Krzysztof_Kurc Opublikowano 6 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 mam nadzieję że oczekują tylko na mnie spadnie kara za nagłe ochłodzenie uczuć ulewa rozmyje jasny obraz życia w pełni księżyc ma złośliwy wyraz bladej twarzy zarysy stygną po ciemnej stronie ulicy budzi się strach łopocząc skrzydłami ptaków przebudzenie przed wschodem ucieknę jak zwykle nim się roztopią na niebie
Agata_Lebek Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już bym przy nim kombinowała... Pomyślę jeszcze ;)
kasiaballou Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w tak małej formie wmontowano bolesne wtórności w zatrważających ilościach; uczuć ulewa, obraz życia, ciemna strona ulicy, strach łopoczący skrzydłami -i na dokładkę; niebo, ptaki, księżyc, itd. słabo pozdrawiam
Bea.2u Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 zakręcanie się wiersza odwraca uwagę od treści, która i tak jest mało przykuwająca uwagę. wykreowanego nastroju muszę się domyślać. zabawa formą może być sympatyczna w wersji żartobliwej, a tu widzę calkiem stonowany obraz ubrany zabawnie przez autora. nie pasuje. sorki Pozdrawiam /bea
Krzysztof_Kurc Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wszelkie kombinacje mile widziane. Pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Horrror ! Ale tak miało być, przeładowane. "Nieustraszeni pogromcy wampirów". Dzięki za opinię. Pozdrawiam kkk
Krzysztof_Kurc Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przykro mi że nie pasuje. Ale pozdrawiam serdecznie kkk
Agata_Lebek Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Już bym przy nim kombinowała... Pomyślę jeszcze ;) Jeszcze tylko uśpię ostatniego papierosa dymem nakarmię chmurę strachu przed nocą bo nic nie potrafi zagłuszyć oczekiwania snów o spacerze na wielkiej równoważni miedzy uczuciami już Twój oddech na poduszce wyrównany rachunek sumienia pozwoli przyjść bliżej niż chcę opowiem Ci teraz bajkę tę samą co wczoraj Kombinowałam chyba za dużo i ten znalazłam, chmury zostaw na bibę u Franki ;) Pozdrawiam ciepło.
Krzysztof_Kurc Opublikowano 7 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hahahahaaa....może masz rację. Dobrze że mam dużą walizkę i dość pojemną pojazdkę (do Franki chyba mam daleko) bo chmury mogą mi ciążyć jak wiadro węgla. Zwłaszcza te czarne. ;) Pozdrawiam kkk
BARBARA_JANAS Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Jest dobrze, bez paru zbędnych słów : mam nadzieję że oczekują tylko na mnie spadnie nagłe ochłodzenie ulewa rozmyje księżyc ma złośliwy wyraz twarzy zarysy stygną po ciemnej stronie ulicy budzi się łopocząc skrzydłami ptaków przebudzenie przed wschodem ucieknę jak zwykle nim się roztopią w niebie Fajna klamra, oczekują w niebie...:) Ktoś powiedział, że prawdziwą umiejętnością pisania poezji jest umiejętne skreślania...myślę, że coś w tym jest Krzysiu... Ciepło... Ps : Może w tytule jakaś konkretna nazwa chmur, np. kumulusy..
Franka Zet Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Krzysztofie, czytałam wiersz kilka razy i zawsze czułam, że w nim za dużo dookreśleń. Barbara to ślicznie przesiała, genialnie.Jak czysto objawiła się klamra. Ale kto rzucił tę wiązkę światła ? Ty. I za to plusuję :)
kasiaballou Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zetki nie ma a Bogu daleko - opadają ręce...
Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję Barbaro za włożony trud w ucywilizowanie tekstu. Jednak pozostawię tutaj wersję pierwotną ze względów czysto etycznych. ;) Kumulusy też dobre. Pozdrawiam krzysiek
Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziekuję Franko, przyjemnie że coś znalazłaś w tym tekście. Pozdrawiam ( będąc w trakcie darcia ) ;)
Krzysztof_Kurc Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ...nie....nadaremnie. Pozdrawiam kkk
Rekomendowane odpowiedzi