Sfinks13 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 przy tobie zaszczyt umierać w przeszłość ostatnie spojrzenie splecione dłonie emanują miłością podły żal przeszywa wnętrze z nią nie mogę odejść zabrać w inną rzeczywistość energia opuszcza ciało stało się bezużyteczne w innym wymiarze samotność szukam twojego zarysu słońce roztopiło drogę która prowadziła do ciebie
olek bolo Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 nie wiem ale tak trochę jak o Orfeuszu i Eurydyce podoba się pozdr.
pchła_szachrajka Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 z tekstu zrozumiałam tylko tyle: Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pozdrawiam, :)
Joanna eM Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Jedyne wyjście jakie ma podmiot lir. to położyć się i umrzeć. Jest opisana sytuacja, bezradność podmiotu lir. ale czegoś brakuje. Czytam któryś raz z kolei... Bo niektóre słowa w ogóle mi nie pasują... Aż przeczytałam tak: przy tobie zaszczyt umierać ostatnie spojrzenie w przeszłość splecione dłonie emanują miłością żal przeszywa wnętrze z nią nie mogę odejść zabrać w inną rzeczywistość energia opuszcza ciało bezużyteczne w innym wymiarze samotność szukam twojego zarysu słońce roztopiło drogę do ciebie Takie moje drobne uwagi... ;) zrobisz z tym, co chcesz Pozdrawiam
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 witaj Sfinksie puenta zgrabnie współgra z tytułem i rozjaśnia przesłanie przy którym nieco zakręciłem się bo wpadłem w pułapkę komentarzy olka i Joanny eM ale coś w nich jest co po trosze popieram chociaż do komentarza olka dodałbym "antypody" bo tu niebo a tam piekło szacun
aluna Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Czarujesz 13-tko, wspaniały wiersz ,oby ktoś tas tak za....! Serdeczności! Anna
Sfinks13 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Olek dziękuję za miły komentarz i skojarzenie z mitami oraz czytanie serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zadziwiasz mnie szachrajko i ....... czyli zostawmy bez komentarza, gdyż jako oczytana osoba to nie Twoja klasa aby tylko tyle zrozumieć, ale to temat może na inny wiek i dlatego taki odbiór wcale mnie to nie dziwi i dobrze że tyle zrozumiałas pozdrawiam serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Joanno dzi.ękuję za wizytę i wnikliwy komentarz zastanawia mnie jednak jakie słowa nie pasują , ale to niuans w porównaniu ze spłaszczeniem światła jak fizyka kwantowa itp nauki serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Pablo wiesz ten wiersz nie jest do odczytania przez rzeszę ludzi, a to dlatego iż aby go zrozumieć to trzeba poznać najpierw nauki jak fizyka kosmologia biologia i inne które teraz są przekazywane w całośći, a nie jak kiedyś tylko ich część. Dla przykładu w wierszu nie ma nieba , czy piekła gdyż ono nie istnieje jest tylko inna czasoprzestrzeń, ciało umiera ale energia która była w nim i wokół niego dalej istnieje w tej samej formie ale w innym ciele i za inną barierą w innym wymiarze, a bezużyteczne ciało to tylko iluzja nic nie znacząca np ,,w życiu po życiu" to jedyna książka która została kiedyś wydana jednak tak okrojona, że i tak z niej są tylko tezy. szacun 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu dziękuję za miły komentarz i czytanie , a może i zrozumiałaś? To byłby zaszczyt serdecznie i ciepło 13
Sfinks13 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Joanno podmiot odchodzi do innego życia , ale zostawia miłóść i bezużyteczne już ciało, tam szuka tej miłości ale jest ona nieosiągalna, tylko pamięta z tamtego żywota drogę której już nie ma i wie, że jej nie znajdzie dlatego jest samotny. może to wprowadzi na tor realnego myślenia , pierwszy Olka komentarz jest trafny , gdyż można odnieść się do mitów skoro nie wierzy się w potęgę nauk serdecznie i ciepło 13
cammomille Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ciekawy wiersz 13 drogi są piękne są proste, a wymiarowość celu dróg zależy od stopnia nasilenia czy wartości kąta padania światła ...a wysokość wartości przyporządkowanych nie ma tak istotnego wpływu ...jedynie rozpiętość między mini a maks wartości wprowadza nadmierne wahania emisji światła normalne ciepło można przyjąć jako wartość stałą a drogi się nie topią :) serdcznie pozdrawiam
teresa943 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 brzmi jak czytanie z gwiazd...astrologia? bardzo tajemniczo i ciekawie serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Sfinks13 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy komentarz jednak odnośnie fizyki kwantowej to już prawa naszej galaktyki przestają istnieć, a wiadomo czy na Syriuszu drogi się nie topią? Może jednak tak. Powstaje dylemat ale za chyba 298 lat będziemy o tym wiedzieć, gdyż teraz za małe umysły posiadamy, a w moim wierszu w innej rzeczywistośći drogi się nie krzyżują, tylko się roztapiają dziękuję za komentarz i odwiedziny serdecznie 13
Sfinks13 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Krysiu za ciekawie i odwiedziny. serdecznie i ciepło 13
cammomille Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2009 hmm ... zastanawia mnie, znajomość wiedzy z fizyki kwantowej, znowu interesujące.. serdecznie
Sfinks13 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za ponowną wizytę i zainteresowanie atomami:):):):) serdecznie 13
Rekomendowane odpowiedzi