Janusz Wawrzonkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 wiatr pchał plecy gdy w gwiazdy wpatrzony stałem w otchłani życia zmalałem -mokry knot świecy rozważnie ścieżki wyglądałem która zmysły przywróci zaufane runął dom, w ogniu stałem wszystko płomieniami rozgrzane skóra parzy, twarz się smaży pęcherze pękaja, bąble tryskają oczy się gotują, uszy rozlatują usta się lepią, nozdrza pieką percepcja tu przywiodła intuicja wyprowadzi niech inni patrzą w gwiazdy gdzie ich to zaprowadzi?
Pan_Biały Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 film o tym tytule z Willisem i Osmentem to dobre kino, wiersz taki nie jest trzeba pozbyć się zaimków, te wszystkie mi, mnie, są zbędne trzecia strofa to wyliczanka pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 skóra parzy, twarz się smaży bąble pękaja, purchle tryskają oczy się gotują, uszy rozlatują usta się lepią, nozdrza pieką ------------- :D to fajne! oj, wyprowadzi, wyprowadzi... posłuchaj Białego obrazowe efekty specjalne :)) pozdrowienia próbuj :)
Janusz Wawrzonkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Biały Panie, proszę mi wytłumaczyć dlaczego zaimki i wyliczanki są zbędne jestem w tej sprawie zupełnie początkujący więc proszę jak już Pan krytykuje o wytłumaczenie to może i inni skorzystają Pozdrawiam
Janusz Wawrzonkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę się pospieszyłem, 3 strofa to nie wyliczanka, to zmysły, które można utracić (tak w skrócie), odnośnie filmu - to jak się ma ten wiersz do tamtego filmu??? w ogóle się nie ma, no może za wyjątkiem tytułu dziękuje za krytykę i pozdrawiam jeszcze raz
Pan_Biały Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. trochę się pospieszyłem, 3 strofa to nie wyliczanka, to zmysły, które można utracić (tak w skrócie), odnośnie filmu - to jak się ma ten wiersz do tamtego filmu??? w ogóle się nie ma, no może za wyjątkiem tytułu dziękuje za krytykę i pozdrawiam jeszcze raz to nie jest krytyka to jest opnia poza tytułem wiersz nic nie ma wspólnego z filmem, to tylko moje skojarzenie dlatego zajrzałem zaimki narzucają/ukierunkowują zbyt nachalnie, tak jak wyliczanka w 3 strofie przez co wiersz jest przerysowany, przejaskrawiony nie daje pola do zadumy i jest płytki.tyle
Janusz Wawrzonkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Ok. Przyjąłem, dziękuje za opinie :D Pozdrawiam serdecznie
Magda_Tara Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D również w moim przypadku jest to tylko opinia i zachęta do kolejnych prób. :)) ja siedziałam "u poetów" orgowych dwa lata, tylko czytając :)) dawaj! do roboty! pozdrowienia :))
Pan_Biały Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 oczywiście pisać dalej, jak się zaczęło to nie przestawać:))) kibicuję:) pozdrawiam r
Janusz Wawrzonkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 dziękuję wiec jeszcze raz :D cieszę się, że w ogóle mam jakąś poczytność czasu też trochę mam to może coś spłodzę :D Pozdrawiam
Fly Elika Opublikowano 25 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 ciekawe, rozmowa ciekawości percepcyjnej z intuicją Podoba mi się
Janusz Wawrzonkiewicz Opublikowano 25 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2009 zaimki jak zaimki ale efekty specjalne, choć kosztowne zwykle zwracają się z nadwyżką krok w przód, krok w tył i jesteśmy w punkcie wyjścia :D
Rekomendowane odpowiedzi