Pan_Biały Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 strach ma oczy i ciało niebieskie duszę skrył za grobowcem neo tolerancja na ulicach Drezna afiszuje się na pagonach strach gra w państwa - miasta rzuca się, liczy, zatacza kręgi nie potrzeba konfliktów brat przeciw bratu wystarczy być przed telewizorem strach dziękuje widowni, że patrzy jak owija się w szale i naciąga czapki chodzenie z miejsca w miejsce robienie się, przeżycie się i opuszczenie się siedzimy w barze mlecznym przy talerzu zupy pożyczoną łyżkę wycieramy w serwetkę ze strachu przed brudem ze strachu przed człowiekiem z naprzeciwka
teresa943 Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 masz rację, współczeny świat "szpikuje" człowieka strachem...niemal z każdej strony, ale ... "nie dajmy się zwariować" :)) serdecznie pozdrawiam - Krysia
zak stanisława Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 a ten strach ma świńskie oczka :P :)))
krzysztof marek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 niesamowicie płynne zmiany miejsca "akcji" wiersza: ciało niebieskie, grobowiec... i na końcu bar mleczny. i idea jak najbardziej słuszna. super :)))
Magda_Tara Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 "strach, strach, strach, rany boskie, rany boskie strach!" kto tak śpiewał? a wtedy sie było czego bać! strach można oswoić, wiem to :)) dobry wiersz. taki duży chłopiec.....kto by pomyślał ;(
Pan_Biały Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pewnie że się nie damy:)) dzięki za analizę, Krysiu w Teresie pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. raczej nie świński, duże raczej:))) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. strach jest wszędzie, dlatego akcja jak z filmów Chucka Norrisa:)) dzięki K pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie znam słów taj piosenki dziękuję Magdo Która Niczego Się Nie Boi ja tchórz jestem, mały chłopczyk co się chowa pod stół gdy strzelają petardy:) pozdrawiam r
Pan_Biały Opublikowano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie znam słów taj piosenki dziękuję Magdo Która Niczego Się Nie Boi ja tchórz jestem, mały chłopczyk co się chowa pod stół gdy strzelają petardy:) pozdrawiam r
Magda_Tara Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 :))))))))) nie musiałeś aż dwa razy!!!!!!!!!!!!!! :P jeszcze słyszę jeszcze widzę pomimo sędziwego wieku :D piosenka z Kabaretu Starszych Panów tamto stulecie, Chłopczyku spod stołu :*
wanesa_ciska Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 widzę jak ze strachu przemykamy by sie zaszyć we własnym kącie z zasuniętymi roletami pokoju ,, nic nie słyszeć ,nie widzieć z nikim nie rozmawiać coś mi to przypomina a wam...?
Pan_Biały Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. musiałem:))) dzięki za podpowiedz co do KSP:)
Pan_Biały Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. azyl? dzięki za słowa pozdrawiam r
Rekomendowane odpowiedzi