Judyt Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Panie, Twoja ręka wziesiona pagórki pełne wdziękiem i urokiem żółtych kwiatów połacie moje jaskółki krążące tuż nad głowami i świerszcz w bucie opodal stąd stada bydlęce spozierają statecznym okiem na dachu w bocianim gnieździe przylatują i odlatują na żer osiem bocianów w kumulusach to jako dar w odpocznieniu od zgiełku ulic betonowych bez cienia brzozy oczekiwanie molo ze stopą pluskającą w jeziorze aż czmyhnie zając po polnej ku swemu zdziwieniu na bezczas w czasie ziemskim ty jeden człowieku który opróżniasz swoje schowki półgłosem płynące umieram bez ciebie oddechem dwóch mostów powojennych gdzie sosny sięgają swoimi czubkami potem wiatraki i stary drewniany kościółek na wzgórzach charbowych wśród złocistych dróg pastuchy okalają zbocza przepełnionych pracą rąk prostych szlachetnych w koloryt plastra miodu a wieczorami ognisko domowe i pies z przyklapniętym uszkiem (...)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawe, wrócę poczytać w spokoju za jakiś czas. Pisanie trochę po Twojemu, trochę nie. Podoba mi się. Pozdrawiam Krzysiek
Judyt Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 serdecznie dziękuję Krzysztofie za depnięcie pod i przeczytanie oraz uwagę słuszną, zapraszam zawsze J.(:również pozdrawiam pięknie
Joanna eM Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 'jaskółki krążące tuż nad głowami i świerszcz w bucie' - zauroczyłaś mnie tym :) Tyle pokory i przemyśleń Tyle dobra i łagodności Tyle darów natury Podoba mi się ;) Pozdrawiam serdecznie
Szkic Tylko Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 piękny refleksyjny obraz. zatrzymuje. serdecznie:)
Judyt Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznie dziękuję za urokliwe depnięcie i wpis zarazem hmm..tzn. że do dobra, a jeżeli tak to : pisać dalej..(?) przemyślenia słusznie zauważone, J. (: wzajemnie wiele darów
Judyt Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. serdecznie- i to pięknie dziękuję Szkic nagromadziło się to i powstało coś takiego może dalej coś powstanie...hm cieszę się z tej chwili zatrzymania J. wzajemnie z uśmiechem
teresa943 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 "czego chcesz od nas Panie za Twe hojne dary, czego za dobrodziejstwa, którym nie masz miary"... tak mi się skojarzyło taki piękny świat nam darowany, tyle piękna i dobra... czy to dostrzegamy? czy umiemy dziękować? refleksyjny ten Twój psalm Judyt; serdecznie pozdrawiam :-)
Judyt Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za wpis dodający otuchy (w poszukiwaniu pracy) dziękuję że jesteś J. (: wzajemnie
Pablo_Pikaso Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Judyt dużo zachwytu ale i... tęsknoty "przepełnionych pracą rąk prostych szlachetnych w koloryt plastra miodu a wieczorami ognisko domowe i pies z przyklapniętym uszkiem" dużo Ciebie i mało w tym wierszu tyle udało misię... wielki aplauz dla nowych poszukiwań szacun
Judyt Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to prawda wszystko Pablo jakby mnie było za dużo tam to też niedobrze(: J. serdecznie i szacunek odwzajemniam w końcu tylko człowiek jestem
Rekomendowane odpowiedzi