LadyC Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 „udręka i ból, przyjemność i śmierć są niczym innym, jak tylko procesem” F. Kahlo - pamiętnik włosy oplotły mi szyję nie potrafię krzyczeć trzy łzy jak moje klęski gdy tracę wszystko co upragnione tylko patrzę wydrę z siebie ból kiedy obrazom podaruję życie i śmierć bo pragnę umrzeć i żyć i być jego i z nim jak auxocromo i cromoforo
Judyt Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 dziwne..zaprzeczenia same w sobie, J. płoniaście
LadyC Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Może to pomoże ;) fridakahlo.prv.pl/1949%20-%20diego%20i%20ja.htm
Judyt Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. link nie działa, a jeśli chodziło o Fridę z tej książki..czy filmu to tragiczna postać, nawet muzyka do, o tym świadczyła, nie bardzo rozumiem w jakim celu powstał wiersz, aby pokazać ból ludzki? hmm...jest go wiele, ( całą muzykę gdzieś do tego miałam)J. płoniaście
LadyC Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. link nie działa, a jeśli chodziło o Fridę z tej książki..czy filmu to tragiczna postać, nawet muzyka do, o tym świadczyła, nie bardzo rozumiem w jakim celu powstał wiersz, aby pokazać ból ludzki? hmm...jest go wiele, ( całą muzykę gdzieś do tego miałam)J. płoniaście Chodzi o Fridę Kahlo - malarkę Więcej nie powiem bo można wszystko znaleźć na internecie A link nie działa bo tu nie można wstawić początku linka ale wystarczy wpisać w google: Frida Kahlo - portret - ja i Diego
Fly Elika Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 nie chcę się powtarzać z ciekawe :) krótko i jak dla mnie nie banalnie. Mogę domyślać się o co chodzi i inspirujące ...(?:))) Lady C pozdrawiam
Krzysztof_Kurc Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ciekawe. Pozdrawiam Krzysiek
cammomille Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 a jednak.. myśłałam, że o inne świadomości obrazów chodzi... nie kojarząc z oglądaniem filmu, a raczej niezależnie od podświadomości, czytania o ciekawej historii i wpływ na nowe obrazy... i siłę ba a nawet po treningach z siłą, tężyzną dajacą siłę tworzenia z obrazów przeżytych i tych, które dopiero powstaną... a tak to przez wiadomo... czuć znów swąd zmagań z treningiem po boisku czy ringu bokserskim.... przez SK Sportowy "Trep" chyba pożegnaliśmy się i tym razem tym bardziej bezpowrotnie ...
LadyC Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zupełnie nie pojmuję komentarza Jakby nie z tej beczki Ale skoro się żegnasz - to niech moc będzie z Tobą ;) LadyC PS Inspiracją nie był film. Raczej twórczość F.Kahlo. Zwłaszcza jeden obraz, choć trzeba ich więcej obejrzeć, trzeba przeczytać pamiętnik, żeby zrozumieć. A jeśli nie jest to jasne w wierszu - widać wiersz niedorasta do inspiracji. Tak się zdarza często.
cammomille Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zupełnie nie pojmuję komentarza Jakby nie z tej beczki Ale skoro się żegnasz - to niech moc będzie z Tobą ;) LadyC PS Inspiracją nie był film. Raczej twórczość F.Kahlo. Zwłaszcza jeden obraz, choć trzeba ich więcej obejrzeć, trzeba przeczytać pamiętnik, żeby zrozumieć. A jeśli nie jest to jasne w wierszu - widać wiersz niedorasta do inspiracji. Tak się zdarza często. racja, usuwam komentarz... i znikam , pisałam gdzieś, że za bardzo pewne obrazy oddziałowują na mnie źle i nic na to nie poradzę ....wysiadam co do inspiracji potrzebna jest wrażliwość człowieka a nie wzorowanie się na przeżytych obrazach, to jeśli chodzi o przyszłość...
LadyC Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zupełnie nie pojmuję komentarza Jakby nie z tej beczki Ale skoro się żegnasz - to niech moc będzie z Tobą ;) LadyC PS Inspiracją nie był film. Raczej twórczość F.Kahlo. Zwłaszcza jeden obraz, choć trzeba ich więcej obejrzeć, trzeba przeczytać pamiętnik, żeby zrozumieć. A jeśli nie jest to jasne w wierszu - widać wiersz niedorasta do inspiracji. Tak się zdarza często. racja, usuwam komentarz... i znikam , pisałam gdzieś, że za bardzo pewne obrazy oddziałowują na mnie źle i nic na to nie poradzę ....wysiadam co do inspiracji potrzebna jest wrażliwość człowieka a nie wzorowanie się na przeżytych obrazach, to jeśli chodzi o przyszłość... Nie ma potrzeby usuwania komentarza - mnie nie obraża Wierszowi też nie szkodzi i czy się zgadzam czy nie to przecież Twój odbiór mojego tworu Zatem i tak masz rację. Pozdrawiam ;)
Sfinks13 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ciekawy przekaz podoba się i daje zamysł nad innym wymiarem rzeczywistości ba zakończenie super serdecznie 13
LadyC Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję i pozdrawiam :)
LadyC Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Odpozdrawiam :)
LadyC Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Miło Cię u mnie gościć. Jeśli masz jakieś sugestie poprawek - proszę, podziel się. Cenię Twoją opinię. Serdecznie :)
Judyt Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. link nie działa, a jeśli chodziło o Fridę z tej książki..czy filmu to tragiczna postać, nawet muzyka do, o tym świadczyła, nie bardzo rozumiem w jakim celu powstał wiersz, aby pokazać ból ludzki? hmm...jest go wiele, ( całą muzykę gdzieś do tego miałam)J. płoniaście Chodzi o Fridę Kahlo - malarkę Więcej nie powiem bo można wszystko znaleźć na internecie A link nie działa bo tu nie można wstawić początku linka ale wystarczy wpisać w google: Frida Kahlo - portret - ja i Diego nie muszę sprawdzać LadyC- Pani Cierpiąca? bo znam tą historię, a poza tym to teraz czytający powinien utożsamiać się z TRAGEDIĄ? nie bardzo rozumiem ten zamysł odAutorski...J.
LadyC Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chodzi o Fridę Kahlo - malarkę Więcej nie powiem bo można wszystko znaleźć na internecie A link nie działa bo tu nie można wstawić początku linka ale wystarczy wpisać w google: Frida Kahlo - portret - ja i Diego nie muszę sprawdzać LadyC- Pani Cierpiąca? bo znam tą historię, a poza tym to teraz czytający powinien utożsamiać się z TRAGEDIĄ? nie bardzo rozumiem ten zamysł odAutorski...J. Hmmm... LadyC bynajmniej nie ma osobowości Pani Cierpiącej ;) A zamysł autorski? Jeśli nie wynika jasno z wiersza - nie ma sensu o nim wspominać Nie broni się wierszy, które się same nie bronią Zatem - Judyt - dzięki za opinię I tyle mam do powiedzenia Serdecznie :)
Sfinks13 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 nie mam nic do zmiany z wyjątkiem 1 wersu,, mi" jest zbędne, gdyż 2 wers odnosi się do 1, a tak na marginesie ciekawie to napisałaś serdecznie 13
LadyC Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Faktycznie - 'mi' można śmiało odrzucić bez szkody dla reszty Serdecznie raz jeszcze ;)
Rekomendowane odpowiedzi