H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 przeglądam wiersze z dzisiejszą datą egzystencjalne konstrukcje z życia sześcianów lub gdy poeci noszą pończochy kuliste liryczne mikroświaty niepokorni autsajderzy i prorocy kulę i sześcian ustawiają do góry nogami jutro krytyk stary będzie wzdychał za klasyką kątów młodszy kwestionował liczbę ścian i doceniał drugi środek toczącej się po wieczornym kwadransie z literaturą przy kolacji czuję się lepszy szlachetniejszy bardziej figuratywny mistrz początku ma oczy mokre od morza i żadnego pomysłu na sen
Stefan Nawara Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecterze, nie spodziewałem się po Tobie takiego efektownego szowinizmu. Ci poeci w pończochach są bardzo podobni do facetów w rajtuzach. Tylko za to należy się Tobie wielki falliczny Plus. Ale to nie koniec! Bo fascynująca jest męka podmiotu lirycznego wystawionego na codzienną (obowiązkową?) lekturę tego przybytku egzystencjalno-lingwistycznych nieudaczników (także w spodniach!). Nic dziwnego, że oczy podmiotu są mokre i słone. Od soli oczywiscie - morskiej. I że nie śpi, gdy inni spać pewnie mogą. Wspaniałe odwołania, wytrawne skojarzenia, głębia... Po prostu klasyka.Gratuluję.
janusz_pyzinski Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 masz rację wieszczu Lecterze-pozdrawiam
Boskie Kalosze Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się, a ten fragment szczególnie bo lubię nutkę humoru wplecioną w sprawy poważne. Pozdrawiam.
BARBARA_JANAS Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cofam. Przyznaję, nie zauważyłem tego na końcu. ban dla H. Lecter do soboty. a. To takie niehonorowe, z powodu błędu systemu komputerowego, łamać ustalone zasady.
H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecterze, nie spodziewałem się po Tobie takiego efektownego szowinizmu. Ci poeci w pończochach są bardzo podobni do facetów w rajtuzach. Tylko za to należy się Tobie wielki falliczny Plus. Ale to nie koniec! Bo fascynująca jest męka podmiotu lirycznego wystawionego na codzienną (obowiązkową?) lekturę tego przybytku egzystencjalno-lingwistycznych nieudaczników (także w spodniach!). Nic dziwnego, że oczy podmiotu są mokre i słone. Od soli oczywiscie - morskiej. I że nie śpi, gdy inni spać pewnie mogą. Wspaniałe odwołania, wytrawne skojarzenia, głębia... Po prostu klasyka.Gratuluję. Po mnie można się spodziewać wszystkiego... ; ) Wielki falliczny plus sprawił mi ogromną radość - to jest coś... : ) Dzięki, Stefanie.
H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Posiadanie racji mieści się w zakresie obowiązków wieszcza... ; ) Dzięki, Januszu. : )
H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się, a ten fragment szczególnie bo lubię nutkę humoru wplecioną w sprawy poważne. Pozdrawiam. Mnie też się podoba... ; ) Dzięki, Boskie. : )
Stefan Nawara Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Lecterze, nie spodziewałem się po Tobie takiego efektownego szowinizmu. Ci poeci w pończochach są bardzo podobni do facetów w rajtuzach. Tylko za to należy się Tobie wielki falliczny Plus. Ale to nie koniec! Bo fascynująca jest męka podmiotu lirycznego wystawionego na codzienną (obowiązkową?) lekturę tego przybytku egzystencjalno-lingwistycznych nieudaczników (także w spodniach!). Nic dziwnego, że oczy podmiotu są mokre i słone. Od soli oczywiscie - morskiej. I że nie śpi, gdy inni spać pewnie mogą. Wspaniałe odwołania, wytrawne skojarzenia, głębia... Po prostu klasyka.Gratuluję. Po mnie można się spodziewać wszystkiego... ; ) Wielki falliczny plus sprawił mi ogromną radość - to jest coś... : ) Dzięki, Stefanie. Tak pomyslałem, że to jest to, co sprawi Ci największą radość. Widzę,że moc jest nadal z Tobą. Czego gratuluję. Stefcio
Bea.2u Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomysł raczej wtórny
Ruffle_puffle Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Jeden z niewielu wierszy Pana Lectera, który przypadł mi do gustu. Nie żebym inne uważał za jakieś ułomne, po prostu nie moje gusta. Czy pomysł wtórny? Być może. Ale wykonanie całkiem nowatorskie i przyzwoite. Plusuję.
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 nie. bo dlaczego niby na tak ? nie ma tutaj nic pozytywnego na tak (dla mnie) oprócz może próby przekazania/ niefortunnej jak najbardziej/ uszanowanie / t
H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję. : )
H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pomysł raczej wtórny Proszę o podanie przynajmniej jednego przykładu na poparcie swojej tezy, o wtórności mojej propozycji poetyckiej.
Leszek_Nord Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Lecterze, takie to trochę zbyt oczywiste tym razem. Zastawiasz sidła, w które nadobnie sam wdeptujesz. Może to jest zamierzone, może ukrywasz się za autoironią, ale ja jej nie dostrzegam. Pozdrawiam. Leszek
H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest portal literacki, proszę o nadanie swojej " próbie przekazania ", przynajmniej pozorów sensu i poprawności.
H.Lecter Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spytam z ciekawości, co jest dla ciebie, Leszku, tą oczywistością ? : )
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. otóż to proszę bardzo. dziękuję
Leszek_Nord Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spytam z ciekawości, co jest dla ciebie, Leszku, tą oczywistością ? : ) odczytuję to jako opis miałkości literatury, wysiłków, które nikogo nie zadowolą. Podoba mi się pomysł z geometrią, próbuję zobaczyć w tle Gombrowiczowską gębę ale albo ja się zapętliłem bezowocnie albo Ty. Leszek
Rekomendowane odpowiedzi