Sfinks13 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 dziś spotkałem smutny dzień rano odszedł przyjaciel krew straciła swój bieg i zamarzła wewnątrz aorty powiał zimny ciemny wiatr w labiryncie moich zmysłów spływające łzy rozbijały kamienie tęsknota jak lawa wypalała wnętrze idę z gitarą zagrać mu bluesa gdyż bez niego nie potrafił żyć w imię szacunku do człowieka śmierć wyryła piętno skazanego na
wanesa_ciska Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 pamięć pozostanie tak długo póki My pamiętamy ,smutny wiersz jak życie samo czasami... pozdrawiam
Sfinks13 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Smutny prawisz Wanesa, czy ja wiem? Jednak umieramy tyle razy kiedy odchodzą nasi bliscy, a pamięć jest zapewne ważna Dziękuję za odwiedziny i czytanie serdecznie i ciepło 13
Fly Elika Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 smutne, przykre ... ciepło 13-stko ........ napisałam przed chwilą wiersz do ... pamięć i smutek jest ludzki chciałby być pocieszeniem, ale niczego nie wróci... wiem ale jest i może zrobi się smutkowi milej
Sfinks13 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 FLY dziękuję za czytanie i jak zawsze odwiedziny,, smutkowi milej" ciekawe określenie warte zapamiętania serdecznie i ciepło 13
ja to ty Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 ...ku pamięci Ryszarda Riedla...? słoneczka życzę
Marlett Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Sfinksie zdałyby się poprawki techniczne, jak dla mnie brak rytmu:)) PozdawiaM.
Sfinks13 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj przyjaciólko dawno Ciebie nie było w moich progach, więc wielkie podziękowanie za wpis wzajemnie z promieniami żaru serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki Marlett za odwiedzinu i czytanie, a w takt rytmu nie piszę, a jedynie gram. Jednak miły komentarz i super rada serdecznie i ciepło 13
Marlett Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki Marlett za odwiedzinu i czytanie, a w takt rytmu nie piszę, a jedynie gram. Jednak miły komentarz i super rada serdecznie i ciepło 13 Sfinksie Nie chodzi mi byś pisał do rytmu ale wiersz powinien mieć swoją rytmikę ,a tu tego zabrakło. Pochwalam granie :)) PozdrawiaM.
Joanna eM Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2009 ...idę z gitarą zagrać mu bluesa gdyż bez niego nie potrafił żyć w imię szacunku do człowieka śmierć wyryła piętno skazanego na -bluesa? - tak mi się nasuwa zakończenie w myślach ;) Po ostatniej strofie rozszyfrowałam tytuł: Tęsknota za Rock'n'Rollem ale... może ja to tak odbieram... i mogę się mylić W sumie pierwsza strofa nawiązuje do czegoś innego... do śmierci albo utraty przyjaciela i być może chcesz tym wierszem (muzyką) wyrazić swoje uczucia, chylisz czoła przyjacielowi... ...tak to interpretuję Pozdrawiam ;)
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sfinksie, byłam tu już kilka razy, przemyślałam i muszę stwierdzić, że warsztatowo mam te same uwagi, co Marlett, natomiast sama wymowa wiersza podoba mi się; wyobrazam sobie ten tekst śpiewany (lub recytowany) przy akompaniamencie gitary...zaduma, tęsknota, wspomnienie kogoś bliskiego (fana?) lub czegoś, co minęło albo przeminie (życie?) i fefleksja nad nieuchronym przemijaniem... każdego człowieka i wszystkiego... Oczami wyobraźni widzę tajemniczego pana... Ciebie jak delikatnie trącasz struny... a może są to struny Twojego serca? No i wymyśliłam jak to ja :):) Serdecznie i ciepło :-) Krysia
cammomille Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 a mnie zasmuciło bo 13- stka sie nie odzywa, może ktoś go zranił, ktoś popełnił błąd i do tego cisza albo w pewnym sensie odpoczywa ?
teresa943 Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. akurat zajrzałam, więc wtrącę się niechcący...13-tka pewnie lata używa, ale to tylko moje domysły :)
Sfinks13 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Joanno dzięki za wizytę i poprawne zrozumienie wierszydła RR to inicjały Richarda Riedla serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wielkie dzięki Marlett za odwiedzinu i czytanie, a w takt rytmu nie piszę, a jedynie gram. Jednak miły komentarz i super rada serdecznie i ciepło 13 Sfinksie Nie chodzi mi byś pisał do rytmu ale wiersz powinien mieć swoją rytmikę ,a tu tego zabrakło. Pochwalam granie :)) PozdrawiaM. Marlett to nie jest Kantyczka ani sonet, tylko samo życie, a życie czasami płynie pod wiatr więc wedle rytmiki jest ona zbędna do treści wiersza, gdyż poezja nie musi mieć rytmu ani rymu zalezy to od punku , co zawiera wierszopis jednak jak mówiłem jedni piszą z rytmem inni z rymem a jeszcze inni bez, a ja szukam własnej drogi przekazu, by trafiała do ludzi serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sfinksie, byłam tu już kilka razy, przemyślałam i muszę stwierdzić, że warsztatowo mam te same uwagi, co Marlett, natomiast sama wymowa wiersza podoba mi się; wyobrazam sobie ten tekst śpiewany (lub recytowany) przy akompaniamencie gitary...zaduma, tęsknota, wspomnienie kogoś bliskiego (fana?) lub czegoś, co minęło albo przeminie (życie?) i fefleksja nad nieuchronym przemijaniem... każdego człowieka i wszystkiego... Oczami wyobraźni widzę tajemniczego pana... Ciebie jak delikatnie trącasz struny... a może są to struny Twojego serca? No i wymyśliłam jak to ja :):) Serdecznie i ciepło :-) Krysia Dziękuję Krysiu za czytanie uwagi warte chyba jednak tylko Temidy wagi, a jaka miara jest tym, by poezja trafiła do serca ludzi w owych czasach? Co do grania , to może kiedyś Ci zagram w rytm i sylabizm serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj nikt mnie nie zranił i jednak jak już pisałem nie mam czasu przez ciepłe lato, gdyż życie jest krótkie , a ja lubię szaleć:):):) jednak zastanawia mnie Twoja opikuńczość, to zacna zaleta, więc to najlepszy komentarz od czasu jak jestem na tym forum. Masz ciepłe serdce, tylko nie mogę rozszyfrować Twojego nicku serdecznie i ciepło 13 ba , a co do ran, to już nic nie moze mnie zadziwić na tym forum.:):):)::):)
Sfinks13 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. akurat zajrzałam, więc wtrącę się niechcący...13-tka pewnie lata używa, ale to tylko moje domysły :) Jak zawsze masz rację słoneczka życzę 13
cammomille Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj nikt mnie nie zranił i jednak jak już pisałem nie mam czasu przez ciepłe lato, gdyż życie jest krótkie , a ja lubię szaleć:):):) jednak zastanawia mnie Twoja opikuńczość, to zacna zaleta, więc to najlepszy komentarz od czasu jak jestem na tym forum. Masz ciepłe serdce, tylko nie mogę rozszyfrować Twojego nicku serdecznie i ciepło 13 ba , a co do ran, to już nic nie moze mnie zadziwić na tym forum.:):):)::):) Miło, że mimo cennego lata odpowiedziałeś, i miło za ocenę odp. co do mojego komentarza cammomille to coś od nie przypływającego, ale już ...:) chodzącego ulubionego kruchego czasem rumianku :) tyle mogę zdradzić, pewnie i za dużo. 13 serdecznie i ciepło
Rekomendowane odpowiedzi