Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Wychwalany przez rodzinę a niedawno tak niemrawy, szybko piął się na wyżynę dla pieniędzy i dla sławy. Niepozorny człek z natury był pokorny tak jak cielę piął się po szczeblach do góry, szedł po sławę i karierę. Osiągnął kariery szczyt lecz zmienił usposobienie, jego dobroć to już mit przyszło samouwielbienie. Znajomi odeszli-precz bo są inni z wyższej sfery i niestety muszę rzec z niego jest kawał cholery. Kiedy do władzy się zmierza i gdy normę się przekracza, budzą się instynkty zwierza czasem we łbie się przewraca. Budzi się ta prawda szczera i jak głosi owa puenta kto się dorwie do koryta o znajomych nie pamięta.
Waldemar Talar Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Witaj Bolesławie - przeczytałem - lecz niczego co by mnie mogło zadowolić w twym wierszu nie znalazłem . Może innym bardziej przypadnie . Ja poczekam na inny . pozd.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam Waldemarze-dzięki że zajrzałeś. Mam też taką nadzieję że może innym razem. Pozdrawiam
gabriel p. Opublikowano 19 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2009 wersyfikacja jest bardzo połamana, i utrudnia to odbiór. treść ciekawa, ale forma do warsztatu. pzdr
Marcin Abel Opublikowano 20 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2009 Może i wierszyk nie ma powalającego na ziemię przesłania, ale budzi we mnie skojarzenie z taką bardziej rozbudowaną fraszką. Może tylko jakby trochę skrócić i dopracować technicznie to całkiem fajnie by wyszło.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło że ciekawej treści taka fraszka z życia wzięta gdybym bardziej ją wypieścił forma byłaby przyjęta. Pozdrawiam.
Bolesław_Pączyński Opublikowano 21 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Można go na warsztat wrzucić można trochę doszlifować można wyciąć, albo skrócić lecz nie chcę już kombinować. Wiersz z małą dawką humoru skromny i wśród innych ginie lecz dałem go już na forum, dzięki za rady Marcinie. Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 21 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2009 popraw tak aby wszystkie wersy miały po 8 sylab i jeśli się uda zachowaj średniówkę 4/4 pozdrawiam
Bolesław_Pączyński Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki rozumie będę bardziej trzymał się tych podpowiedzi pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi