Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 jak sobie człowiek okno otworzy i pada byt jest rozmyty/ bez sztucznych ogni/ niedbały z początku w malowniczości kropel śni mu się jedna kobieta. zwodzi ją mocno świtem w cień potem zdawałby się rozróżniać ciecz wśród cieczy to ona przecież wlecze go wiecznie dniem w wieczór więc sobie człowiek okno otworzył i pada poprzez mniej uczęszczane powierzchnie/ na trawnik
teresa943 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 zaczytana i zamyślona pójdę sobie rozważyć...jak sobie człowiek okno otworzy i pada (...) więc sobie człowiek okno otworzył i pada poprzez mniej uczeszczane powierzchnie/na trawnik ostrzegam...muszę tu wrócić :) interesujące serdeczności :-) Krysia
HAYQ Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 popadłem w melancholię na trawnik przy okazji jak będziesz przechodzić zajrzyj Fajny wiersz Jimmy. Duży plus. Pozdrawiam
Magda_Tara Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Jimmy, Mateo, Jimmy cudnie łaaaaaaaaaał łykam, zabieram, o deszcz proszę :)) pluuuuuuuuuus już chyba legalnie :)
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. O musisz wrócić, będę czekał z kolacją! zdrówko Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No jasne, że będę miał się na baczności i zajrzę z miłą chęcią. dzięki za plusa, zdrówko, Jimmy
Jimmy_Jordan Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. legalnie? ;) z tym deszczem to sam się doprosić nie mogę, chcę, żebyś wiedziała, że chociaż nie zostawiam komentów, czytam tę prozę. ;) zdrówko, Jimmy
Magda_Tara Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. legalnie? ;) z tym deszczem to sam się doprosić nie mogę, chcę, żebyś wiedziała, że chociaż nie zostawiam komentów, czytam tę prozę. ;) zdrówko, Jimmy :* to zostaw choćby ślad: "byłem JJ 23! " :))
Lena Achmatowicz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 jaki odbyt taki byt. weź zrób coś z tym bytem, bo on wcale poetycki nie jest. zostaw go filozofom.
Jimmy_Jordan Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a bohater wiersza rozmyśla przeca ;) nie wiem czy te rozważania nie są godne bytu? być może, ale może to tylko pasujące słowo, pretekst do językowych instrumentacji? zdrówko, Jimmy
Almare Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, zgadzam się, byt realizuje się przez odbyt. może użyć " zbyt jest rozmyty". "poprzez mniej uczęszczane powierzchnie/ na trawnik" - może dać - "przestrzenie" wiersz świetny, gratulacje.
Lena Achmatowicz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a bohater wiersza rozmyśla przeca ;) nie wiem czy te rozważania nie są godne bytu? być może, ale może to tylko pasujące słowo, pretekst do językowych instrumentacji? zdrówko, Jimmy pokaż poecie byt, przeczyta odbyt. pomyśli odbyt, na temat odbytu się wypowie. nie wiem, czy to dobrze, dla twojego wiersza. byt trywializuje. serdeczności:)
Jimmy_Jordan Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a bohater wiersza rozmyśla przeca ;) nie wiem czy te rozważania nie są godne bytu? być może, ale może to tylko pasujące słowo, pretekst do językowych instrumentacji? zdrówko, Jimmy pokaż poecie byt, przeczyta odbyt. pomyśli odbyt, na temat odbytu się wypowie. nie wiem, czy to dobrze, dla twojego wiersza. byt trywializuje. serdeczności:) ale przeczytaj raz kolejny (albo nie - nie chcę wyjść na kaznodzieję) wyraźnie peel bytem nazywa świat za oknem, więc nie jest to żaden powód do kombinacji filozoficznych, a jedynie określienie opozycji. czy coś. w każdym razie twoje tu wstępowanie odbieram bardzo ciepło, dzięki, Jimmy
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a mnie ten "byt" nie przeszkadza... byt - istnienie wg mnie może sobie "istnieć" tak jak świat za oknem :)
cammomille Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 misię też podoba, fajnie napisane/ tylko ten trawnik ...:( to bym chciała widzieć inaczej pozdrawienia ciepłe
kasiaballou Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 kurcze chyba Cię rozczaruję, Jimmy, ale mnie to się widzi na wesoło - filozof z loczkiem, z mroczkiem, albo (- ami )- sympatyczne, zabawne, rozbrajający spontan z kacykiem po.kobitnym i dobrze mu z tym i mnie dobrze się czytało - ale pod rozwagę rozważną/uważną nie udźwignę ;) pozdrówki kasia :)
Lena Achmatowicz Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 "wyraźnie peel bytem nazywa świat za oknem, więc nie jest to żaden powód do kombinacji filozoficznych" oj, Kolego;) jest to główny powód do filozoficznych figur. ale właśnie nie o filozofie a poezję chodzi. a w poezji byt jest nadymany do granic. ale rób jak najlepiej dla swojego wiersza. ja to wytykam, ale innym nie przeszkadza. byt jest a niebytu nie ma, więc lepiej śnij kolorowo
Pan_Biały Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Pan_Biały Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 w strofie wyżej "mu" do kosza
Jimmy_Jordan Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. że na ulice miał spaść ? ;P a poważnie, to chyba łapię o co chodzi zdrówko, Jimmy
Rekomendowane odpowiedzi