maria nika Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 dziwi mnie sens tego świata światło zapalonej świecy śmiech odbity od łez i to istnienie życia na ziemi ciemność trumiennej izby cisza wśród krzyku i jeszcze los każdego człowieka pustka wegetacji w inkubatorze punkt światła w czerni i wciąż praca mozolna wytrwałych nigdy nieskończony żywot początek szukający końca nawet ten krajobraz codzienności marzenia wyczytane w książkach szarość myśli o wzniosłości że trwam w zadziwieniu
Nikodem_Ópatowski Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2009 dla mnie za duża wyliczanka, choć temat jest dobry. można by wybrać kilka wersów i je poszerzyć(i zmetaforyzować) jeśli chodzi o to co mi się podoba to jak mówiłem temat(i dlatego czuję niedosyt). Pierwsze dwie strofy lepsze, a zdecydowanie rytmicznie("inkubatorze" zaburza już lekkość) pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Mario, podoba mi się przesłanie, jednak podzielam zdanie Przedmówcy...warto by popracować nad zniwelowaniem "wyliczanki" i wyrównać rytm od połowy wiersza serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi