Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Boże powiedz mi jak mam opisać Jej włosy potok górski bardziej lśniący od złota jak opisać Jej oczy sadzawki dwie bardziej błękitne od morza jak opisać Jej usta płatki róży rosnącej na słońcu jak opisać Jej piersi dojrzewające jabłka bardziej gładkie od jedwabiu jak opisać Jej łono gniazdo słodsze od miodu Boże naucz mnie języka aniołów abym mógł prawdziwie opisać całe Jej ciało [sub]Tekst był edytowany przez Arkadiusz Nieśmiertelny dnia 21-08-2004 19:44.[/sub]
Roman Bezet Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Autor proszony jest o rozszyfrowanie zagadki słownej: "jak opisać Jej łoo" - czy to z an(g)ielska? :) bezet
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki :) Nieśmiertelności życzy - Nieśmiertelny
Valdessa Kane Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "Pieśń nad pieśniami" wręcz perfidnie bije z tego utworu. Amatorszczyzna straszna... i choć do publikacji się to kompletnie nie nadaje - nie miałabym nic przeciwko gdyby mój chłopak napisał coś takiego o mnie.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Bardzo proszę o jakieś komenatrze, to dla mnie dosyć ważny wiersz.
Gość Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 nie przemawia do mnie przykro mi :-( czekam na lepsze Pana wiersze
Ramika Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 No niestety trochę kiepski, ta, która jest opisana na pewno by się cieszyła czytając go, bo tak jak powiedziała Valdessa Kane każda by chciała takie „coś” dostać. Miło się czytało, ale czekam na nieco lepsze wiersze Pozdrawiam
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersze to nie zapisy naszych emocji niekontrolowanych, inaczej każdy byłby poetą, a może słowo 'poeta' wytarło się i sprowadziło na takie właśnie koleiny? nie do przełknięcia dla mnie, pozdr.a. jeszcze jedno, Baczyński i jego "pokolenie" czy "biała magia" przewracają się teraz w grobie i cierpią:) [sub]Tekst był edytowany przez agnieszka puczynska dnia 22-08-2004 20:39.[/sub]
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dla mnie z kolei wiersze nie są zlepkiem słów bez jakichkolwiek znaków interpunkcyjnych, które lepiej lub gorzej zawierają w sobie jakieś "drugie dno", którego trzeba w każdym utworze się domyślać. Ja wyrażam w wierszach to, co chcę wyrazić i najczęściej są to emocje. Poza tym nigdy nie nazwałbym się "poetom", bo prawdziwych poetów to jest już niewielu. A tytuł wymyśliłem po napisaniu wiersza. Wiem, że nie dorównuję Baczyńskiemu i nawet przez myśl mi to nie przemknęło. Ale wiedząc, że On opisał "swoją kobietę", pomyślałem, że ja opisując "swoją", mogę nadać tytuł nawiązujący do jego utworu. I to chyba nie jest zbrodnia, że ktoś wyraża się pięknie o kobiecie? Nieśmiertelności życzy - Nieśmiertelny
Jola Zielińska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 myśle że w wierszu powinny być uczucia i emocje, i rzeczywiscie widać, ze chciałeś eksplodować w całym swoim podziwie dla tej kobiety (czuje sie to :)) Mmmmm.... miodzio dla kobiecości
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jedno słowo wyrażające dużo - Dziękuję
Grzegorz Felcenloben Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przykro mi - ad kosz. Pzdr G.F.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 8 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Pieśń nad pieśniami oczywiście znam, ale nie pamiętam na tyle dokładnie, żeby zobaczyć podobieństwo w trakcie pisania "Białej....". Niedawno przeczytałem tamten tekst i rzeczywiście widzę dużo podobieństw, ale przysięgam, że nie pisałem tego pod wpływem Pieśni nad pieśniami i podobieństwo jest przypadkowe. Nieśmiertelności życzy - Nieśmiertelny PS. Nowy wygląd strony to porażka.
Rekomendowane odpowiedzi