Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakże często bliźnich oskarżamy
patrząc z wyrzutem na cudze czyny
a najgorsze że wytykając
my swoich własnych wad nie widzimy

Spojrzenie odruch i wyrok czeka
a tak naprawdę Sędzia na niebie
duszę przenika i zna człowieka
kiedyś osądzi także i ciebie

już Święta Księga Apokalipsy
oskarżycielem nazywa szatana
to on oskarża wciąż naszych braci
chodź za nas krew Chrystusa przelana

Chrystus upadał za nasze grzechy
aby wyjednać nam przebaczenie
więc nie wydawaj sądów o bliźnich
bo nie w twej mocy dać im zbawienie

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

"Jakźe", "naprawde", "Świeta", "wciaż", "przlana", "dac"
dziekuje bardzo 20 lat poza Polska robi swoje a po drugie nie mam polskiej czcionki przeoczylam
Opublikowano

ale dało radę jak widzę. jeszcze tylko tu zostało - "Jakże często bliźnich oskarżamy" - wystarczy przekopiować ;)
ewentualnie proszę mi na pw przesłać, dopiszę polskie znaki i odeślę. zawsze to lepiej się czyta kompletny wiersz :)

pozdro
ali

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym :)    
    • Jutro pójdziemy się zabijać Ciebie zabijamy codziennie ja  nie jestem dezerterem lecz nie dawaj karabinu bo nauczyłem się strzelać nie nauczyłem się nienawidzić   Jutro „nówka” koniec świata ja nie czuję się go winny Panie, czy ja muszę, powiedz oddać Tobie krew i duszę nie za bardzo używaną jest do ślubu młodą panną nie chce bywać na  pogrzebach   Patrz, mam ciągle puste ręce poranione życiem serce jestem jeden z tych miliardów którzy Ciebie wciąż się uczą na porankach i zachodach nie w streamingu newsów jak ja pragnę być naiwnym  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Migrena ... uczymy się życia  próbujemy  poznać nieskończoność    płyniemy po oceanach  wrażliwości   szukając siebie miłości  nurtem poznania dryfujemy  w zakazane rejony  słońce rzuca cień    a życie  życie jest  pachnące i smaczne jak pomarańcze    warto smakować  delektować się    nie przejadając ... Pozdrawiam serdecznie  Miłego wieczoru 
    • Kosmiczna pasja    Siedzi mały Janek coś smutny,  Jaki ten świat bywa nudny!  Już chciał zwiedzić kosmos cały,  Lecz bez statku nie da rady.    Wzrokiem wodzi i planuje,  Stary karton wypatruje,  Mama skarby tam chowała,  Gdy nudziła go zabawa.    Rękę włożył, za coś złapał,  W sercu poczuł wielki zapał!  Co takiego on tam znalazł?  Magie pasji w mig odnalazł!    Klocki służą mu pomocą,  Składa statek dniem i nocą,  Już dokłada z wszystkich boków,  By dosięgnąć już obłoków.    Mama dumna patrzy z boku,  Nie odrywa z niego wzroku,  Dziś przed samym jeszcze ranem,  Janek lotu kapitanem!    Chcecie z Jankiem kosmos zwiedzać?  Nie możecie dłużej czekać!  Wielka pasja, wielkie brawa,  To najlepsza jest zabawa!     
    • Pauczaszkolina. Paukościolina. Paućwiczeniolina. Paurehelina. Paubilitacjalina. Ale zawsze pauradosnolina!   Chwytać rączkę kolczastą! Oczy rozszerzają się na widok tego! Wszelka okropność, pełna ludzka starych nienawiść do tego. Miejscowa legenda. Legenda nad legendami!
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...