Franek Kikuta Opublikowano 5 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zmienna pogoda mgłą kryje ranek moc swoją traci cicha, nocna zdrada z hoteli chyłkiem zmyka kochanek na łono swojej rodziny się skrada. "Poranny ptaszek"co się pracy nie boi powoli manhattańskie zasiewa chodniki od psiarczyków z psami , aż się roi - obudzone miasto wydaje okrzyki. Drzwi do "szapy" zdobi jeszcze kłódka, bezdomny ze schodów zbiera "manele", nocka dla niektórych była bardzo krótka oddechy rodaków mówią bardzo wiele! Już pierwsze pomówienia pąki puszczają osobisty kapitalizm świetnie się miewa, skutki chandry w przekleństwach się czają, ukrytym podstępem wkoło rozbrzmiewa. Łowami sensacji dzionek zaczyna - pozory i zdrada na każdym kroku, wskazanie palcem - to twoja wina!!! - tajemniczy "przyjaciel" pomaga z boku. Tak codziennie, aż do znudzenia wszechwładna logika obelżywa, donosiciela chroni, a nagradza lenia, lawiną chamstwa i brudu spływa.
Judyt Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 przeczytałam Franku, J. płoniaście
teresa943 Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obrazek marginalnego zakątka i wymowna pointa; wiersz refleksyjny; wniosłam warsztatowe sugestie, może coś z tego się przyda... serdecznie pozdrawiam Franku :-) Krysia
cammomille Opublikowano 5 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2009 staram się coś z tego wysupłać, ale w kóńcówka wiersza niejasna i zapętlona. (:-) Pozdrawiam Franku.
Franek Kikuta Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za przeczytanie...pozdrawiam.
Franek Kikuta Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....to strona opisowa pewnej grupy ludzi pracujących w centrum swiatowego biznesu, luksusu i można napisać kultury....i moje obserwacje. Ostatnia zwrotka to podsumowanie ukrytej wojny nienawisci między pozornie zaprzyjaźnionymi ludźmi, którzy zdani są na siebie w czasie godzin pracy na budowie. Co chciałem przez to pokazać? - brak spójnosci narodowej. Oczywiscie jest to mini przykład, a jest ich wiele. Pozdrawiam.
Franek Kikuta Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obrazek marginalnego zakątka i wymowna pointa; wiersz refleksyjny; wniosłam warsztatowe sugestie, może coś z tego się przyda... serdecznie pozdrawiam Franku :-) Krysia Dziękuję bardzo za komentarz i uwagi, ale tym razem z sugestii nie skorzystam, uważam, że forma przekazu wg. mnie jest dobra. Marginalny zakątek? - nie bardzo rozumiem. Pozdrawiam serdecznie.
cammomille Opublikowano 6 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....to strona opisowa pewnej grupy ludzi pracujących w centrum swiatowego biznesu, luksusu i można napisać kultury....i moje obserwacje. Ostatnia zwrotka to podsumowanie ukrytej wojny nienawisci między pozornie zaprzyjaźnionymi ludźmi, którzy zdani są na siebie w czasie godzin pracy na budowie. Co chciałem przez to pokazać? - brak spójnosci narodowej. Oczywiscie jest to mini przykład, a jest ich wiele. Pozdrawiam. Aha, a myślałam, że to wszystko przez nisko sikającego psa, tylko nie wiem czy w liczbie mnogiej czy nie. Wyglądało mi to na liczbę mnogą. Pozdrawiam
Franek Kikuta Opublikowano 6 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ....to strona opisowa pewnej grupy ludzi pracujących w centrum swiatowego biznesu, luksusu i można napisać kultury....i moje obserwacje. Ostatnia zwrotka to podsumowanie ukrytej wojny nienawisci między pozornie zaprzyjaźnionymi ludźmi, którzy zdani są na siebie w czasie godzin pracy na budowie. Co chciałem przez to pokazać? - brak spójnosci narodowej. Oczywiscie jest to mini przykład, a jest ich wiele. Pozdrawiam. Aha, a myślałam, że to wszystko przez nisko sikającego psa, tylko nie wiem czy w liczbie mnogiej czy nie. Wyglądało mi to na liczbę mnogą. Pozdrawiam ....każdy może mysleć jak uważa. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi