Krzysztof_Kurc Opublikowano 21 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 kolejna kwadra pożre resztę odbitego światła po omacku zejdą się snu pomocnicy bezdźwięczni w swej wędrówce przysiądą w zapachu świeżo rozkopanej nocy wilgoć spijając zastygającej gorączki skroplone słowo w ciemnej butelce z listem napisanym wczoraj w świadomości przebudzenia nie wolno im zabrać tajemnicy zagrzebanej w prawdzie pod progiem leży klucz
Agata_Lebek Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 kolejna kwadra pożre resztę odbitego światła po omacku zejdą sięsnu pomocnicy bezdźwięczni w swej wędrówce przysiądą w zapachu świeżo rozkopanej nocy wilgoć spijając zastygającej gorączki skroplone słowo w ciemnej butelce z listem napisanym wczoraj w świadomości przebudzenia nie wolno im zabrać tajemnicy zagrzebanej w prawdzie pod progiem leży klucz To co wyboldowałam uważam za zbędne(?) Reszta dosyć ładna, końcówka genialna (wbrew pierwszemu odczuciu;)) Jest nad czym podumać :))
Magnetowit_R. Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 zastygłej jak już - moim zdaniem- inaczej kopie rytm. przeciętnie obojętnie - mój odbiór.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Może masz rację z tym co "wyboldowane". Mnie zaś bardzo cieszy że "reszta dosyć ładna". ;) Pozdawiam po dwakroć, ze względu na długie "niewidzenie". Krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 23 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zastygłe - zastygło , zastygające - stygnie. Widzę tu różnicę dość znaczną. Szkoda że obojętnie. Pozdrawiam Krzysiek
Leszek_Nord Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 "pod progiem leży klucz" - dla mnie genialne. Pozdrawiam. Leszek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 24 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło czytać. Pozdrawiam Krzysiek
Bea.2u Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 chyba mało uważnie czytałam październikowe wiersze. ciężka ta atmosfera, czuć zmaganie a przecież pod progiem leży klucz. wewnętrznie jakoś Munchowo się zrobiło, że tak powiem. Pozdrawiam /b
Krzysztof_Kurc Opublikowano 30 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Munch - tragicznie dziwna osobowość, może dzięki temu obrazy ciekawe, choć trochę mroczne. Nawet te malowane jaśniejszą paletą barw. Kiedyś byłem zafascynowany skandynawskim kinem, pokazującym uderzająco odmienną mentalność twórców. Lubię takie klimaty. Pozdrawiam Krzysiek
Rekomendowane odpowiedzi