Pablo_Pikaso Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 blaszane niebo jak zbombardowana puszka pęka przesycone niespełnionymi przecieka gliną spływa na moje ciało lepi od- nowa biologiczna tchnienie strumieniem po wybuchu bierze w swoje ręce dokończenie dzieła czuję lek- kość ducha już tak nie boli utrata żebra
Fly Elika Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Mam wrażenie że wysiadłeś z P KP , i dopiero co się, , bo mnie podróż tym środkiem lokomocji znudziła już dawno, i aż do tego stopnia, że że normalnie jak bym wybił mnie ktoś z minuty na minutę z letargu.. normalnie noo :))) powiedz lubisz te pociągi czy nie? a ta glina to nasypy czy co :))? pozdrawiam
Pablo_Pikaso Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. gdy czytam ten komentarz to mam wrażenie jakby go napisał ktoś kto dopiero co... wpadł pod ten pociąg i nieźle został poturbowany nie pisz do mnie w komentach kieruj się do peela co Ciebie nudzi to Twoja sprawa mnie od dawna nudzą twoje oniryczne wpisy :)))
Marcin Katulski Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Puenta jakby doklejona z innego wiersza. Nie pasująca w ogóle do gara słów, które przelałeś wcześniej. Pozdrawiam. Marcin.
Pablo_Pikaso Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Marcinie dla mnie wystarczy że do tego "gara" zajrzałeś, skosztowałeś, zatrzymałeś ja nie jadam w restauracjach w których mi nie smakuje raczej nie zatrzymują mnie a już na pewno nie pytam o przepisy na dania których nie potrafię rozgryźć pozdrawiam Paweł
Marcin Katulski Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja mogę zjeść, ale skrytykuję kucharza.
Sfinks13 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ciekawie to Pablo przedstawiłeś wzorując się na bibilii jak mnie dobrze zmysły prowadzą. Super kompozycja i mądre przemyślenie szacun 13
olek bolo Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 łącząc tytuł z puentą brzmi ciekawie a odrodzenie, rzeczywiście często potrzebne "już tak nie boli..." trafne- bo całkiem to raczej nie przestanie po "utracie żebra" ach te Ewy...:) pozdr.
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Sfinksie ...dobrze zmysły prowadzą... Ciebie a mnie cieszy że jednak da się to rozgryźć dzięki za przychylny wpis szacun
Pablo_Pikaso Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy olku że rozczytałeś dzięki za wizytę i wpis szacuneczek
teresa943 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 "przebudzenie" kojarzy się z wezwaniem mędrców "wschodu "zbudź się, śpiący!" podoba mi się wieloznaczność i spięcie treści klamrą (tytuł i pointa); "utrata żebra" też wieloznaczna - "po przebudzeniu nie boli" to jakby po "przejrzeniu na oczy"...można też "przebudzenie odnieść " do nawrócenia ... Pablo, ładny wiersz, a wieloznaczność sprawia, że jest naprawdę dobry serdecznie pozdrawiam :-) Krysia
Pablo_Pikaso Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. witaj Krysiu ogromna wdzięczność za tak wnikliwe spojrzenie na moje wierszydło wiele w nim znalazłaś z tego co starałem się przekazać takie rozczytanie zawsze cieszy autora ale wyczytałaś też wieloznaczność i tak pięknie zinterpretowałaś w komentarzu dałaś czadu bardziej niż ja w wierszu dziękuję i pozdrawiam Paweł
teresa943 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 kiedyś czytałam "Złote myśli" (Anthony de Mello SJ) i stąd te skojarzenia z Twoim wierszem, ale to znaczy, że wiersz d o b r y moim skromym zdaniem ... spokojnej nocki Pawle :-) Krysia
Rekomendowane odpowiedzi