Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 BIEDRONKA Ech, wy ludzie prości, którym nic nie potrzeba Z piwkiem w cieniu dębu, biedronkę ślecie do nieba A głupie stworzenie marnymi skrzydłami Trzepocze by nie spaść, przebiera łapkami leci Chlebem dzielić się z nierobami *i tak sobie myśli gdy leci nad siołem że ta moja wolność to w oczy was kole uwiązane dwunogi drepczące po ziemi nauczcie się wreszcie każdą chwilę cenić pracować zarabiać pomagać gdy trzeba a nie tylko wołać: Biedroneczko leć do nieba... Jacek Suchowicz
olek bolo Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 coś Ci się poplątało Wilcza Jagodo wierszyk do biedronki mówią przeważnie dzieci a te nieroby z piwkiem to może bardziej do ślimaka jak już leżą wniebowzięci (zamiast biedronki) na trawce pod dębem:) pozdr.
Dżygita Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 oj, bo się kiedyś tak mówiło: "bedroneczko leć do nieba, przynieś mi kawałek chleba.. no właśnie, a oni (te nieroby) wierzą, że poleci! i przyniesie! Niektórym przynosi - i to cały chleb:) Ot ciekawe czasy nam nastały:) Pozdrawiam Jagódko W. :))) d.
Franka Zet Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Się uśmiałam, bo mi przypomniał mój własny wierszyczek, popełniony jakiś czas temu. W Twoim lepsza puenta :)
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bolo, slimak nie poleci do nieba, ale za to zaślimaczy nam go :P
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej DZygi, masz racjęsie mówiło, a nie tylko, jak widać dzieci w to wierszą:p są tacy, że jeszzce nie wyrośli z krótkich gatków :P buziamki
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. FRANKO zachowaniem nagannym :P wspomagamy pańską biedę :P buziamki
olek bolo Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bolo, slimak nie poleci do nieba, ale za to zaślimaczy nam go :P i oto leci... po tym piwsku na glebę i ślimaczy... pozdr.
Stanisław Kamykowski Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 biedronka napisana na caps locku, piwo, głupie, chleb i mi się z takim gdzie "codziennie niskie ceny" skojarzyło, pozdrawiam
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bolo, slimak nie poleci do nieba, ale za to zaślimaczy nam go :P i oto leci... po tym piwsku na glebę i ślimaczy... pozdr. heheh dobrze prawisz! a jeszcze czeka aż mu z nieba skapnie
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jasne, bo piwo Biedronki:)))))) tanks :P
Sylwester_Lasota Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No przecie biedronka to drapieżnik :-). Pozdr.
M._Krzywak Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Ja mam kontr tekst: "tak niewiele w życiu pragnę tak niewiele w życiu chcę chcę zryć coś i wypić piwa i spokojnie odlać się" :))) Ale fajne, jednak przypominam, że kraj bez cyganerii mógłby niebezpiecznie przypominać socjalizm, chłopobaby w uniformach i tyle. A tak proszę - są te niebieskie ptaki :)
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nooo, niby tak, a jeśli ten niebieski ptak ma rodzinę? Opieka Społeczna? ale cóż, wszystko jest potrzebne nawet ci co to nie orzą nie sieją, a zbierają plony ...:P kłaniam sie :))
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a żebyś wiedział, jak jest plaga tychże to gryzą jak cholera, ale dzieci wierzą że chleb dają, dziś wiemy jaka to Biedronka :P pozdry
M._Krzywak Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nooo, niby tak, a jeśli ten niebieski ptak ma rodzinę? Opieka Społeczna? ale cóż, wszystko jest potrzebne nawet ci co to nie orzą nie sieją, a zbierają plony ...:P kłaniam sie :)) Rodzina to rodzina - ja tam swego czasu spędzałem duuużo chwil pod owym drzewkiem i jakoś takoś nie czuje wyrzutów sumienia :))
Waldemar Talar Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jagodo - śmiać się czy płakać - wiersz bardzo trafia do czytającego bo taki prawdziwy i swojski . Każdy z nas wymawiał w dzieciństwie te magiczne słowa o biedronce niebie i chlebie. Duży plus za pomysł jego realizację . pogodnej nocy życzę
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nooo, niby tak, a jeśli ten niebieski ptak ma rodzinę? Opieka Społeczna? ale cóż, wszystko jest potrzebne nawet ci co to nie orzą nie sieją, a zbierają plony ...:P kłaniam sie :)) Rodzina to rodzina - ja tam swego czasu spędzałem duuużo chwil pod owym drzewkiem i jakoś takoś nie czuje wyrzutów sumienia :)) bo i nie masz czego, "wyszedłeś na Ludzi", czy oni" wyjdą? wątpię, przynajmniej co co znam :P miłych snów Michale
Wilcza Jagoda Opublikowano 8 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Jagodo - śmiać się czy płakać - wiersz bardzo trafia do czytającego bo taki prawdziwy i swojski . Każdy z nas wymawiał w dzieciństwie te magiczne słowa o biedronce niebie i chlebie. Duży plus za pomysł jego realizację . pogodnej nocy życzę bo zwykle, najszybciej trafia, to co proste, kula nie zakreca gdy leci do celu, niektóre wiersze powinny byc właśnie w swojej prostocie celujące klaniamsie Talarze
Nata_Kruk Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 ... to, co jest czerwone i ma kropeczki, nie może być drapieżnikiem...! Pozdrawiam... :)
Rekomendowane odpowiedzi