Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

konwaliowe majowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Wiem coś o tym - w tym roku byłam przez miesiąc w Augustowie. Przepięknie, ale komarów takie roje, jakich jeszcze nigdy nie widziałam - miejscami nie dało się oddychać, bo wpadały do ust i nosa! Rozmnażają się jak... Chińczycy, bo klimat ostatnio robi się sprzyjający dla nich (komarów), a nieprzyjazny dla nas (stąd też te mutacje wirusów grypy zwierzęcej). No cóż, nie mamy wpływu na to wszystko.
A pomorsko-kujawskie jest prześliczne. W ogóle uwielbiam jeziora, bagna i dzikie puszcze. Zupełnie jak komary. :-)

Wiem coś o tym - w tym roku byłam przez miesiąc w Augustowie. Przepięknie, ale komarów takie roje, jakich jeszcze nigdy nie widziałam - miejscami nie dało się oddychać, bo wpadały do ust i nosa! Rozmnażają się jak... Chińczycy, bo klimat ostatnio robi się sprzyjający dla nich (komarów), a nieprzyjazny dla nas (stąd też te mutacje wirusów grypy zwierzęcej). No cóż, nie mamy wpływu na to wszystko.
A pomorsko-kujawskie jest prześliczne. W ogóle uwielbiam jeziora, bagna i dzikie puszcze. Zupełnie jak komary. :-)
No właśnie, ja też. Jednak komary to wielka niedogodność, tym bardziej jak ma się uczulenie.
Na szczęście bywają różne lata i tereny gdzie jest ich mniej.
Uściski
- baba

Witaj miła Babo - ładnie ciepło i przyjemnie w tym wierszu .
Milo znowu cię czytać.
życzę miłego popołudnia
Jesteś zawsze najmilszym gościem Waldemarze!
Również życzę Ci samych miłych dni (i nocy też!),
bardzo dziękuję za czytanie i dobre słowa.
Serdeczności
- baba

• 6 miesięcy temu...