zak stanisława Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Jeśli cię życie nie zadowala Pomyśl ,że innych też coś wpierdala Ktoś w rządzie, sąsiad, twoja papuga Lub wręcz na odwrót, połowa druga Na plecy weź plecak, nogi za pas I wędruj w góry, w jeziora lub w las Znajdziesz tam spokój i wyciszenie A może nawet serducha drżenie Gdy pośród trawy zobaczysz łanie Głaszcze ją słońce, a ty baranie Stoisz wymokły zakompleksiony Boisz się cienia i własnej żony A wziąłeś wszystko, oprócz odwagi Tak ci się marzy , by stanąć nagi Naprzeciw łani , prosto pod słońce I móc się tarzać w pachnącej łące Winniczka wyjąć z ciasnej skorupy Roga wystawić włożyć do zupy zdziwionej łani coś ku pamięci. Czy to, baranie, nic cię nie kręci?
Bea.2u Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 :)) zastanawiałm się, gdzie się podziała Żaczka Stanisława.. ech, to wynik jakichś spiętrzonych emocji, bunt, czy wiersz z wczesnej młodości ? Z-etka tęskni... ;)
zak stanisława Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, wkeiłam starocie, co kiedys pisałam w złości, a niech poleży, albo zrobić na dyskusji, - moje stare wierszydła :P cmook Beo, miło że zajrzałaś, :)))))))\ acha, Żaczka pisze proze, hihihi bo mnie gnębią w moim domu że wierszami nikt sie nie inetersuje, baaardzo mnie skrytykowano, za mój tomik , buuuuuuuu może i dlatego wkleiłam to starocie odreagowanie, czy cóś:P
emil_grabicz Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 Stasiu, pyszny wierszyk... baranom na pohybel życie człowieka zrodzonego z niewiasty jest krótkie i pełne trosk-bawmy się więc dopóki karty w grze... cha, cha, cha, Pozdrawiam wierszykiem pełnokrwistego ułana, który umiłował piękne konie i... szybkie kobiety. Mam konia z grzywą rozwianą ( galop) Wypuszczę konia, niech się popasie na nagiej łące i w pełnej krasie i wio koniku z grzywą rozwianą nisko się kłaniaj nadobnym damom kręci mnie kręci, liczba magiczna, poza zmyślona i de-liryczna, prawdziwe harce to żaden blef- -nie wolno chlipać przy soixante neuf lecz kiedy dojdziesz już do zenitu musisz powoli schodzić ze szczytu, zakończ, jak gdybyś znowu zaczynał, właśnie przed tobą już"drugi" finał... i kiedy wreszcie zamilknie działo to z chęcią by się jeszcze pospało, ruń zaraz potem, jak z drzewa kłoda ona niebawem wnet siły doda... i jeździec górą i klacz spokojna, dała więc efekt harówka znojna, teraz już tak, jak zechcesz długo- ty będziesz panem, ona zaś sługą :)
zak stanisława Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Emulu, świetny - akurat na porę ogórkową- wierszyk, dzięki bardzo kłaniam się:))) PACKO, wielkie dzięki cmoook
Bea.2u Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tak, wkeiłam starocie, co kiedys pisałam w złości, a niech poleży, albo zrobić na dyskusji, - moje stare wierszydła :P cmook Beo, miło że zajrzałaś, :)))))))\ acha, Żaczka pisze proze, hihihi bo mnie gnębią w moim domu że wierszami nikt sie nie inetersuje, baaardzo mnie skrytykowano, za mój tomik , buuuuuuuu może i dlatego wkleiłam to starocie odreagowanie, czy cóś:P Spoko, podoby mi się kiedyś napisał, były w nim też skórkowane zające i takie tam... :) do prozy zajrzałam, zaraz wpadnę ze słówkiem, ale wstępnie fajne. Tomiku nie widziałam, jest w księgarniach? Nie łam się, zawsze jest lepiej niż nam się zdaje. hejka :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Stasiu lecisz ostro nie mówiąc o wręcz wyszukanych rymach ach ta chuć daje już nam popalić stawia los ostry grot jak ze stali grzeje piec smutek precz gdzieś do kąta orgia trwa taki fakt diabeł sprząta potem płacz ostry wrzask i znów becik na w ten czas gumki brak w interesik :))) pozdrawiam Jacek
zak stanisława Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hihi Jacku, ale jazda,,, a moje rymy, hihi baaardzo wyszukane, bo aż w częstochowie:P cmook i dzięki!
zak stanisława Opublikowano 3 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spoko, podoby mi się kiedyś napisał, były w nim też skórkowane zające i takie tam... :) do prozy zajrzałam, zaraz wpadnę ze słówkiem, ale wstępnie fajne. Tomiku nie widziałam, jest w księgarniach? Nie łam się, zawsze jest lepiej niż nam się zdaje. hejka :) Beo, tomik tylko u mnie,jeśli masz ochotę, podaj adres wyślę, oczywoscie z dedykacją odpowioednią - tylko za 13 zło:P z wysyłką :))) cmoook
poszukujący sensu Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Super wiersz, bardzo mi przypadł do gustu, szacunek i pozdrowienia:)
Nata_Kruk Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Ha..:)).. Stasiu, uśmiecham się do słów tego wiersza... a góry, niebawem będę z nimi za pan brat, oby.! Pozdrawiam... :)
teresa943 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 od ucha do ucha cha cha cha! fajne i już :) a za tomik serdecznie dziękuję ... dla mnie super! nie warto się przejmować tym, co sądzą najbliźsi, bowiem to normalka...ja dziś zaprezentuję swoim, bo przyjeżdżają i niech no...hehe... tymczasem cmoook! :):)
Ewa_Kos Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 jest tu wszystko, łania jest super; taki wierszyk na sezon:)) Dobrze kombinujesz:)) Serdecznie pozdrawiamy!!! Ewa.
zak stanisława Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oo, miło słyszeć dzięki
zak stanisława Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. powodzenia Nato w czas górskich wędrówek :))) cmook
zak stanisława Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tereso, jest to jakaś pociech, cieszę się że tobie przypadl do gustu, miłego dnia, cmook
zak stanisława Opublikowano 5 Lipca 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kosie, tak mówisz, kombinacje to moja specjalność :P cmook kosy w nosy
Rekomendowane odpowiedzi