Kikus Dzikus Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Nie boję się burzy wszędzie lepiej niż tutaj I w czasie zwłaszcza przeszłym I w przestrzeni Wolę trwać niż być plastikową treść roznosić I wiązać bez sznurka niż ślepy mówiąc milczeć Idę pójść iść Gdybym był Edisonem nie wynalazłbym żarówki Nie wynalazłbym jej będąc sobą A z siebie dać mogę niewiele bo siebie brak słowa i słowo
HAYQ Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 A z siebie dać mogę niewiele bo siebie brak słowa i słowo oszczędnie, ale i konkretnie i przez to bardzo ciekawie. Puenta bardzo mi się podoba. Pozdrawiam.
Fly Elika Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 to bardzo ciekawy, i bystrzacki tylko głowa może boleć, jak ktoś nie chce wynajdywac zarówki a wgłowie mu myśli chłonne dzierżą co nie muszą, a przecież nie po jest makówka żeby tylko szukac rozwiązania :) ale sie nim też trochę pocieszyć :))
Monika_Gromala Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Dobry wiersz. Treści lapidarne, ale z klasą. Mój spokój burzy tylko ten oklepany oksymoron: mówiąc milcząc. Może usunąć tę linijkę. Nie wnosi do utworu nic konkretnego. Pozdrawiam, miło było zajrzeć :)
Kikus Dzikus Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 dzięki wielkie za komentarze
Pan_Biały Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2009 dobry wiersz Edisonem pan zapewne nie jesteś, ale wiersz ciekawy wynalazłeś pozdrowienia i pisać dalej
Pan_Biały Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to zmienia postać rzeczy, w takim razie dobry wiersz Edisonem Kingo zapewne nie jesteś, ale wiersz ciekawy wynalazłaś:) pozdrowienia i pisać dalej
Nata_Kruk Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Jest całkiem do poczytania. Wers... "niż ślepy mówiąc milczeć" nie pasuje jakoś mi do strofki, albo czegoś nie czuję. Ostatnie trzy wersy troszkę mi się rozmywają, nic to, może potrzebne mi porządne okulary... ;) Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi