Sfinks13 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 stoję na pustym peronie tylko twój zapach w powietrzu w objęciach własnego cienia onieśmielone ciało okryła noc trzask pędzących pociągów przecina mózg jak sztylet samotność rani trzewia w dali bluszcz otulił drzewa świt nadszedł niespodziewanie jak mogłaś podarte uczucia bez ciebie moje życie przykryły cierniste chwasty
teresa943 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bolesne rozstanie to tak pośpiesznie, ale zapewne jeszcze tu wrócę w wolnej chwili, by podumać tymczasem Sfinksie :-) Krysia
Fly Elika Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ciekawy wiersz, tajemniczy... Ktoś komus coś podarł? smutne zakończenie i te chwasty, teresa sugeruje rozstanie, czy ktoś chciał się rozstać , cóż, kto i kiedy czas nie znany..? na dopisek i korekte, olek bolo pisze o cieniu, kiedyś czytałam coś o tym i pisałam myśląc o swoim i czyimś, coś chciałam zaradzić ... bowiem rozumiejąc przejście przez swój, jak gdyby własny cień daje możliwość wyjścia...potrzebna jest do tego choć jedna dobra życzliwa ręka ...to tak, za wspomnieniem o tym temacie... ciepło i serdeczne
olek bolo Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba się jak operujesz cieniem i to nie tylko w tym wierszu pozdr.
Sfinks13 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bolesne rozstanie to tak pośpiesznie, ale zapewne jeszcze tu wrócę w wolnej chwili, by podumać tymczasem Sfinksie :-) Krysia Sorki, ze nie mam czasu komentować Twoich wierszy ale zawsze je czytam są jak zawsze napisane z klasą dzięki za komentarz i odwiedziny:):) tymczasem , tylko nie bywaj serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję FLY za miły komentarz i odwiedziny. Za interpretację również, miła jesteś serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. podoba się jak operujesz cieniem i to nie tylko w tym wierszu pozdr. Olek wielkie podziękowanie za ten cień i przeczytanie oraz podoba serdecznie ceń- cień:):):):):) udar słoneczny 13
cammomille Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 osobisty wiersz, ciekawie napisany kończący się żalem pozdrawiam serdecznie
Sfinks13 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj cammomile, czy osobisty? Już pogubiłem się odnośnie poezji w tym forum, jednak dziękuję za czytanie i wizytę serdecznie 13
cammomille Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 mam podobnie, tłumaczę to nie tłumaczeniem myśli w nas i nie tylko tutaj... serdecznie
Sfinks13 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zatem prawdopodobieństwo zdarzeń ale myślenia serdecznie 13
aluna Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Przeżyłam po czytaniu ...niesamowite.....! Teraz wiem na pewno ,że każdy nosi swój krzyż! Serdecznie! Anna
Sfinks13 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Anno za wizytę i krzyż ale chyba każdy ma prawo jego wyboru. serdecznie i ciepło 13
Jimmy_Jordan Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 trudno napisać coś mądrego w takiej konwencji, ale za to jakie ładne te obrazy. (jako że to warsztat, proponuję zastanowić się nad zastąpieniem kilku linijek, mocniejszym subiektywizmem, tak aby by widać, że to są uczucia jeszcze prawdziwsze) zdrówko, Jimmy
Sfinks13 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jimmy dziękuję za przeczytanie i rady pomyślę nad nimi serdecznie 13
LadyC Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 świt nadszedł niespodziewanie jak mogłaś podarte uczucia ------> tu mi brak słowa, czasownika ;) bez ciebie moje życie przykryły cierniste chwasty Jimmy ma rację chyba. Brakuje czegoś mocnego na końcu - dla mnie to tak się jakoś (wybacz za określenie) 'mazgajsko' kończy. stoję na pustym peronie tylko twój zapach w powietrzu w objęciach własnego cienia onieśmielone ciało okryła noc -------> tu też mi coś nie gra. brzmi jak minutę po - coś jak: było super ale zaraz po się spakowała i zniknęła ;) trzask pędzących pociągów przecina mózg jak sztylet ------> nadal będę doradzać wyrzucenie takich ogranych motywów bo psują samotność rani trzewia ---> nie lubię osobiście słowa 'trzewia' więc mnie w tym miejscu odrzuca w dali bluszcz otulił drzewa Poza tym Sfinksie drogi - to bardzo typowy obrazek, więc jeśli sięga się już po taki temat - trzeba go ująć w jakiś zaskakujący sposób, coś takiego z nim zrobić, by czytelnik nie miał wrażenia, że to nic nowego, że takich kawałków już czytał tysiące. Poza tym pozostało mi po lekturze pytanie: no i co z tego? Cierpiętnik taki jak miliony innych. Po co autor właśnie o nim pisze? Co chciał przekazać? - Odpowiedzi nie znalazłam w wierszu. Serdecznie :) LadyC PS Ty to masz ze mną los :D Uff ... Marudnam i wymagająca ;))
Sfinks13 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witaj LadyC no ciekawy komentarz jak zawsze. Jednak odpowiem Ci tak co wynika z tego wiersza. Nie pozwól by twoje życie przykryły chwasty i dot to miłości czy przyjazni w tym wierszu. Jednak może dot wszystkiego, gdyż wybór ma każdy człowiek ale nie musi być zły. Mówisz typowy obrazek, a nie umiesz nic wywnioskować, to chyba raczej nietypowy, gdyż nic? Pozostaje pytanie czym lub kim jest podmiot? Jak mogłaś? Podarte uczucia! w takim zapisie zapewne nic nie będzie brakować Dziękuję za wnikliwy komentarz i odwiedziny buzka serdecznie i ciepło 13
Rekomendowane odpowiedzi