Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

U bram władzy - do bram władzy i innych możnych.

kasiaballou

Rekomendowane odpowiedzi

Jak długo jeszcze będzie działał ten nietrafiony system kulek?
Ja już pomijam fakt, że jego zasady są co najmniej kontrowersyjne:
punktować mogą Ci, którzy sami są tam punktowani -
to tak, jakby w partiach politycznych prawo głosu w wyborach dawać tylko członkom, a niezrzeszony "naród" zmuszać do uznawania takich wyborów za demokratyczne.
Nikt nie dostrzega tej farsy?

Jednak jeszcze bardziej irytują "wyróżnienia" - proszę spojrzeć na siłę powtarzającego się "elektoratu".
O ile wiersze "polecane" bywają niezłe i całkiem poprawne, jest to raczej ocena tylko na tle innych w tym dziale, a jaki poziom jest - każdy widzi - czyli z braku laku, itd.

Poza tym Autorzy o wybitnym zacięciu poetyckim, którzy czasem tu zaglądają i wklejają, a nie posiadający umiejętności "marketingowych" gdzieś nam się rozmywają w tle i bez echa.
Rzadko, bardzo rzadko, a nawet zbyt rzadko "polecane" są utworami wiodącymi, wybitnymi, wyjątkowymi.

Pytam, więc... ???

• Odpowiedzi 87
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Hej.

to proste:

- znieść kulki

albo:

- zachować kulki, ale umożliwić głosowanie wszystkim użytkownikom - z zastrzeżeniem; stażowe na orgu - powiedzmy - trzy miechy.
to wystarczający czas, żeby poznać użytkownika i uniknąć ekspansji grafomanki - zresztą - mniej szkodliwej od klakierów.
- i najważniejsze; przerzucać spadające na warsztat - podniesienie się morale, zachowa poziom na P i zachęci "wprawnych inaczej" do korzystania z tego - w sumie, dobrego działu - nikt nie chce egzystować w "koszu" - niesprawiedliwie nazywanym pekoszem - tam się popełniają wiersze o wiele lepsze, niż na b.zet - więc z jakiej racji?

- podwyższyć ilość plusów dla "polecanych" do 20 - a co? jak trafi się coś naprawdę ekstra, obroni się i osiągnie pułap - unikniemy obecnej żenadki_ gromadki - klakierów nie ma aż tylu - wierz mi.

******albo (to mi się podoba najbardziej;))*******

- zbojkotować farsę na byłej zet - Autorzy, którym zależy na obiektywnej opinii i na poezji, na otwartej dyskusji i wymianie poglądów - a nie cmokach i dupolizach - niech sobie odpuszczą silikonową mitoklasę - niech wklejają na P - zetki już nie ma, a wklejka w tym saloon'nowym dziale, to przejaw narcyzmu, albo po prostu przyzwyczajenia i tyle.

Ha...
i tu pytanie: próżni, czy sprawiedliwi???
plastikowi, czy obiektywni???

ja wiem, że do tego trzeba krwi, nie mleka i konkretnego nabiału - no, ale...
oczyszczenie atmosfery jest możliwe - po takim manewrze możemy podjąć negocjacje z Adminem o odbudowę ZET na zdrowych i rozsądnych zasadach.
dla każdego jest miejsce - nawet dla narcyzów - w sumie wszyscy błądzimy - każdemu z nas odbija - to można cofnąć.
w końcu to my - wszyscy użytkownicy kreujemy to forum - a nie koci_mizi pod wezwaniem.
ilu jeszcze musi odejść, żebyśmy to pojęli?
żeby coś zrobić - żeby było fajnie i obiektywnie, żeby mogły istnieć różne trendy i kierunki - jednocześnie i równolegle - a nie tylko hermetyczny styl jakiegoś guru i kółka graniastego.
nie czujesz tego?
ja nie będę znosić jaj pod dyktando, a Ty?

możesz jaśniej?
No te kulki. Kulę u nogi. Zdelegalizować. Chociaż forum tworzą ludzie, więc nie wiem czy coś to pomoże. Na początku to było ciekawe, ale teraz bez różnicy, jak dla mnie te plusy i minusy.
e, tam Tomasz - nie wygłupiaj się, że nie widzisz różnicy - teraz masz zonę do nadużyć i atmosferę remizy strażackiej.
pomoże, jak uwierzymy, że możemy coś zmienić - że chcemy zmian.
wszystko lepsze, może i delegalizacja - byle nie to, co teraz.
Admin to też człowiek - też widzi i czuje - a my się modlić do anioła nie będziemy - możemy podjąć dyskusję.

No te kulki. Kulę u nogi. Zdelegalizować. Chociaż forum tworzą ludzie, więc nie wiem czy coś to pomoże. Na początku to było ciekawe, ale teraz bez różnicy, jak dla mnie te plusy i minusy.
e, tam Tomasz - nie wygłupiaj się, że nie widzisz różnicy - teraz masz zonę do nadużyć i atmosferę remizy strażackiej.
Admin to też człowiek - też widzi i czuje - a my się modlić do anioła nie będziemy - możemy podjąć dyskusję.
Różnicę widzę. Widziałem. Ale może dlatego, że nie udzielam się tu już tak jak kiedyś, to jakoś spływa to po mnie. Zawsze zależało mi na komentarzach, a plusy to mnie wiesz...

e tam, w czym problem. po co kombinować, jeszcze będzie gorzej.

wklejanie w "z" to faktycznie kwestia przyzwyczajenia. sam nie zwracam w ogóle uwagi na teksty wyróżnione odkąd zauważyłem zjawisko, o ktorym napisałaś.

w pełni się zgadzam z diagnozą, natomiast nie widzę potrzeby zmiany.
czytam cudze teksty wg klucza "nazwiskowego", tzn. jest paru grafomanów tutaj ktorych teksty pasują mi bardziej niż inne i tyle:)

albo nie, mam pomysł, zróbmy radę starszych, taką gerontię (ewentualnie łysiakowy salon), która będzie wydawać wyrok:)
kryterium to oczywiście obecność na orgu minimum 4 lata albo nawet 5. dzięki temu zachowam pełny wgląd na decyzje:)

Różnicę widzę. Widziałem. Ale może dlatego, że nie udzielam się tu już tak jak kiedyś, to jakoś spływa to po mnie. Zawsze zależało mi na komentarzach, a plusy to mnie wiesz...

wiem :)

p.s.
ale to spływanie mi nie pasi :P

dopij, bo gadasz bez sensu - a jeśli jest w tym sens - i teraz już znasz swoje przyzwyczajenia - pokaż , że nie na próżno stąpasz na rozchylonych - masz nabiał - wklejaj do P, albo poprzyj potrzebę zmian, w asyście i przy udziale Admina - finito - żeby się coś w tym względzie ruszyło
- potrafisz.