Bernadetta1 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 związał nagle wiatr zaczepnie w tulibajki słowa miodoszepne uszkolepne w pamięci zachował pod poduszką na dobranoc pachną rymem gruszki a w łakomstwa noc przybrana słodkie walce nuci księżyc niby brokatowy szumnogwiezdny motyl rozcałuśni nad kołyską zwiotczałe tęsknoty zanim siądzie uskrzydlony świerszczolubną baśnią zgaśnie małej świecy płomień cyt dzieci chcą zasnąć
Almare Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Ooo, jak ładnie. :) sennopylne ukojenie baju baj baju baj ale to: zwiotczałe tęsknoty - nie bardzo; może - delikatne, słodkie albo daj to moje: sennopylne ukojenie. co ty na to? może tak:księżyc brokatowy motyl rozcałuśni nad kołyską sennopylne ukojenie nowiu świetlik mrugnie ogniem zanim siądzie zachwycony
Judyt Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 jak dla mnie gotowa do snu i dalej.. gratuluję Bernadetto we wprawie, J. (: płoniaście (promiennej tęsknoty, miłosnej ?- racja, ożywić je)
Bernadetta1 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki Almare ze sie podoba:)...no tak , tesknoty trzeba zmienic:)...chociaz troche mi szkoda- ale faktycznie słowo z innej bajki:):)pozdrawiam:)
Bernadetta1 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko dzieki:) taki mi słodki wydał ten wierszyk , chciałam sprawdzic czy sie bedzie podobał:)ale fajnie ze ma odbiorców ta moja Tulibajka:)pozdrowki:)
teresa943 Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 czytałam wcześniej, teraz wracam, by zanurzyć się w atmosferę przedsenną... fajne to lulanie Beatko :) cieplutko pozdrawiam :-) Krysia
Anna_Para Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Daj tytuł "Tulibajka"! Cudna zabawa słowem, a "zwiotczałe" rzeczywiście- nie bardzo wobec tego neologo- bajkowego uszkolepnego stylu! Cudnie! Pozdrawiam gorąco, Para
Judyt Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko dzieki:) taki mi słodki wydał ten wierszyk , chciałam sprawdzic czy sie bedzie podobał:)ale fajnie ze ma odbiorców ta moja Tulibajka:)pozdrowki:) a ma..a czemu by nie miała mieć? chyba że ślady niewidoczne- a może tak być, a może... J.
Bernadetta1 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu:) jesienna kołysanka...taka na wrzesniowe dobranoc:)dzieki:):)usciski:)
Bernadetta1 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzieki za podszepty:) chyba faktycznie zmienie tytuł...juz o tym myslałam:) pozdrawiam Aniu
Bernadetta1 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko dzieki:) taki mi słodki wydał ten wierszyk , chciałam sprawdzic czy sie bedzie podobał:)ale fajnie ze ma odbiorców ta moja Tulibajka:)pozdrowki:) a ma..a czemu by nie miała mieć? chyba że ślady niewidoczne- a może tak być, a może... J. pozdrawiam wrzesniowo i przedsennie;):)
Pan_Biały Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słowotwórstwo w pełnej krasie i dobrze wyszło no właśnie czas zasnąć dobrej nocy r
Martha P. Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Śliczny wiersz, rzeczywiście mile kołysze do snu :) spokojny, nastrojowy, pełen onomatopei, podoba mi się słowotwórstwo, bardzo bardzo ciekawy efekt:)) Chciałabym zacytować jakiś fragment,ale nie bardzo wiem który,wszystko jest takie ładne ;) Pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. słowotwórstwo w pełnej krasie i dobrze wyszło no właśnie czas zasnąć dobrej nocy r tak to jest z tulibajkami:):)dobrze sie przy nich zasypia:)pozdr.
Bernadetta1 Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witam miło czytelniczke:) ciesze sie , ze sie podoba:)pozdrawiam ciepło:)
Rekomendowane odpowiedzi