Jola Zielińska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wszyscy mówią kocham cały świat to zna A kto wie co ja czuję kiedy mówię to ja Może mam na myśli że ciebie bym chciała I z rozkoszą wielką bym ci się oddała A może po prostu tak cię bardzo lubię Że słowo kocham w zamian tobie mówię Bo lubić można na przykład słowika Który zaśpiewa poczym zaraz znika A może to słowo z moich ust ucieka Kiedy ktoś z wyznaniem jakimś ciągle zwleka Rzucam wtedy kocham bo jestem w potrzebie Słuchać jakże ważna jestem ja dla ciebie A może słowo kocham moje jest odważne I kocham na zawsze i kocham poważnie Nigdy nie opuszczę nigdy cię nie zdradzę Zamieram na wieki w całej mej powadze
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mimo dosyć oklepanego (niestety, mi także nie podoba się, że jest oklepany) tematu, wiersz dosyć ciekawy. Nie jest genialny, to lekkie rozważania na temat znaczeń jednego słowa; idealne dla odprężonych ludzi :) Na plus - istnienie rymów. Nieśmiertelności życzy - Nieśmiertelny
Gość Milena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 rozumiem, że niektórym rym wystarczy - szkoda tylko, że koślawy nic nie widzę - nic nie czuje z gównem kupa się rymuje
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszystko pięknie, tylko że ja nie piszę, że rym mi wystarcza. Wiersz jest dobry i lekki, a jedną z jego zalet jest rym. Bo napisać dobry wiersz to jest sztuka, ale napisać dobry wiersz z rymami jest jeszcze trudniej. Może dlatego większość dzisiejszych wierszy rymów nie ma...
Gość Milena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 i szkoda ale za to ile międzysłowia... - oczywiście to nie o tym, ten już skomentowałam
Catalina Acosta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Oh, nie - wiersz jest kiepski. Rymy nic nie pomagają. Niestety. Milena ma rację, tylko niekoniecznie tak dosadnie... Catalina
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Czy Autorka przeczytała toto powyżej przed zamieszczeniem? Czy przeczytała jakikolwiek wiersz w swoim życiu? Mam takie wrażenie, że nie. Toż to masakryczne podejście do tematu. Żyć się odechciewa.
Wuren Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Wtedy mówisz "kocham" (podejrzewam tak), kiedy sens ucieka, kiedy słów Ci brak kiedy on tak blisko, kiedy ręce drżą kiedy fascynacja Twoja wielka inną płcią już przerasta możliwości aby w mig wziąć się w garść i trzeźwo (tu rozsądku łyk) analizy uczuć przeprowadzić tok oraz by powstrzymać hormonalny szok tyle innych, lepszych, mamy przecież słów "cenić", "lgnąć", "miłować", "wspólnych szukać snów", "tęsknić, gdy go nie ma" i "obcować" też tylko zwrotu tego "kocham Cię" się strzeż Wypowiedzieć łatwo, cofnąć trudno jest jeśli to w afekcie wykonany gest a gdy chcesz, by z wiersza Ci nie wyszedł kicz bez użycia "kocham Cię" swe wiersze ćwicz :) Pozdrawiam Wuren
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Hej, ludzie! [ apel ] wyluzujcie trochę i nie podchodźcie do każdego wiersza jakby ktoś chciał nim wywołać rewolucję! :) Nieśmiertelności (jak zwykle) życzy - Nieśmiertelny
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wyluzować to Pan możesz u siebie na podwórku albo w domu ewentualnie u przyjaciół na imprezie. Mamy oceniać wiersze, czy kadzić każdemu po kolei? Jeżeli kadzić, to radzę sobie stworzyć szablon komentarza. Będzie szybciej i prościej.
Mea Liberta Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dno. Tyle napiszę, bo na więcej mi śmiech nie pozwala
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Zamieram na wieki w całej mej powadze" - czyli jest Pani w tym poważna... hmmm pozostaje mi pogratulować - czy szczerze, prosze odpowiedzieć sobie samemu Tera
Tommy Jantarek Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Aż spojrzałem specjalnie na rok urodzenia autorki, myślałem, że to coś koło lat 1994-98. Albo autorka kpi sobie (cokolwiek nieudolnie) z wierszy o miłości, albo ze mnie i chce mi zrobić wodę z mózgu (lub tego co z niego po przeczytaniu zostało). Co do rymów. W takiej formie rymy wymuszają zwykle jakiś rytm, a tu ani dobrych rymów, ani kompletnie rytmu.
teraa Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 to nei kpina... prosze spojrzeć na ostatni wers: "Zamieram na wieki w całej mej powadze" Tera
Jola Zielińska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 o rany! ludzie!:(
Jola Zielińska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz jest troche dziecinny, ale ja lubie w sobie tą dziecinność. Nie zawsze podchodze do wszystkiego jak kobieta, jak dorosły człowiek. Kto powiedział ze wiersz musi być głęboki i zmuszający do wnikliwej analizy?Miałam wtedy lajtowy nastrój i tako też wyszło....ale komentarze dobre rzeczywiscie (heeee co za klan ;))
Jola Zielińska Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 no może tytuł powien być inny np: małoletnia kokietka (heheee)
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wystarczyło w nawiasie, za tytułem, dodać KK i sprawa załatwiona na wieki. Wszyscy wybuchnęliby śmiechem i to szczerym. Teraz też się śmieją, ale z zażenowaniem. Proszę poszukać sobie wierszy z takim dopiskiem i zobaczyć jakie tam są jazdy. Ten to jeszcze nic.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie chce mi się z wami kłócić (w stylu wiecie kogo :) Ale jeżeli wg was każdy wiersz powinien porażać głębią i zmuszać do refleksji to po przeczytaniu jednego tomiku można by trafić do takiego białego pokoju z poduszkami na ścianach. N. ż. - N.
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I odwrotnie. Jeżeli wszystkie wiersze byłyby takie, jakich pan sobie życzy, to pobyt w tym pokoju murowany jeszcze szybciej. Mózg jest po to, by człowiek mógł myśleć. Disco polo i ichtrojowości mamy aż nadto.
Rekomendowane odpowiedzi