłoby bardziej wiarygodniejsze? Aha. Dlaczego zajrzałam? (Właściwie tym razem syn). Właśnie był termin wywożenia śmieci. (Przypominamy sobie nawzajem i uzupełniamy swoje kubły w zależności od potrzeby). Rozumiem "nagonkę" na "tylko" ;-), ale emocje są tu uzasadnione. Sąsiad został potrącony i przebywał w szpitalu. Właśnie w ten sposób dowiedzieliśmy się o tym. Myślałam jeszcze tak:pusty dom kosz na śmieci pełen liści Ale "sąsiad" wydał mi się bliższy, a i "kubeł" jakoś bardziej związany jest z sąsiadem/domem. No nie wiem :-) Dzięki, pozdrawiam Was - jasna :-))
jasna Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Arturze, dziękuję :-) Jak już wcześniej wyjaśniłam, o coś innego mi chodziło. Pozdrawiam, Magda :-))
Fanaberka Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Swietne haiku, Jasna. Pokazuje, że dom został opuszczony. I refleksję nad przemijaniem. Bardzo mi się podoba.
jasna Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Swietne haiku, Jasna. Pokazuje, że dom został opuszczony. I refleksję nad przemijaniem. Bardzo mi się podoba. Cieszę się ogromnie, że tak to odczytałaś. :-))
Rekomendowane odpowiedzi