Szymon Wędrowny Opublikowano 11 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Miękki puch pokrył leśne runo. Zwierzęta chodzą bezszelestnie, lecz w śniegu odbite zostaną ich ścieżki.
Iwi25 Opublikowano 11 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2009 Jeśli mogę skromnym zdaniem... Nie brzmi mi to zbyt 'haikowo', ale przesłanie odczytyane subiektywnie przeze mnie podoba mi się bardzo, dostrzegam w Twoich słowach swoje dno, a nawet kilka....Pozdrawiam:)
Szymon Wędrowny Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Dziękuję za wyrażenie opinii. Chciałbym jeszcze wiedzieć, co według Ciebie sprawia, że "Nie brzmi mi to zbyt 'haikowo' ". Czy chodzi może o za długie wersy? Pozdrawiam serdecznie, Szymek.
Iwi25 Opublikowano 12 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2009 Drogi Szymku, tak, miałam na myśli ową długość wersów, choć i ja sama nie trzymam się 'przyjętych norm' (czytałam m.in. "ABC haiku" stronę wcześniej i mam swoje przemyślenia;D )...Reasumując, nie to jest DLA MNIE istotą haiku, a przedstawienie pewnego obrazu i (własnej) refleksji o nim. W moim odczuciu udało się to Tobie świetnie:) Pozdrawiam:)
Rekomendowane odpowiedzi